Gå til innhold

Hvilke operatører tilbyr tale over WiFi og 4G-tale?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Hvem da?

https://www.telenor.no/privat/dekning/4g-tale.jsp

https://telia.no/4g-tale

 

Feks. Samsung J7 (2017) støtter 4G-tale og Wifi-tale i begge nett. Prisen ligger på ca. kr. 2500 sist jeg sjekket. Det samme tror jeg kan sies om Huawei P10 Lite.

 

I linkene over finner du eksempler på hvilke telefoner som støtter hva, men tror ikke de er helt oppdaterte. Trolig støttes flere telefoner i dag, men operatørene er litt trege med å oppdatere listene sine.

Lenke til kommentar

Jeg satte iphonen min i flymodus så jeg fikk tvunget frem wifi tale via komplett mobil (telenors nett). Logget inn i nettbanken ved å bruke bankid på mobil. Det virket! :o

 

Dette hadde jeg ikke regnet med, siden sim tjenester pleier å kun gå via mobilnettet, dog som sms eller lignende.

Lenke til kommentar

Er klar over det. Det var bare så overraskende at bankid på mobil virker sånn uten videre. Blir litt tvilende på sikkerheten når digital signering går via wifi, som kan sniffes, men de glupe hoder hos Telenor og DNB har vel tenkt på dette da bankid for mobil ble skapt.

Lenke til kommentar

Telenor følger en spec, telefonprodusenten likeså. Det var en kort periode da vowifi ble lansert at det ikke fungerte på enkelte telefoner, men da var det telefonprodusenter som måtte oppdatere programvaren til telefonene for å fungere med BankID sin løsning (som også følger bransjespecs, derav ingen særløsninger på telefonsiden).

 

BankID er forøvrig ikke utviklet eller eid av DNB, men de var vel de første til å lansere løsningen. Det er heller ikke bombesikkert, hverken via brikke eller mobil, stort sett alt kan misbrukes:

https://norsis.no/svindel-og-misbruk-av-bankid/

Endret av mandela
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 3 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...