Gå til innhold

Informasjon om feil og mangler i Barnevernet.


Anbefalte innlegg

1. 
Kontrollorgan.
 
Det finnes ikke noe kontrollorgan som kan stanse akuttvedtak og tvangsfullbyrdelser. Når Barnevernet iverksetter slike tiltak så er disse drastiske og anses for å være nødvendig for barnas liv, sikkerhet og helse. Derfor skal disse drastiske tiltakene være nødvendig når de iverksettes. Når et barn da settes i beredskapshjem i påvente av fosterhjem etter akuttvedtak så har de blitt påført store traumer. Barnevernet vinner over 90 prosent av sakene som berammes i Fylkesnemda. Dette betyr at akuttvedtaket godkjennes der. Da er det allerede for sent å stanse skadene barna er påført av å bli tatt med makt fra kjærlige og egnede foreldre. Vi trenger et kontrollorgan som føre tilsyn med Barnevernets daglige drift og arbeid. Dette organet skal også kunne overprøve beslutningene som tas. 
 
 
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2.
Rettigheter. 
 
Barn og foreldre blir ofte ikke informert om sine rettigheter når det opprettes undersøkelsessak og saker med dem. Barn har rett til å bli hørt fra de kan utforme sine meninger og snakke. Deretter skal deres mening ilegges betydelig vekt fra de er 12 år gamle. Ifølge EMD har barna rett på advokat uavhengig av alder. 
 
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvor skal du med dette? Har du barn som barnevernet har tatt over fordi du ikke var skikket som forelder, eller kanskje du er et «barn» som har blitt flyttet ?

 

Jeg tar sikkert helt feil, men måten du skriver og ikke skriver på får meg til å tenke at du er en av de foreldre som har blitt fratatt barn og selv skjønner du overhode ikke hvordan eller hvorfor, mens for andre er det gjerne innlysende ...

Endret av Smultring77
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3.
Samvær med tilsyn. 

Det er mange familier som blir behandlet urettferdig og blir splittet opp unødvendig. Barnevernet pleier å føre samvær med tilsyn. De er sjeldne og korte. Noen har samvær hver fjerde måned med tilsyn fra Barnevernet. Samvær varer gjerne en og to timer om gangen. Noen har samvær to ganger i året to timer. Noen kan også ha samvær en gang i året i to timer. Ikke alle disse familiene blir behandlet rettferdig. Mødre og fedre kan blitt urettferdig dømt og ilagt slike begrensninger på falske anklager hvor det ikke er utført undersøkelser. Samvær med tilsyn er kontrollerende og man blir fulgt med på hvert eneste skritt, hver eneste setning man sier og barnet får kanskje ikke lov til å sitte ved siden av forelder eller gi en klem. De får kanskje ikke lov til å si at de er glad i hverandre og at de savner hverandre. Noen har også kjøpt gaver til barna, men får ikke lov til gi dem. Man må gjøre krav på saksdokumentene og samværsrapportene etter samvær. Det er ingen garanti at rapportene samsvarer med hva som faktisk skjedde. Barnevernet har heller ikke lov til å bruke sine egne ansatte som tilsynsførere på grunn av habilitetsspørsmålet. 
Lenke til kommentar

4. 

Saksdokumenter. 
 
Alle har rett på sine saksdokumenter. Er man innunder Barnevernet så må man gjøre krav på sine saksdokumenter fortløpende når det skjer ting. Man er ikke garantert at det foregår ærlig arbeid og ærlige rapporter. Der kan det stå detaljerte møtereferater fra møter som ikke har funnet sted. Barnevernet kan ha forfalsket datoer og årstall. Sakkyndige psykologer det samme. Det er veldig viktig å kontrollere saksdokumentene så man er oppdatert. 
Lenke til kommentar

Vet ikke hva du (trådstarter) ønsker å oppnå her, men uansett hva det er så oppnår du det ikke ved å blindt paste inn tekst uten å forklare mer og involvere deg i tråden.

 

Du oppnår like mye ved å paste ting inn i et word-dokument lokalt på maskinen din så det hadde kanskje vert å foretrekke både for deg selv og for andre?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
5. 
Rettssak og tilknytningspørsmålet. 
 
Mange tror at det ikke kan sendes begjæring om ny beramming av sak før det er gått et år. Men det er feil! Man kan sende ny begjæring når det er gått tre måneder. Men dette er noe Barnevernet ikke informerer foreldre om på grunn av at de ønsker barna skal knyttes til fosterhjemmet de er sendt til. Tilknytningspørsmålet er noe Barnevernet bruker i sakene. I forhold til familiene så pleier de å si barna er for sterkt tilknyttet familien. Derfor sier Barnevernet at de må tas ut. Når det er snakk om fosterhjem, så sier de at der er skadelig å ta de ut fordi at de nå er sterkt tilknyttet. Her er det favorisering av fosterhjem uavhengig av hva som er barnas beste. Man kan sende ny begjæring etter tre måneder. I de fleste tilfeller sier Barnevernet til familiene at de ikke kan sende begjæring før det er gått et år. Derfor må man ta kontakt med en advokat som kan Barnevernet. Man kan nemlig sende begjæring om tilbakeføring når det er gått tre måneder. Det er veldig viktig å huske. Da er nemlig tilknytningsargumentet Barnevernet bruker ikke så sterkt som etaten selv ønsker at den skal være.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...