Gå til innhold

Kontantkort i smarttelefon


sarmint

Anbefalte innlegg

Hei jeg vurderer kjøp av en ikke alt for dyr smart telefon.har aldri hat dette. Mest for praktiske årsaker og buss bilett, kanskje litt musikk ved gå tur. Men i dag bruker jeg en gammel Nokia med kontant kort og er rimelig fornøyd med at jeg bruker kanskje 300 kr i halvåret på mobil. Vil gjerne at dette skal fortsette. Altså: jeg kommer til å bruke mobilen lite. Pc og nett Brett dekker andre behov hjemme.

 

Men det jeg lurer på er om det er mulig å bruke kontkort på smarttelefonene? Er dette problematisk på noe vis ved kjøp av billett? Eller må man ha et sånt abonnement til billigst 120 kr måneden ser det ut som?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal bruke den til å kjøpe buss billetter og streame musikk når du er ute på tur så er du avhengig av å bruke mobildata og dette kan muligens bli litt dyrt med kontantkort. Du kan spille nedlastet musikk på mobilen med mobildata slått av så klart, og hvis du slår på mobildata før vær buss tur så vil det kanskje koste ca 5 kr hver tur avhengig av leverandør. Noen leverandører har også en max pris per dag på mobildata på sine kontantkort på f.eks 10 eller 20 kroner.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Talkmore har datapakker for kontantkort som er beregnet på lite bruk. Forøvrig har ICE og Chili små abonnement som kan være en begynnelse. Skal du streame musikk så vil du trolig få til det med lavere hastighet etter at datapakken er brukt opp. Men du kan også lage off-line spillelister hjemme slik at du slipper bruke datatrafikk på musikk.

 

Det er en rekke "feller" du går i når det gjelder databruk på mobil når du aldri har hatt smartmobil før. Du kan slå av en rekke bakgrunnstjenester som stjeler datatrafikk uten at du ber om det. Telefonen vil også oppdatere seg i det uendelige og bruke masse datatrafikk på dette, så da lønner det seg å ha trådløst nett hjemme som man bruker til slikt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Onecall har dårlig løsning hvor man må betale for en hel GB om man ønsker datapakke.

 

Sjekk ut Ice, Chili og Telipol - de har små abonnement, men om du ikke skal ringe særlig mye kan du se på små datapakker hos Talkmore til kontantkort. Jeg tror Talkmore er tingen for deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...