Gå til innhold

Troen på egne evner før jobbstart


Anbefalte innlegg

Jeg er ferdig med en bachelor innen Elkraft. Nå når jeg skal ut på jobbmarkedet er det ett par ting jeg lurer på. 

 

Gjennom skolen fikk jeg helt ok karakterer, midt på treet. Jeg føler ikke at jeg behersker nok kunnskap til å starte å jobbe som ingeniør, og synes derfor det er vanskelig å skrive en overbevisende jobbsøknad.  

 

Jeg lurer derfor på om noen av dere hadde dette problemet før dere fikk jobb, eventuelt hvordan overgangen fra student til arbeid gikk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde det på samme måte når jeg søkte min første jobb for et par år siden. Mellom C og D i snitt. Jeg endte opp med å briljere i jobben, og har nesten doblet lønna på 2 år. Hvordan du er som person har mer å si enn hvor flink du er på eksamener.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skole er sånn: -------------------

 

Arbeidslivet er sånn:

 

 

                                                -------------------

                    ----------------

------

      --------------

                                   -------------

 

 

osv.

Lenke til kommentar

Forskning viser at de dårligste ofte overvurderer sine egne evner mens de smarteste undervurderer sine egne evner.

 

Poenget er at det er helt normalt å betvile sine egne ferdigheter, selv om man føler at man behersker studiet. Det er ingen arbeidsgivere som forventer at en nyutdannet kommer inn og er lønnsom fra dag 1.

Lenke til kommentar

Dei aller aller fleste arbeidsgivarar er innforstått med at utdanninga som du har tatt kun er eit bevis på at du har nødvendig bakgrunnskunnskap og ein dokumentasjon på at du er i stand til å ta til deg avansert kunnskap, og at jobbtreninga foregår på arbeidsplassen.

 

Det er derfor at det er vanlig å søke etter arbeidstakarar som både er utdanna og som har erfaring, då det fyrst er etter kombinasjonen av utdanning og relevant yrkeserfaring at ein kan begynne å tenke på å jobbe sjølvstendig.

 

 

Mitt råd er at du i søknaden prøver å legge fokus på kven du er som person. At du har utdanninga er berre inngangsportalen til jobbsøknaden, men det som arbeidsgiver trenger å vite er korleis du vil fungere på arbeidsplassen.

 

 

Det er faktisk ikkje heilt uvanlig at enkelte arbeidsgivarar stigmatiserer søkarar med kun gode karakterar fordi det då kan være lett å anta at en slik student sikkert har null sosiale antenner og ikkje sett folk fordi dei kun har våre på ein lesesal dei siste 3-5 åra.

Særlig arbeidsgivarar som sjølv låg på den lavare delen av karakterskalaen vil kunne være langt meir opptatt av om jobbsøkaren var aktiv i studentmiljøet og hadde hobbyar eller verv i studietida enn om dei hadde gode karakterar.

 

Innen enkelte bransjar er det sjølvsagt også heilt omvendt, men då ofte fordi det er ein arbeidsgivar som sjølv hadde kun gode karakterar som ansetter, og då vil dei ofte ha nokon som liknar litt på seg sjølv (fordi dei sjølv har erfart at det fungerer). Arbeidsgivarar som sjølv hadde gode karakterar kan også fort stigmatisere jobbsøkarar med dårlige karakterar fordi dei antek at denne personen var meir opptatt av studentøl enn å lære noke.

 

Så dette kan være litt forskjellig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...