Gå til innhold

Spørsmål angående franchise av dagligvarebutikk


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Har jobbet i en dagligvarebutikk i en del år nå og den skal etter det jeg har forstått franchises ut til høsten. Jeg er svært interessert i å overta, men lurer på hva som skjer med de ansattes kontrakter dersom jeg "kjøper" butikken? Det er for mange ansatte på butikken, enkelt og greit. Har jeg mulighet til å endre stillinger eller si folk opp dersom jeg skulle ha overtatt denne butikken? Eller er jeg låst i forhold til dagens ansettelseskontrakter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt kan man nedbemanne når som helst, dersom det skyldes at dere er overtallige. Men du kan ikke si opp én person, og så ansette en annen til samme stilling, unntatt hvis du har en saklig grunn til å si opp den første.

 

Hei,

 

Takk for svar. Det er for store lønnkostnader på denne butikken for tiden og dersom noen overtar må en nesten nedbemanne for å få det til å gå rundt. Kan en dermed f. eks si opp noen og heller gi mer timer til andre man mener fortjener det? Jeg ønsker å beholde de jeg syns gjør en god jobb og heller gi de en høyere stilling.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...