Jump to content

ravespin

Medlemmer
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

Recent Profile Visitors

1896 profile views
 1. Sitt alene hjemme og drikk uten skam! ? Nei da, det er lurt å avlyse. Mon tro hvordan de som nettopp har fått russetiden sin "spolert" av tiltak forholder seg til at fadderperioden også utgår rundt om i landet...
 2. Faktura/betalingsinfo for semesteravgift finner du på Studentweb. Akkurat når fakturaen dukker opp vet jeg ikke, men fristen for å betale i høst er 1. september. https://www.politihogskolen.no/for-studenter/laringsverktoy-it-systemer/studentweb/
 3. Nei, det er ingen høytlesning, bortsett fra kanskje å presentere sitt eget svar til en oppgave for klassen, men det er sjeldent noe langt. Det var en i mitt kull som hadde ganske kraftig dysleksi. Han brukte mye fritid på å lese, for det gikk litt saktere, men han klarte seg fint. Man kan få ekstra tid på eksamen samt økonomisk støtte dersom man kan dokumentere det.
 4. Hvis du ikke har ledig USB får du ikke brukt for eksempel TAILS (som er del av digpol). Hvis PC-en i tillegg har litt spesielt tastatur sånn som min (Microsoft Surface), funker ikke det innebygde tastaturet eller musa med TAILS, og man må koble til eksternt. Da er det litt for lite med bare én USB-port, gitt. Det er mange nye tynne PC-er og Mac-er som bare har 1-2 USB 3c, og det er veldig upraktisk. Har dessuten selv erfart å være den eneste på en gruppe med video-utgang til prosjektor. Det blir mye ekstra tull på tampen før presentasjon å få filer over på rett PC, når de som har dem finner ut i siste liten at de ikke har noen måte å koble til prosjektor. I bunn og grunn bør man ikke belage seg på at andre har eller at man kan låne.
 5. Det er ikke nødvendig. Til vanlig skolearbeid er det bra nok med en hvilken som helst laptop med macOS eller Windows. En USB-port eller to bør du ha, og det er veldig kjekt med en video-utgang for å enkelt kunne koble seg til prosjektor. Det finnes sikkert drøssevis med guider til valg av studie-PC; PHS skiller seg ikke ut fra andre studier i så måte. Som Oaaphs sier, ligg unna Chromebook (og andre sære operativsystemer), så er du rimelig trygg.
 6. Det er generelt sett uproblematisk, men vil anbefale å vente til du har fått ordentlig adgangskort. I Stavern har jeg sett foreldre som er med nye studenter allerede før studiestart, men da har de kun beveget seg utendørs. Dessuten hadde ikke skolen gjerdet inn området helt, som de har gjort nå. Etter at du har adgangskort bør det være i orden så lenge du følger dem. Personlig synes jeg ikke at det er så mye spennende å vise frem...
 7. Det eneste kravet er at du får godkjent helseattest for klasse D førerkort, som du må legge ved følgebrevet i søkndsprosessen. Grunnen til det er at synskravene for utrykningskjøring er de samme som for klasse D (bittelitt strengere enn klasse B). Jeg har ikke så god forståelse for hva alle tallene innen optikerfaget betyr, men det er tillatt med noe korreksjon via briller eller linser for å komme innenfor kravene. Det de har mest fokus på er om synsfeltet er noenlunde intakt og at du ikke har dobbeltsyn. Optikere burde kunne svare på dette på ganske stående fot, da de gjør undersøkelsene i tvilstilfeller. Ellers i studiet stilles det ingen konkrete krav til syn, men det kommer jo godt med. Laseroperasjon og lignende er ikke diskvalifiserende. Det står mer her: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/forerkortveilederen/syn-9-13-helsekrav-til-forerkort#synsstyrke-helsekrav-til-forerkort Se på førerkortgruppe 2 og 3. (Klasse D er i gruppe 3)
 8. Det er i hvert fall enkelte programmer som brukes i digitalt politiarbeid som ikke finnes til iOS. En medstudent brukte en iPad flittig til notater under forelesninger og å markere og bokmerke i pdf-er og lignende, men han hadde en laptop i tillegg. Hvis du baserer deg på bare én enhet, burde det være en vanlig mac eller pc. Dersom du skal koble deg til prosjektor for en presentasjon for eksempel, er det veldig greit om enheten har HDMI, Display Port, VGA eller DVI, ettersom at klasserommene gjerne er utstyrt med det. Hvis digitalt politiarbeid er noe som interesserer deg og du vil ha best utbytte av undervisning og øvelser innen det, vil jeg anbefale en Windows-laptop ala Lenovo (Thinkpad), ettersom at det er lettere å konfigurere mange av programmene som brukes innen det på en sånn type "potet". Specs er ikke så viktig.
 9. Gratulerer til alle som kom inn! Gøy å se at mange av dere som har vært i tråden i år kan juble! Til dere som kom inn i Stavern, så er det mange lekre leiligheter og hus godt innenfor gangavstand til skolen. Det bør ikke være vanskelig å kapre noe flott uten å ha lang vei til skolen og medstudenter. Noe av det som gjør Stavern så spesielt og fint er nettopp miljøet politistudentene imellom. Det lønner seg absolutt å gå sammen og finne seg noe tidlig, og jeg vil absolutt anbefale å finne noe privat. Nyt sommeren og kos dere under studiet!
 10. Det går helt fint å ha deltidsarbeid ved siden av studiet. Timeplanene for hvert semester er så å si spikret på starten av semesteret, og det er aldri undervisning utenfor tidsrommet 8-16. I praksisåret B2 er det litt annerledes. Da følger du turnusen til et vaktlag på orden mesteparten av året. Skal du ha deltidsjobb ved siden av i B2, må du søke om det (du får det meste godkjent, men ikke ting som for eksempel dørvakt på det lokale utestedet, eller andre ting som kan komme i interessekonflikt med polititjenesten). Det varierer litt hvordan året er bygget opp fra distrikt til distrikt og fra år til år. For meg var det leiropphold og pistolskyting i starten, 6 uker på etterforskning og 3 uker på ekstern hospitering i løpet av året (ulike tidspunkter for ulike studenter), og resten på orden. Ekstern hospitering var ulike steder som man søkte på, f. eks. 3 uker på psykiatrisk eller fengsel. I løpet av tiden på orden var det mulighet for å besøke f. eks UP og operasjonssentral hvis man ville det.
 11. Det blir sikkert et byks i Oslo i hvert fall. Det blir vel relativt få plasser igjen der, og andelen søkere med Oslo som førstevalg har jo pleid å være stor.
 12. De forventer ikke at alle har opplevd situasjoner og scenarioer som klaffer 100 % med de spørsmålene de stiller. Selv hadde jeg ikke gode eksempler på alt, men måtte tenke hardt for å komme på noe selvopplevd som, med litt godvilje, kunne relateres. Det viktigste er at de ser at du har evnen til å gjøre disse koblingene og refleksjonene. Hvis du ikke kommer på noe er det imidlertid bedre å si det, enn å finne på noe. Husk at mange av de andre søkerne bare er rundt 20 år. Tror du at alle de har opplevd alt, bare ikke du?
 13. Intervjufasen handler ikke om å redusere antallet som konkurrerer om plass, den handler om å filtrere ut folk som man mener at ikke egner seg. Det er altså ikke noe måltall etter intervjuet. Teoretisk sett er det mulig at ingen ryker ut på intervjuet. Jeg er enig i at det er uheldig at det bare er på telefon, men vil heller tro at flere består på grunn av det enn motsatt, om det har noe å si.
 14. På vegne av alle som kommer inn, håper jeg det ikke blir flere plasser med tanke på jobbmuligheter i andre enden. Det er synd for de flinke folka som ikke kommer inn på grunn av karaktersnitt, men samtidig er det så unødvendig med alle som går uten jobb i årevis etter endt utdanning sånn som det er nå.
 15. Henlagte saker dukker ikke opp på noen politiattest. Du skriver imidlertid at du ble tiltalt - mener du at du var mistenkt/siktet i saken? For hvis du ble tiltalt regner jeg med at saken fikk et utfall annet enn henlagt...
×
×
 • Create New...