Gå til innhold

Dette er Apples nye, kraftigere – men fortsatt billige – iPad


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Det er allerede endel apper som kan komme godt med på skolen, og flere blir det. En skal ikke undervurdere apple pencil i læring sammenheng.

Apper som er verd å sjekke ut:

- Myscript sine håndskrift gjennkjennings apper : Nebo(noterimgsapp) Calculator og mathtype

- Kahoot (norsk startup btw som fikk litt screentime på apple eventet)

- Dragonbox (enda en norsk læringsapp)

- Procreate for tegning

- Khan academy for læring av pensum.

- Affinity designer (photoshop konkurent)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

 

Mellomste-mann blir 6 år om litt og planen er en pad.

 

Fra før har jeg sett meg ut en Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE SM-T813 32GB.

 

 

Hvordan matcher denne opp mot Ipadda ovenfor?

 

Unger trenger å bryne seg på en skikkelig PC, dette blir bare en skjerm for porno og svampebob..

Helt enig.

Har eid og brukt både Windows og Mac OS PC'er, ikke faen om guttene mine skulle plages med det låste proprietære skiten! Jeg byttet til Linux da eldste sønn ble født og det er det de får servert.

Eldste på snart 3 har en gammel Samsung tab med LineageOS som han ser Nrk super på.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

«Kraftigere enn alle Chromebooks og de fleste datamaskiner».

Så når Apple sier noe, så tror du det uten videre?

 

Hvordan mener du at en Apple A10 er raskere enn både Snapdragon 835 og Snapdragon 845 som er lansert etter Apples A10?

 

Du påstår altså her at Apple har en 2 generasjons ledelse over alle andre. du er klar over det? Og jeg håper du og er klar over at det er latterlig feil. Dette er ikke super-kraftig eller noe som helst. Det er ok, men helt klart annenrangs CPU. Apple selv har A10X for nettbrett, men selv ikke den putter de i iPaden. Hvorfor? Fordi den skal være billig, ikke bra. 

 

Og hvis de regner de fleste datamaksiner for å ha 5 år gammel Pentium kanskje den vinner over dem, men de fleste nye datamaskiner er utvilsomt raskere enn iPad.

 

Jeg synes at når du jobber som journalist så bør du stille deg kritisk til PR uttalelser og ikke gå med på alt et selskap sier. De vil alltid snakke om hvor bra produktet sitt er. Hadde ikke tek gjennomgang av Samsungs skrytekampanje over kamera og fant feil? 

 

Det tar deg 5 minutter å sjekke ytelsestall for Apple A10 mot andre SoCer. Den er tross alt langt ifra noe nytt. Her snakker vi gjenbruk av gammel og billig HW. Om du ikke har tenkt å gjøre noe annet enn å skrive sammendrag av PR fra selskaper, kan du ikke skrive en bot til å gjøre det som tl;dr boten på reddit? Leser ikke folk artikler her fordi de ikke helt kan ha kontroll over de tekniske detaljene og da vil få det forklart litt enklere av journalist som har peiling på dette? Men om du bare skriver hva enn Apple påstår helt ukritisk, hva får noen ekstra av å lese det her kontra Apples egen pressemelding?

Lenke til kommentar

Nå løste det seg for vår del, fikk tak i en brukt Sony Tablet Z2 som fremstår som ny  :)

 

Da har gutta lik pad, blir fred i heimen av slikt..

De fleste produsenter har gitt opp på nettbrett. Sony Tablet Z2 er vel siste skikkelige fra Sony. Så det lages Android nettbrett, men ingen tjener på det og om dem hadde lagd toppmodeller hadde de bare tapt penger på det. Apple startet med grei markedsandel og har beholdt det og har greie tilbud selv om du og ser at Apple helt klart kutter mange hjørner på nettbrettene sine. Og er desperate etter å prøve å få solgt dem til noen. Nå prøver de seg altså med skole og læring. Nettbrett er i fall, Apple mister mer og mer salg i likhet med alle andre.

 

Så Apple har faktisk ok priser på en del av sine iPads også i motsetning til iPhones eksempelvis. Dette er ikke pga så sterk konkurranse fra andre pads, snarere at veldig få vil ha dem. Så de må langt ned i pris for å kunne selge i det hele tatt. Så iPads stiller i en ulik posisjon i forhold til konkurrenter enn Apple produkter i andre kategorier. Så du trenger ikke føle at du betaler mye ekstra for merket der, for med iPads gjør du vanligvis ikke. Så om du skal få nye pad er iPad ganske greie valg. 

Lenke til kommentar

Det er absolutt ikke samme CPU i iPad Pro 2 10.5" som i iPad (2018). Det er vesensforskjell mellom 10 og 10x. I tillegg er det en rekke vesentlige forskjeller mellom Pro modellene og den nye billig iPad'en. Når det er sagt så klarer ingen konkurrenter å match pris/ytelse til den nye billig iPaden.

Lenke til kommentar

Det er absolutt ikke samme CPU i iPad Pro 2 10.5" som i iPad (2018). Det er vesensforskjell mellom 10 og 10x. I tillegg er det en rekke vesentlige forskjeller mellom Pro modellene og den nye billig iPad'en. Når det er sagt så klarer ingen konkurrenter å match pris/ytelse til den nye billig iPaden.

Det spørs hvordan du regner da. Sånn sett samme GPU modell, men den har 2x så mange kjerner så rimelig stor forskjell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...