Gå til innhold

PST oppsøker nett-troll hjemme hos dem selv


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for at politiet endelig prioriterer trusler via nett.

Frem til nå så har mange trodd at de trygt kan plage, true og mobbe på nettet.

Vi trenger en bevisstgjøring slik at disse gretne gamle gubbene (+ unger) tenker seg om før de trykker på tastaturet.

 

Jeg tar avstand fra din stigmatisering av kjønn og alder - for å si det på politikerspråk. Problemet går på tvers av kjønn og aldersgrupper. Bare se på rovdyrdebatten for å oppleve damer i alle aldre gå "bananas" i kommentarfelt og sosiale media.

 

Trusler er det bra politiet følger opp.

Men jeg skulle gjerne sett definisjonene de bruker på nett-troll og hatefull ytring. Din kommentar kan mange greit oppleve som hatefull mot "gamle gubber (+unger)" f.eks. og du hadde nok blitt bra paff om politiet brått sto på døra hos deg.

 

Uten klare definisjoner og konsekvent håndheving kan dette fort bygge opp under større splittelse hvis politiet oppleves som politisk partisk. Derfor er det uhyre viktig med klare definisjoner.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

I dagligtale brukes nett-troll på andre enn den gamle definisjonen fra 90-tallet.

I dag brukes nett-troll ofte om det andre kaller netthatere.

 

Undersøkelser har vist at gutter og eldre menn over 50 står for uforholdsvis mange stygge innlegg på nettet, men det betyr ikke at kvinner nødvendigvis er bedre mennesker. Det er forskjell på kjønnene og hvordan de opptrer, både på nett og andre plasser. Jenter mobber ofte på andre måter enn gutter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Uten klare definisjoner og konsekvent håndheving kan dette fort bygge opp under større splittelse hvis politiet oppleves som politisk partisk. Derfor er det uhyre viktig med klare definisjoner.

Ja, strengt tatt burde domstolene involveres. Klare retningslinjer bør være et minimum. Desverre tror jeg ikke dagens regjering er særlig interessert i slike ting.

 

Det finnes en risiko for at kun de som er motstandere av sittende regjering ettergåes, eller kun høyreradikale, alt ettersom hva politiet styres til å gjøre.

 

Jeg liker heller ikka at det er PST som styrer showet, det indikerer at målene har sentralisert utvelgelse. Slike hjemmebesøk burde være vanlig politiarbeid, hvor målet utvelges av lokale ledere, etter en regelbok.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Min erfaring er at stygge kommentarer kommer fra begge kjønn, men at færre kvinner deltar i kommentarfelt.

 

Å forklare nettroll med et nytt begrep - netthatere - er ikke akkurat noen presis definisjon :-)

 

Jeg er ute etter klare definisjoner som grunnlag for meningsfull diskusjon. I mangel av definisjoner blir det synsing og personavhengighet. Det vil bare gjøre situasjonen i dag enda mer betent.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Helt på sin plass.

 

Trusler skal man ikke ta lett på, enten de kommer i digital form på sosiale medier, håndskrift i en konvolutt, tekstmeldinger på telefon eller direkte trussel via telefon.

 

At dette slås ned på er virkelig på tide.

 

Man kan være enig eller uenige med politikere. Det kalles diskusjoner og er kjernen i ett demokrati. Trusler mot liv og helse er virkemidler i ett diktatur eller anarkistisk samfunn.

 

Jeg foretrekker demokratiet.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg vil igrunn tro at det skal bli ganske grovt før PST bruker tid på slikt - annet enn å statuere eksempler, og det ser vel omtent ut som om det er det de gjør her.

 

Problemet med netthets er ofte volumet, at det er såpass mange som henger seg på og som i sum utgjør grov sjikane. Enkeltinnlegg kan i seg selv være sjikanøse nok men bør være håndterbart for de fleste. Men når 1000 eller 10000 får los blir det i sum grovt.

 

Hva som er definert som trussel og hva som er definert som sjikane er sannelig ikke godt å si enkelte ganger.

 

I min bok er en trussel relativt konkret: "Jeg/vi/noen skal gjøre sånn og sånn med deg" eller "gå ikke alene" eller "vi vet hvor du bor" er etter mitt syn trusler eller legitimt å oppfatte som trusler. Mens jeg skulle ønske at/du var .......  er (grov) sjikane, om volum/gjentagelsene er der.

 

Jeg oppfatter det slik at justisvesenet ser anderledes på det og terskelen deres for å anse noe som tusler er lavere en den jeg oppfatter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

De som kommer med drapstrusler bør nok være glad for at høyrepartienes forslag om å ta statsborgerskapet fra potensielle terrorister ikke ble vedtatt.

Pål Jensen

Du måtte selvsagt fortsette drittkastingen her på tu.

 

Hvis du mener det er «drittkasting» å påpeke to klare fakta (1: Høyrepartienes forslag om å ta statsborgerskapet fra potensielle terrorister ble ikke vedtatt; 2: Når PST oppsøker nett-troll hjemme hos dem selv, er det nettopp for å forhindre at potensielle terrorister blir virkelige terrorister), så måtte jeg selvsagt fortsette drittkastingen. Så hvis du føler deg drittkastet, bør du heller klage til PST.

Pål Jensen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...