Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Så et innslag på BBC her en dag om droner som kan ta mennesker. I første omgang var det snakk om 1 person. Fantastisk. Er det realistisk at dette vil bli et vanlig fremkomstmiddel innen nær fremtid, la oss si 30 år?

Ved bruk av droner slipper man å bygge dyre veier og infrastruktur, slipper kø og så mange ulykker. Høres jo helt suverent ut.

Men jeg er ikke inne i teknologien og vet ikke om det er sannsynlig at dette kan skje innen nær fremtid. Lurte på om noen hadde en formening.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror det er mulig, rent teknisk kanskje allerede innen fem år, for flere aktører utvikler nå droner for persontrafikk. Men også dette må reguleres, som annen lufttrafikk, for å unngå ulykker. Så det må lages et felles styringssystem og opprettes godkjente og regulerte luftkorridorer. Dette er typisk en myndighetsoppgave, så denne delen av det tar nok fort et tiår eller to. Eller tre eller fem. Dette må på plass før vi får "flygende biltrafikk", for kollisjoner på bakken er én ting, kollisjoner oppe i lufta noe ganske annet.

 

Så selv om det rent teknisk er mulig om bare noen veldig få år, så kan det fort ta myyye lengre tid før dette blir et vanlig fremkomstmiddel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...