Jump to content
Sign in to follow this  
Cthulhu

Beste PC-tilbud – vi kjører påskespesial

Recommended Posts

Hva å kjøre kapanjer på noe annet rutere\pc skjermer etc?

For syns dette er skuffende hadde bygget pcen selv til de prisene i så fall.

 

Tek.no er vel for de som bygger ting selv.

Eneste fordel er noen av pcene kan ta med til TG uten bil.

 

Gå heller på finn.no å finn noe gammelt som funger.

Vent til mars\april på ryzen oppgradering.

Edited by LMH1

Share this post


Link to post

Jeg hadde gått for Komplett sin løsning da det er lettere å bytte ut grafikkort enn CPU og hovedkort. Eller man kan gå for Ryzen og fortsatt bruke samme AM4 brikkesettet.

 

Ikke bare lettere - men det er det som i størst grad forlenger levetid på en spillmaskin. Realiteten de siste 6 - 10 årene er at ytelsesøkningen på grafikkort har vært enorm i forholdt til på CPU.

 

Spiller faktisk på en PC med 8 år gammel CPU og 8 mnd gammelt grafikkort. Grafikkortet er faktisk nr 4 på denne PC-en., GTS 250, GTX 460, GTX 760, GTX 1060. Nå er vel dette litt ekstremt, men det er en realitet at man slik det er i dag fort kan vente 3 - 4 generasjoner med å skifte CPU, men på GPU kan hver generasjon gi bra ytelseshopp. F.eks gav 960 -> 1060 fort vekk 50 - 70 % bedre ytelse i mange spill.

  • Like 2

Share this post


Link to post

i7-8700 er så mye bedre enn i5-7400 og i3-8100, at en kan si at i7-8700 kommer til å være bra nok i 10år mens de andre har problemer allerede nå i enkelte spill. Skjermkort kan en derimot enkelt bytte når behovet kommer.

Edited by Svein M

Share this post


Link to post

Jeg hadde uten tvil gått for kompletts løsning her, rett og slett for at pcen skal holde seg lenger. Med tanke på at den har det klart sterkeste grunnoppsettet av alle alternativene med i7-8700 og Z370. Kompletts løsning er vel også den eneste som kan konfigureres. Ønsker man 16GB med RAM og en SSD så kan man legge dette inn for et par tusen ekstra på prisen. Man kan også spare i overkant av 700,- kroner ved å fjerne Win10. Slike lisenser får man for 30-50,- kroner på ebay så det er ingen grunn for å betale blodpris for dette.

 

Tipper dog at tek vil utrope enten Power eller Elkjøp sitt alternativ som vinner. Da faktisk spillytelse med en SSD, og ett 1070GTX vil overgå Kompletts og Multicoms løsning med ganske stor margin. 

 

Det er uten tvil Multicom og Komplett som skilter med de beste hovedkortene. Ofte er hovedkort på slike ferdigmaskiner som HP og MSI svært enkle og billige kort. I forhold til funksjoner og muligheter for oppgradering av systemet tror jeg disse vil komme svært dårlig ut. Kompletts hovedkort er ett ATX mens Multicoms er et mATX. Som gjør at Kompletts hovedkort har flest tilkoblinger. Og trolig også flere funksjoner.

Edited by Kron
  • Like 4

Share this post


Link to post

i7-8700 er så mye bedre enn i5-7400 og i3-8100, at en kan si at i7-8700 kommer til å være bra nok i 10år mens de andre har problemer allerede nå i enkelte spill. Skjermkort kan en derimot enkelt bytte når behovet kommer.

Enkelte spill? Har et parr venner som bruker i5-2500 helt fint til de fleste spill, til og med i5-7600 er ganske god på spill den dag i dag..

 

Bruker ikke disse prosessorene selv, men ville tro de kunne takle de fleste spill.

Share this post


Link to post

i5-7600 er ca 10% bedre enn i3-8100 som igjen er bedre enn i5-7400. At de takler de fleste spill i dag gjør ikke dette til noe fremtids sikkert valg når der finnes så mye bedre cpu'er som f.eks i5-8400, i5-8600K og i7-8700.

Edited by Svein M

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...