Gå til innhold

Hva mener du om rohingya-folket?


  

40 stemmer

  1. 1. Sympatiserer du med rohingya-folket?

    • Ja
      18
    • Nei
      22


Anbefalte innlegg

Rohingya

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Rohingya

 

– Før hadde vi et godt liv. Nå har vi ikke mat eller klær

 

Over en halv million har den siste måneden flyktet fra volden i Myanmar og til Bangladesh. Her møter de fulle flyktningleirer, pøsende regn, gjørme og knappe rasjoner.

 

Regnet pøser ned, og flyktningene vasser i gjørme der de står i lange køer for å få utdelt nødvendig hjelp og rasjoner: ris og olje, saltblanding mot diaré og enkle kjøkkenredskaper.

 

Menneskerettsgrupper anslår at mer enn 400 rohingya-landsbyer er blitt brent i voldshandlingene.

 

– De torturerte, slaktet og brente små barn og eldre, forteller Pravin til NRK.

 

https://www.nrk.no/urix/rohingya-flyktninger-star-pa-bar-bakke-i-bangladesh-1.13710486

 

Hva mener du om situasjonen dette folkeslaget er i? Burde de fått statsborgerskap i Myanmar? Eventuelt i et annet land? Er det riktig av myndighetene i Myanmar å fordrive dem?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

FNs generalsekretær Guterres refser regimet i Myanmar

 

FNs generalsekretær António Guterres tar på det sterkeste avstand fra det han kaller det humanitære marerittet som Myanmars rohingyaer blir utsatt for.

 

– Situasjonen har utviklet seg til å bli verdens raskest voksende flyktningkrise, et humanitært og menneskerettslig mareritt, sa Guterres.

 

post-131018-0-79645800-1506666310_thumb.jpg

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/09/28/195336191/fns-generalsekretaer-guterres-refser-regimet-i-myanmar

Lenke til kommentar

De hadde blitt slaktet uansett og det er vel bare et godt argument for å fjerne lover så slaktingen blir godtatt? Er ikke du en forkjemper for frihet uten staten? Er det ikke flott at folk får lov til å slakte hverandre? Det er jo egentlig bra at statens tyrrani står for slaktingen så man ser hvor forferdelig det er å ha politikk og statskontroll? Du burde være superglad for denne situasjonen ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det kanskje mest ironiske, er at det er en tidligere fredsprisvinner som nå kaster de ut, å driver med det enkelte omtaler som "etnisk rensing".

 

Nå er det jo slik at dette er en respons på terroraksjoner utført av Arakan Rohingya Salvation Army, en av flere terrororganisasjoner knyttet til det muslimske Rohingya-folket, som har terrorisert buddhistisk-dominerte Myanmar i flere tiår.

 

Disse menneskene kom egentlig fra India og Bangladesh for mange år siden, og har vært et økende problem i Myanmar minst siden sekstitallet.

 

At man nå ønsker å fjerne de en gang for alle er til dels forståelig, men man burde som nevnt hatt litt mer takt og tone, enn å brenne hele byer å drive de på flukt.

Endret av adeneo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kilde?

 

Alt som har skjedd før staten ble med på leken bør være godt nok.

Ingen kilder med andre ord.

 

Hva synes du om at staten er med på slaktingen egentlig?

Staten er ikke "med", det er Staten som driver med organiserte overgrep i dette tilfellet.

 

Du burde klare å ta deg to minutter og finne kilder selv. Men siden du tydeligvis ikke gidder så kan du starte med å lese her https://en.wikipedia.org/wiki/Rohingya_people#Rakhine_State_conflicts_and_refugees_.282012.E2.80.93present.29 Det har vært konflikter mellom folk (ikke staten) i mange år.

 

Du vil altså ikke svare på hva du synes om at staten skader seg selv...

Lenke til kommentar

Du vil altså ikke svare på hva du synes om at staten skader seg selv...

Staten skader ikke seg selv, de skader innbyggerne i det området som er under kontroll av Staten, med andre ord de skader deres undersåtter.

 

Så du forstår ikke at de indirekte skader seg selv ved å begå overgrep? Ingen liker at staten holder på slik. Hvorfor vil du ikke svare på hva du synes om at staten driver med litt slakting? Kan du fortelle hvordan dette ikke skader staten hvis du mener det?

 

Du er klar over at det har vært et par revolusjoner pga. at staten skader folket og ikke behandler dem godt? Neida, det går i glemmeboka fordi staten er så fæl og ingen tør å gå imot dem og at det aldri har vært situasjoner der staten har gått til helvete. La oss fokusere på nåtiden og drite helt i at det er en ting som heter "nok er nok".

Lenke til kommentar

Så du forstår ikke at de indirekte skader seg selv ved å begå overgrep?

Nei

 

Ingen liker at staten holder på slik. Hvorfor vil du ikke svare på hva du synes om at staten driver med litt slakting?

Det er allerede besvart, men tydeligvis ikke klart nok. Dette er kriminelle handlinger som burde straffes, uansett om det er lovlig eller ikke.

 

 

Kan du fortelle hvordan dette ikke skader staten hvis du mener det?

Du fremmet påstanden, så du kan gjerne begrunne den.

 

Du er klar over at det har vært et par revolusjoner pga. at staten skader folket og ikke behandler dem godt?

Ja, det er frykten til alle regimer.

 

 

Neida, det går i glemmeboka fordi staten er så fæl og ingen tør å gå imot dem og at det aldri har vært situasjoner der staten har gått til helvete. La oss fokusere på nåtiden og drite helt i at det er en ting som heter "nok er nok".

Pussig påstand.
Lenke til kommentar

Ingen liker at staten holder på slik. Hvorfor vil du ikke svare på hva du synes om at staten driver med litt slakting?

Det er allerede besvart, men tydeligvis ikke klart nok. Dette er kriminelle handlinger som burde straffes, uansett om det er lovlig eller ikke.

 

Det er stater som lager lover mot det staten definerer som kriminelle handlinger. Du er imot stater og lover som begrenser folks frihet. Å ikke kunne slakte andre folk er en begrensing av friheten. Hvorfor burde dagens kriminelle handlinger straffes når kriminelle handlinger ikke burde være en ting?

Endret av Soseks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...