Gå til innhold

Tråden for opptak til Politihøgskolen 2018


DeQu

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gratulerer til alle sammen som var så heldige å få studieplass på Politihøgskolen!

Hva nå?

 

Jeg håper de fleste av dere har fått med dere riksmedias harde kjør mot Justisdepartementet og Politidirektoratet de siste dagene [1] om krise i politiet. Dette er hverdagen dere skal ut i om 3 år!

Jobbsituasjonen for politistudentene er ikke helt på topp, og det har vært manglende politisk vilje til å gjøre noe med dette (It's all about the money!). Derfor kommer ikke krisen som noe sjokk heller. I statsbudsjettet for 2018 var det ikke satt av et øre til ansettelser av nyutdannede i 2018 [2], men via iherdig jobbing fikk Politiets Fellesforbund gehør for 131 millioner kroner som skulle gå til ansettelser i 2018 [3].

Jeg sitter som leder i studentforeningen i PF, kalt PF Politistudentene, frem til vårt årsmøte som avholdes i oktober. Studentene betyr mye for fagforeningen, noe arbeidet opp mot statsbudsjettet viste i fjor høst. Jeg var selv med flere runder på Stortinget for å prate med aktuelle politikere.

Jeg vil selvsagt anbefale alle og enhver av dere å melde dere inn i Politiets Fellesforbund. Som student blir dere da automatisk medlem i PF Politistudentene til dere uteksamineres og får jobb. Frem til nedtrekket i år har studentforeninga vært blant de største lokallagene i PF og organisert litt over 2000 av cirka 2100 studenter. Vår stemme betyr noe i fagforeninga som organiserer over 17 000 av omtrent 19 000 ansatte i politietaten.

Lokallaget PF Politistudentene har det siste året vært aktivt involvert i blant annet budsjettsituasjonen som nevnt tidligere, lokalisering av ny PHS [4] og generelt vært opptatt av at studentenes stemme skal bli hørt [5].

Som ny politistudent i 2018 kan du allerede nå melde deg inn i Politiets Fellesforbund via denne linken: https://ws.pf.no/scripts/pf.wsc/ms5/signup_student.html

Vi kommer rundt på de tre studiestedene i løpet av de første to ukene av skolestarten for å informere mer rundt Politiets Fellesforbund og dets goder. Blant annet får du som student en god del forsikringer inkludert i studentmedlemskapet.

Det koster 300 kr for 3 studieår (altså 100 kr for hver av årene!) og du er da en del av et fellesskap som bidrar til at din fremtidige arbeidsplass skal bli så god som mulig, og du skal kunne ha så gode lønns og arbeidsvilkår som mulig. Politiets Fellesforbund er den eneste fagforeningen som jobber for at du som politistudent og fremtidig politibetjent skal ha det så bra som mulig. 

Se mer informasjon på www.pf.no

Spørsmål om medlemskap i PF? Ikke nøl med å ta kontakt!


Martin R. Danielsen
Leder i PF Politistudentene


Kilder:
[1] https://www.nrk.no/norge/krise-i-politiet-1.14121109
[2] https://www.politiforum.no/artikler/stor-budsjettoverraskelse-ingen-penger-til-nyansettelser-neste-ar/409372
[3] https://www.politiforum.no/artikler/131-millioner-til-phs-studentene/412702
[4] https://www.politiforum.no/artikler/skal-sjekke-ut-fremtidens-politihogskole/416021
[5] https://www.politiforum.no/artikler/tall-kan-dessverre-tolkes-pa-ulike-mater/436505

Endret av Martin D.
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Noen som vet når forelesningene pleier å begynne om morgen, i Stavern?

0815, 1015, 1215 og 1415 er de vanligste tidene at forelesninger starter, da de fleste er dobbelttimer (2x45min) med 15 minutters pause. Ca 80 av skoledagene startet 0815 for min klasse forrige år.
Lenke til kommentar

Søkte dagen etter jeg fikk plassen haha, fikk innvilget 2 timer senere :D

 

Takker for svar  :)  men må man ikke ha endret adressen til studiestedet først i flytteportalen og så betalt semester avgift før man søker ? 

 

Hvis ikke. Skal jeg legge inn en søknad med engang.

Lenke til kommentar

Takker for svar  :)  men må man ikke ha endret adressen til studiestedet først i flytteportalen og så betalt semester avgift før man søker ? 

 

Hvis ikke. Skal jeg legge inn en søknad med engang.

Tror det må gjøres før du får utbetalt lånet, men ikke for å søke... Jeg har hvertfall søkt allerede

Lenke til kommentar

Takker for svar :) men må man ikke ha endret adressen til studiestedet først i flytteportalen og så betalt semester avgift før man søker ?

 

Hvis ikke. Skal jeg legge inn en søknad med engang.

Det trenger du ikke. Studenter er ikke pliktige til å endre folkeregistrert adresse, kun hos posten som trengs. Man kan søke studielån så fort man har plass, også vil det bli utbetalt når semesteravgift er registrert innbetalt :)
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...