Gå til innhold

Asyl og hjemreiser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Det skal ikke være lov å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri. Det statsråden bygger opp til her skaper skepsis og mistillit, og jeg er redd innvandrere ikke tør å delta aktivt i vårt samfunn, når statsråden ønsker et angiversamfunn, sier Hareide.

 

Han stempler utspillet som drøyt selv til henne å være, og mener det er tydelig at Frp-kronprinsessen er i valgkampmodus.

– En viktig verdi i det norske samfunnet er tillit, og dette bygger tilliten ned. Det er fristende å spørre Sylvi Listhaug: Er angiveri en viktig norsk verdi?"

 

Det som er drøyt er at vi tydeligvis ikke skal gjøre plass til de som virkelig fortjener å komme og være i Norge. Jeg er enig i at det kan skape mistilitt, men hva skal man gjøre? Det er tydeligvis ikke god nok kontroll fra myndighetenes side og da er det, etter min mening, viktig at mannen i gata faktisk hjelper til. Blir nesten som å si at man ikke skal vitne i en rettssak, litt satt på spissen.

 

Jeg ønsker både inkludering og "angiveri". Det må gå an å kunne ha to tanker i hodet på en gang.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt enig med Listhaug, dersom man flykter fra et land fordi ens egen sikkerhet er truet, så virker det merkelig å dra på ferie dit kun noen år senere.

 

Samtidig må vel Staten være den aller beste til å "følge med", disse menneskene har jo norsk pass, og reiser som regel fra en norsk flyplass, til nettopp landet de flyktet fra, dette blir jo registrert og kan enkelt spores.

Endret av adeneo
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Mange reiser via Tyrkia, eller andre transittland, og videre derfra til hjemlandet. Billetten videre kjøpes separat fra utreisebiletten og kan ikke spores.

 

At "flyktninger" drar på ferie til landet de "flyktet" fra er gammelt nytt.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Mange reiser via Tyrkia, eller andre transittland, og videre derfra til hjemlandet. Billetten videre kjøpes separat fra utreisebiletten og kan ikke spores.

 

De får vel fremdeles stempel i det norske passet sitt, som de så må vise når de kommer tilbake til Norge, og de fleste av disse stanses vel også i tollen.

Lenke til kommentar

SSB publikasjonen Levekår blant innvandrere i Norge 2016 presenterer følgende resultat på undersøkelsen; 12 prosent av de spurte eritreerne hadde besøkt opprinnelse landet, 24 prosent av respondentene fra Somalia - den største flyktninggruppen i 2016 - har gjort det samme, 40 prosent av afghanere og 71 prosent av Irakerne hadde besøkt hjemlandet - den nest største gruppen i 2016.

 

I tillegg hadde 70 prosent av de som hadde besøk Eritrea og Somalia hatt opphold på 4 uker eller mer. Videre viser rapporten at ferie var den vanligste årsaken til besøket blant alle landegruppene.

 

En betydelig andel av respondentene oppgir altså at de har besøkt opprinnelse landet sitt. På tross av at de, mest sannsynlig, har flyktet derfra eller blitt gjenforent i Norge. Selv om personen måtte forlate landet på grunn av en velbegrunnet frykt for å bli forfulgt (utdrag fra definisjonen av en flyktning). Dette er mennesker som utnytter et system skapt for å beskytte noen av de mest utsatte menneskene i verden. Listhaug kunne ikke truffet bedre med oppfordringen. I likhet med trygdesvindel er ofrene de som faktisk har behov for hjelp.

 

Den tilliten Hareide forfekter hører hjemme i kriminelle miljøer, der man ikke tyster på hverandre. Angiveri er kanskje ikke det vi oppfatter som en norsk verdi, men det er med på å bevare tilliten i samfunnet. Uansett forstår jeg ikke hvordan den sosiale kapitalen i Norge øker av å unnlate og rapportere mennesker som misbruker systemet? Som samtidig påfører uskyldige personer lidelse. Logikken er egentlig like solid som å vite eller sterkt mistenke at en nabo laster ned barnepornografi, for deretter å ikke gå til politiet.

Verdipartiet KRF eier ikke langsiktig moral.

 

Til slutt vil jeg påpeke at NOAS sitt utspill oppfordrer til å ikke melde lovbrudd. Kun på grunn av at man ikke har innsikt i den bakenforliggende årsaken. Det er opp til politi, domstol eller UDI å bedømme grunnlaget.

Endret av På den andre siden.
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Veit ikke hvordan tollerne skal identifisere "de", men det er nok en svært liten andel av reisende som blir sjekka i tollen.

 

Nå er det vel generelt lett å se at noen høyst sannsynlig kommer fra midtøsten, Afrika eller lignende områder, og ikke er etnisk norske.

Det er neppe rasistisk å hevde at afrikanere, arabere eller for den saks skyld kinesere, ikke ser ut som etnisk norske.

 

Neste ledetråd står under kategorien "Opprinnelsesland" i passet deres, hvor det står i klartekst hvor de kommer fra.

Når man reiser til et land, uansett om man mellomlander i Tyrkia å kjøper ny billett derfra, så stemples passet ved ankomst.

 

Har man et fly som kommer fra Tyrkia fullt av norske turister og noen få menn i sin beste alder fra midtøsten, så skal det nok lite til å sjekke passene til disse for å se hvor de opprinnelig kommer fra, og om de også har stempel i passet fra det landet, vipps så har man funnet ut hvem som har vært på besøk i landet de flyktet fra. Det bør være trivielt.

Lenke til kommentar

 

Jeg er enig i at det kan skape mistilitt

Jeg vil heller si det er motsatt. Hvis de som bryter reglene ikke blir tatt skaper det mistillit.

 

 

Angiveri kan skape mistillit mellom oss og innvandrere.

Hvis de som bryter reglene ikke blir tatt skaper det mistillit mellom folket og regjering.

 

Hvilke av de alternativene vil regjeringen helst ha?

Lenke til kommentar

Jeg er litt tvilsom til dette nettstedet, men er dette sant:

 

https://www.frieord.no/utenriks/flyktninger-har-rett-pa-sosialbidrag-dra-pa-ferie-til-hjemlandet/

 

Men det virker jo etter dette som at de ikke bare reiser tilbake til det de flykter fra - de skal ha dekket utgiftene også?

 

Jeg synes vi skal hjelpe flyktninger, gjerne vår fn-kvote og litt til - men da må det være noen som trenger beskyttelse!!!!!

 

Edit: Men egentlig skjønner jeg egentlig lite av at dette dukker opp som en problemstilling i det hele tatt, det høres bare forferdelig dumt ut.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt enig med Listhaug, dersom man flykter fra et land fordi ens egen sikkerhet er truet, så virker det merkelig å dra på ferie dit kun noen år senere.

 

Samtidig må vel Staten være den aller beste til å "følge med", disse menneskene har jo norsk pass, og reiser som regel fra en norsk flyplass, til nettopp landet de flyktet fra, dette blir jo registrert og kan enkelt spores.

Merkelig? Det er absurd. Er landet trygt nok til å reise på "ferie" til, så er det også trygt nok å returnere til permanent, ergo, alle flyktninger fra dette landet må sendes hjem umiddelbart.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

At NOAS vil oversvømme landet med falske asylsøkere er gammelt nytt. De burde bytte navn til Norsk Organisasjon for Asiatiske og Afrikanske Snyltere. De er bokstavelig talt blitt en interesseorganisasjon for falske asylsøkere. En organisasjon som sikter på å bryte loven så mye som mulig. Og for dette får de statsstøtte.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

I både Somalia, Irak, Afghanistan, Syria osv. f.eks det trygge soner og grenseområder. Jeg mener vi først og fremst må ta inn de som virkelig er i fare og faktisk bor i vår region. Politisk opposisjonelle ifra Russland f.eks. Resten av verden er ikke vårt ansvar og det er ingen logikk i å flytte store menneskemengder nordover til helt fremmedkulturelle samfunn. Det er bedre om vi hjelper til i nærområdet. Det sier også hjelpeorganisasjonene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er enig i det, men det er totalt umulig å stoppe flyktningestrømmen. Det er politikk vi aldri i verden får styrt. I tillegg til Syria og midtøsten kommer det snart en hel haug humanitære flyktninger fra Jemen, Sudan og Somalia. Det vi må fokusere på er å sette strenge krav til hvem som skal prioriteres først.

 

Hvis du måtte flykte for livet ditt fra en plass, så er det ikke greit å feriere der. Enkelt og greit

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...