Gå til innhold

Endelig har Samsung bekreftet at de skal slippe en «brettbar» mobil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Design en firkantet boks, se ut som en enorm leppestift. 12x3.5x3.5 cm.

På toppen plasserer du en 3.5mm, sim og micro sd. På bunnen en usb type c.

Plasser all innmaten i midten av boksen.

På ene siden kan du plassere volum taster, og et kamera.

På andre siden en åpning for en uttrekkbar skjerm, som et rullegardin.

(la den bli stiv på samme metode som refleks bånd, eller av stoffer som husker molekylær sammensetning gjennom elektrisitet)

Dette skulle la deg trekke ut en skjerm som var rundt 10-11cm høy. Bredde kunne være rundt 4-7 cm.

(avhengig av ønsket størrelse)

Lenke til kommentar

Håper det blir denne som jeg har venta på i rundt 5 år.

 

https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s

 

Brettbar mobil har et av to mulige problemer, minst.

 

1) Har du innvendig brett, så vil presset bli stort på skjermen i knekkpunktet, noe som vil føre til materialtretthet og tilslutt sprukket eller knekt skjerm, eller en meget stygg brett. Kan avhjelpes noe om den kan bruke hele tykkelsen til å gjøre bretten så rund som mulig.

 

2) med utvendig brett, så vil yttersiden være utsatt for slag og skraping på begge sider, i sammenslått tilstand. Den er derfor avhengig av en beskyttelse, som nødvendigvis vil øke tykkelsen. Og fremdeles vil den til en viss grad slite med problem 1 i tillegg, dog ikke like utsatt da bretten er mindre skarp.

 

Uansett hvordan de velger å lever denne, så vil den under bruk ha en mye svakere beskyttelse enn det man har på tradisjonelle mobiler, så slitasjen på selve skjermen vil bli større.

 

Jeg håper virkelig de får dette til, og får en god løsning som tåler bruken over tid. Tenk noe så deilig som å ha en enhet på størrelse med en mobil som f.eks. LG G6, men som kan brettes ut og få dobbelt så stor skjerm.

 

Ser dog at det blir vanskelig å få til at den beholder sideforholdet, så det vil ikke bli som å gå fra 2x5,5 tommer, og få 11 tommer eller så. Men nettsider blir ihvertfall langt bedre å lese med noe som vel blir langt nærmere et kvadratisk vindu (16:18/20) enn fortsatt 16:9/10 som egner seg bedre til film.

Lenke til kommentar

Og her har vi godtatt knuste skjermer i ti år som noen idioter... :(

10 år? Jeg har klart å knuse skjermer på gamle Nokia telefoner på 90 og tidlig 2000 tallet. Disse man kunne kaste i veggen så delene sprutet, bygge dem sammen igjen og bruke som normalt etterpå. En touch skjerm telefoner fra 2003 til nå har derimot vært skjøre saker.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...