Jump to content

ravespin

Medlemmer
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 :)

Recent Profile Visitors

1536 profile views
 1. Det går helt fint å ha deltidsarbeid ved siden av studiet. Timeplanene for hvert semester er så å si spikret på starten av semesteret, og det er aldri undervisning utenfor tidsrommet 8-16. I praksisåret B2 er det litt annerledes. Da følger du turnusen til et vaktlag på orden mesteparten av året. Skal du ha deltidsjobb ved siden av i B2, må du søke om det (du får det meste godkjent, men ikke ting som for eksempel dørvakt på det lokale utestedet, eller andre ting som kan komme i interessekonflikt med polititjenesten). Det varierer litt hvordan året er bygget opp fra distrikt til distrikt og fra år til år. For meg var det leiropphold og pistolskyting i starten, 6 uker på etterforskning og 3 uker på ekstern hospitering i løpet av året (ulike tidspunkter for ulike studenter), og resten på orden. Ekstern hospitering var ulike steder som man søkte på, f. eks. 3 uker på psykiatrisk eller fengsel. I løpet av tiden på orden var det mulighet for å besøke f. eks UP og operasjonssentral hvis man ville det.
 2. Det blir sikkert et byks i Oslo i hvert fall. Det blir vel relativt få plasser igjen der, og andelen søkere med Oslo som førstevalg har jo pleid å være stor.
 3. De forventer ikke at alle har opplevd situasjoner og scenarioer som klaffer 100 % med de spørsmålene de stiller. Selv hadde jeg ikke gode eksempler på alt, men måtte tenke hardt for å komme på noe selvopplevd som, med litt godvilje, kunne relateres. Det viktigste er at de ser at du har evnen til å gjøre disse koblingene og refleksjonene. Hvis du ikke kommer på noe er det imidlertid bedre å si det, enn å finne på noe. Husk at mange av de andre søkerne bare er rundt 20 år. Tror du at alle de har opplevd alt, bare ikke du?
 4. Intervjufasen handler ikke om å redusere antallet som konkurrerer om plass, den handler om å filtrere ut folk som man mener at ikke egner seg. Det er altså ikke noe måltall etter intervjuet. Teoretisk sett er det mulig at ingen ryker ut på intervjuet. Jeg er enig i at det er uheldig at det bare er på telefon, men vil heller tro at flere består på grunn av det enn motsatt, om det har noe å si.
 5. På vegne av alle som kommer inn, håper jeg det ikke blir flere plasser med tanke på jobbmuligheter i andre enden. Det er synd for de flinke folka som ikke kommer inn på grunn av karaktersnitt, men samtidig er det så unødvendig med alle som går uten jobb i årevis etter endt utdanning sånn som det er nå.
 6. Henlagte saker dukker ikke opp på noen politiattest. Du skriver imidlertid at du ble tiltalt - mener du at du var mistenkt/siktet i saken? For hvis du ble tiltalt regner jeg med at saken fikk et utfall annet enn henlagt...
 7. Dersom svømmehaller holder stengt frem til juni/juli eller lenger, er det langt bedre å ha en enkel svømmetest i friluft enn å ikke teste for svømmedyktighet eller vannskrekk i det hele tatt. Livredningsprøva er tross alt et arbeidskrav i utdanninga. Av det jeg har sett på opptak selv, er det enkelte som har så store vansker i vann at det ville vært en tabbe å slippe dem gjennom uten å teste dem. Skjønner ikke hvorfor det skulle by på store utfordringer sikkerhetsmessig heller, det er jo rikelig med personell med godkjent livredningsprøve til stede under prøvene uansett, og det er ikke utaskjærs det er snakk om. Det beste er selvsagt om ting åpner igjen snart, gitt at smittekontrollen er god nok. Jeg er også enig med dere som mener at det ikke bør fires på kravene, men min oppfatning av PHS er at de heller er snillere enn strengere på ting.
 8. Jeg tenkte mest på at de kanskje blir nødt til å gjennomføre opptaksprøver uten tilgang til svømmehall og treningssenter, i og med at slike steder sannsynligvis vil holdes stengt en god stund til. Særlig dykketesten vil være ganske annerledes i sjø hvis den skal inkluderes, med mørk bunn, kaldere vann og mer grums i vannet.
 9. Bare spekulasjoner fra min side, men vil tro de vil tilpasse testene etter forholdene. For eksempel kan de benytte seg av øvelser basert på egenvekt som push-ups og sit-ups; øvelser man kan trene hjemme. Kravene kan justeres ned. Bedre tid på løpetesten. Færre kroppshevinger. Svømmetesten kan foregå i sjøen og bare være å svømme rundt en bøye og tilbake uten tidskrav, slik det var på opptaket til befalsskolene før. Målet er bare å kontrollere en viss form for svømmedyktighet. Gjennomføringen må utsettes til etter at enkelte koronatiltak blir opphevet, og kanskje de filtrerer enda strengere på karakterer og pc-tester i forkant for å slippe å kalle så mange inn til opptaket. Uansett hva PHS finner på, er det viktig at de kommer med oppdateringer til søkerne raskt. Masse lykke til til alle dere som søker i disse usikre tider! Husk at alle andre er i samme båt!
 10. Jeg tror ikke det blir et så stort byks i poenggrensene. Fra 720 til 550 studieplasser (da Kongsvinger ble lagt ned), steg snittet fra 4,7 til 4,9 i Bodø, sånn cirka, mens de andre bare så vidt økte. Nå har de tre studiestedene ligget mye nærmere hverandre i snitt. Jeg tror ikke gjennomsnittet av konkurransepoeng blant dem som kommer inn ligger så fryktelig langt over snittet for å komme inn. I tillegg skulle i hvert fall jeg tro at politihøgskolen blir mindre og mindre attraktivt å søke på etter hvert som jobbsituasjonen blir mer og mer stusselig. Når justisministeren lirer av seg kommentarer som at politiet er "budsjettvinnere", lurer jeg på hvem sitt lag hun er på.
 11. Han besøkte skolen sammen med en rekke lokalpolitikere og et par journalister. https://www.op.no/politihogskolen/politikk/skole-og-utdanning/politihogskolen-er-reddet-fantastisk-glad-for-at-vi-har-blitt-hort/s/5-36-815876 Jeg har ikke abonnement, så får ikke lest, men jeg var til stede selv.
 12. Justisministeren sa i dag at Stavern ikke kommer til å bli lagt ned i første omgang. Nedtrekk i antall studieplasser vil fortsette, men da mer fordelt utover studiestedene. Grunnen er at Stavern er et alternativ til nytt, samlet studiested for hele PHS. Først når utredningen om hvor det skal bli er ferdig, vil Staverns skjebne bli kjent.
 13. https://www.phs.no/for-studenter/ramme--og-fagplaner/Som Oaaphs sier, så bør du forhøre deg med fadderne om hvilke bøker du kan droppe. De aller fleste bøkene finnes på biblioteket på skolen, og hvis det bare er f. eks. 10 sider pensum i en bok, kan man like gjerne lese det på biblioteket. Regner med at tråden stenges ganske snart nå, så vil gratulere alle som har fått skoleplass og ønske lykke til!
×
×
 • Create New...