Jump to content

Tore Rosander

Medlemmer
 • Content Count

  500
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tore Rosander

 1. Det var en påstand uten mye innhold, kan du forklare hvordan chromium på ios vil ødelegge webkit?
 2. Om ketchup-flaska di utgjør en fare for andre så er det helt OK at myndighetene tar seg inn for å håndtere saken. Spørsmålet her er om bakdørene utgjør en reell fare eller bare en potensiell fare.
 3. Hva er den praktiske forskjellen på dette og å knuse en bilrute eller ta seg inn i ett hus med grunnlag at det utsetter andre for fare? ER det fordi det er digitalt?
 4. Men vi snakker vel da om blåtann enheter hvor brukeren selv har valgt at de skal være synlige for andre enheter? I såfall kan det sammenlignes med å sitte i det offentlige rom og skrive ned det hører rundt deg, det høres ikke like ille ut.
 5. Det er nok litt mer nyansert enn som så. Hverken google eller Facebook har forbud mot å operere i Kina, de må bare innrette seg etter Kinas interne lover og regler dersom de ønsker å operere der, og det er jo fair selv om jeg ikke er enig i Kinas politikk av den grunn. Selv ikke Kina tvinger internasjonale seleskaper å selge teknologien sin til andre Kinesiske selskaper med trussler om sanksjoner og forbud slik USA gjør.
 6. Hovedproblemet i denne saken er at Trump faktisk forventer at Microsoft skal betale staten for å bli kvitt en "konkurrent". Dette er ingenting annet enn korrupsjon av verste sort. Hva skjer når USA finner ut at de vil ha all oljen sin selv? Kan noen betale for at Equinor skal bli bannlyst i USA? Om dette fortsetter så bør Norske bedrifter legge inn en ekstra vurdering rundt stabiliteten til USA om de skal kjøpe inn teknologi fra USA. Plutselig er Trump sur en dag og isolerer USA fra Internett.
 7. Det blir så dumt å fremstille dette som om det blir umulig å drive med reparasjon. Når jeg har bestilt tredjepartsdeler har dette vært med produsentens logo og ikke apple. Å bruke en flexkabel med apple logo på en kopiskjerm ER piratkopiering, selv om LCD-en er original. Det finnes mange grader av typen "refurbished", original LCD med kopi glass, Original flexkabel med kopi skjerm og kopi glass osv.
 8. Det handler ikke om å unngå 3.part kode men å vurdere kost/nytte. Om 3.parten er én enkelt linje med kode så blir det rett og slett for dumt å bruke..
 9. "filmen i løpet av kort tid kan kjøpes eller leies hos Get, Altibox og Telenor. Også Filmweb flytter nå snart filmen over i sin strømmedel. – Det har vært en enorm dugnadsinnsats fra disse aktørene. De har bekreftet at filmen enten er på vei inn eller allerede er hos disse aktørene nå. Jeg vil tro at to av dem vil ha filmen tilgjengelig allerede i kveld, og én i morgen." Er denne artikkelen en annonse? " Hei, vil dere ha en premierefilm som har blitt markedsført heftig den siste uken tilgjengelig for salg/leie på plattformen deres? " Hvordan blir dette en dugnad?
 10. Strøm skulle vært solgt av et statlig selskap til kostpris + administrasjonsgebyr for vanlige husstander med mulighet for et visst prispåslag for husstander som trekker unormalt høy effekt. Agder Energi sitt mandat er å få mest mulig betalt for strømmen de produserer, når kommunen da bruker Agder Energi som en inntektskilde så blir det en ond sirkel hvor vi betaler mer enn vi burde for strømmen fordi strømproduksjon brukes som en melkeku. Strøm har blitt en skjult skatt. Det er egentlig utrolig at Norge i det hele tatt er stort nok til å finansiere så mange videreselgere av strøm.
 11. Vel, en halv million domener gir jo noen kroner i året. Det er ikke sikker registraren tjener så mye på selve domeneregistreringene.
 12. Såfremt de blir styrt fra en sender ja. Iom at det nevnes formasjonsflyving vil jeg tippe de er delvis autonome.
 13. De som forsvarer anbudsprosessene vet nok ikke hvordan de foregår. Leverandørene beskriver med ord og svarer på ja/nei spørsmål om de vil oppfylle spesifikke krav. Så lenge du svarer ja på alle kra, har en referanse eller to og legger deg lavest i pris vinner du anbudet.
 14. Jeg tok deg seriøst helt du skrev at USA respekterer menneskerettigheter. Kina er ingen solskinnshistorie men ikke kom å si at USA er det heller. Der hvor Kina internerer sine "terrorister" pleier USA å bombe dem.
 15. Demokrati er nøkkelordet her. Alle vestlige land er demokratier. Kina er et diktatur. En annen ting folk ofte misforstår er hva kineserne gjør med Huawei nettverkene i en skarp situasjon. De er nok mye mindre interessert i å tappe ut informasjon, enn de da vil være i å stenge ned nettverket. Med planene som foreligger om 5G vil det være en katastrofe. Oppkoblede biler, alle slags IOT sensorer, industriautomatisering, etc, vil stanse opp. Men nå legger du til grunn at det faktisk finnes bakdører (som ingen har klart å bevise enda). Og hva stopper USA fra å gjøre det samme? Jeg tror ikke du forstår situasjonen, Huawei blir anklaget for å lage bakdører, USA har blitt tatt for å plante bakdører. Du kan også se på sanksjonene mot Huawei, spionering på politikere osv, de eneste som faktisk beviselig har (miss)brukt makten sin ovenfor fremmede stater er USA. Jeg påstår ikke at Kina nødvendigvis er de snille her, men Huawei saken er kun økonomisk motivert for å hindre at amerikanske selskaper taper teknologiracet. Spiontrusselen og bakdører kommer fra våre allierte ikke Kina. Og hvordan skal egentlig den kinesiske stat stenge en mobilmast i Norge rent praktisk?
 16. Blant de eneste som beviselig planter bakdører er jo våre nærmeste allierte, USA har jo ironisk nok også forsøkt å bryte seg inn hos Huawei for å plante bakdører og tappe informasjon så jeg ville helt klart vært mer bekymret for cisco utstyr i nettverket mitt enn Huawei dersom jeg hadde større mengder sensitiv informasjon. Det at USA ikke har klart å legge frem beviser for sine påstander rundt Huawei viser vel tydelig at dette er økonomisk og teknologisk motivert og ikke spionasjefrykt. America first, ikke sant?
 17. Like latterlig å bruke nettleser til å strømme film med.
×
×
 • Create New...