Gå til innhold

X-rite i1Display pro - god mhp. kalibrasjon av OLED TV?


Anbefalte innlegg

Hei,

jeg har noen spørsmål vedr. denne kolorimeteren.  Jeg er helt ny på området og det kan meget godt hende jeg har misforstått noen fundamentale prinsipper etc... Korriger meg gjerne!

 

Jeg ønsker primært å kalibrere min LG OLED 65B7 og min iMac 27. Jeg er en amatør/hobbybruker og mener det er viktig med best mulig bilde (og lyd...). Jeg ønsker å hente ut mest mulig / mest korrekt farger fra mine skjermer. Jeg er også hobbyfotograf og sliter med at utskrifter ikke samsvarer med det jeg ser på min iMac-skjerm og dette irriterer meg voldsomt. Det ville vært fantastisk om jeg kunne laget en profil til min iMac-skjerm som samsvarer med hva printeren klarer av fargebehandling - slik at "det jeg ser" på skjermen tilsvarer det jeg ser på utskriften. 

 

  1. Jeg har lest bl.a. i denne tråden hvor det var en forumbruker som hevdet at man ikke kan kalibrere f.eks. TV-er med denne hvor begrunnelsen var at siden kolorimeteren lagrer en .icc-profil og at denne kun kan lagres på en PC. Kan jeg med denne meteren få opp "live" farge- og lysinformasjon slik at jeg kan trykke meg igjennom TV-innstillingene (farge, lys, konktrast etc) for å få best mulig bilde? Jeg har sett noen videoer på internett hvor de bruker profesjonelt utstyr (CR-100...) til å kalibrere en OLED-skjerm, kan jeg gjøre noe tilsvarende (selvfølgelig med dårligere resultat..) med i1Display?
     
  2. Jeg ser kolorimeteren selges for ca. 2400 kr på bl.a. skandicPhoto, følger det da med relevat software til min Mac, eller må jeg kjøpe tilleggssoftware? Jeg ønsker primært å kalibrere min LG OLED65B7 og min iMac 27. 
     
  3. Er det andre - evt. rimeligere - kolorimetere dere mener er gode nok for mitt bruk?
     
  4. Jeg har en MBP 13" 2017 modell. Dette betyr vel at jeg trenger en usb-c --> hdmi adapter/kabel for å kalibrere TV-en min? 

På forhånd takk for svar!

Endret av Anterialis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 11 måneder senere...

Da var det nesten ett år siden jeg lagde denne tråden og det er først nå jeg endelig har fått kjøpt produktet (snakk om å sitte på gjerdet..). 

 

Enheten er på vei hjem til meg i posten og så lenge har jeg fremdeles undringer. 

 

1) Dersom jeg ønsker å kalibrere OLEDen i stua, hvordan fungerer dette? Skjer det ved at jeg må koble MacBooken min til TV-en med e.g. HDMI eller kan jeg benytte AppleTV (fra laptop --> appleTV --> tv)? Vil softwaren som følger med 1Display sende farger til TVen (via hdmi eller appleTV) som 1Display-sensoren så fanger opp, også gjør jeg endringer i TV-menyen (mer grønn, mindre blå etc.)?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...