Gå til innhold

Bilder av melkeveien nær Bergen, hvor må jeg dra?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vil prøve meg på et bilde av stjernehimmelen og da hovedsaklig melkeveien, da det er meldt stjerneklart i natten fre/lør.

 

Jeg bor i sentrum i Bergen, så her er det nok bittelitt for mye lysforurensing  :D

Jeg har bil, men vil ikke kjøre i timesvis for å slippe unna lyset fra byen, men hvor langt unna må jeg?

 

Det er vel best å stå opp midt på natten for å ta bildene?

 

Vil helst ikke telte/overnatte ute da jeg har dårlig vinterutstyr.

 

Har godt fotoutstyr og vet hvilke innstillinger jeg skal ha. Jeg må bare å finne ut hvor jeg må dra og når det er best å ta bildene.

 

Takker for alle svar

- Simon

Endret av Querke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjør opp på fjellet, så høyt og langt fra folk som du kan. Der er luften tynnere, roligere, og med mindre partikler fra f.eks fyring.

 

Enig, høyde hjelper. Vil tro at selv Fløyen eller Ulriken vil gi et betraktelig bedre utgangspunkt enn "lavlandet" rundt Bergen. Hvis du skal ta bilder mot sør er det vel Ulriken som gjelder, og der må du vel gå ned igjen hvis du skal ha det skikkelig mørkt.

 

Edit: Et sted ut mot havet kan også være et alternativ, men der har jeg ikke noen konkrete forslag. Både Askøy og Sotra burde kunne fungere.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Denne siden har jeg brukt en del når jeg har planlagt hvor jeg skal ta bilde av nattehimmelen. rødt til gule områder er det omtrent bare å gi opp. skal være utrolig klart luft for å få noen allrighte bilder i de sonene. Pass opp for fullmåne når du skal fotografere melkeveien.

 

Men nå kan du ikke se den klareste delen pga vår posisjon mot sola, den dukker ikke opp igjen før slutten av februar, begynnelsen av mars. Så da har du litt tid til å planlegge! jeg vil anbefale deg å installere stellarium på telefonen, da kan du se hvor på himmelen den vil være fremover i tid, så har du mulighet til å planlegge og komponere mens det fremdeles er lys ute.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk til dere alle for svar! Jeg dro ut for å ta et testbilde. Litt synd at jeg ikke rakk å dra ut før månen kom frem, da jeg tror dette gjorde til at jeg ikke fikk se så mye av melkeveien. 
Men jeg fant den! Dog det er nesten så man ikke ser den. Jeg er iallefall svært fornøyd da dette er mitt første testbilde. Skal planlegge en god del mer neste gang jeg skal prøve meg.

soxOaiI.jpg

 

Jeg dro ut mot kysten, mot en flekk som lå i gul/grønn lysforurensning-sone og vart korteste vei (45 min fra sentrum). Her er et bilde hvor jeg dro hvis noen andre vil prøve seg (men det er vel bedre å dra opp til fjells).

oYLtubu.png

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ut som du har minimalt med rystelser, bruker du funksjonen speil opp og ekstern utløser eller den innebygde timeren ?

 

Jeg bruker kamera uten speil, og vet ikke helt hva funksjonen "speil opp" er? Men brukte innebygde selvutløseren (satt på 2 sek, kunne kanskje brukt 10 sek).

Dog har jeg noe mannskit av pingle tripod, som er veldig ustødig og spinkel. 

Lenke til kommentar

Har du et speilløst kamera har du ikke behov for funksjonen, funksjonen "speil opp" gjør at et speilrefleks "løfter opp" speilet så kameraet ikke behøver og løfte det opp under eksponeringen. Det siden selve speilløftingen kan forårsake rystelser.

 

Hva med å henge litt vekt på stativet så det blir noe mer stabilt ?

 

 

Lenke til kommentar

Har du et speilløst kamera har du ikke behov for funksjonen, funksjonen "speil opp" gjør at et speilrefleks "løfter opp" speilet så kameraet ikke behøver og løfte det opp under eksponeringen. Det siden selve speilløftingen kan forårsake rystelser.

 

Hva med å henge litt vekt på stativet så det blir noe mer stabilt ?

 

 

 

Okei, takk for info.

Jeg hang kamerabaggen på stativet, dog det kanskje ikke utgjorde så mye. Kan ta med en pose med steiner neste gang. Evt gå til anskaffelse av nytt stativ, da mitt stativ kostet 500kr for 10 år siden :D

Lenke til kommentar

 

Flott bilde! Hvilket utstyr og innstillinger brukte du? :)

 

Kamera: Sony a6000

Objektiv: Samyang 12mm f2.0

Stativ: Noe drit som ble kjøpt for 500kr for lenge siden

 

Innstillinger: 20 sek, f2, ISO 3200

 

  :)

 

Med den brennvidden kan du bruke 25 sekunder eksponering uten at det blir bevegelser i stjernene, da kan du senke ISO noe og få litt mindre støy i bildet.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Man vil aldri få de beste bildene av melkeveien fra vår del av verden. Sentrum av denne galaksen må man et godt stykke sydover for å få øye på, aller helst på den sydlige halvkule. Da kan man ta bilder av den tetteste og lyseste delen som utgjør sentrum.

 

Appen "Photo Pills" er forøvrig et meget bra hjelpemiddel med hensyn på å planlegge fototurer på kvelds og nattestid da den viser solen og månens posisjon på himmelen til enhver tid..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...