Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Kobling av komfyrkontakt


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt meg helt ny komfyr som felvsølgelig kom uten kontak(takk elkjip!). Kontakt har jeg fått tak i, men så til det store spørsmålet. Hvordan kobler jeg den? Det kommer totalt 5 ledninger fra komfyren som skal koples på 3 kontaktpinner. En av de er joridng, den er grei. Hva med resten? Kan jeg koble 2 ledninger til samme "pinne"?

Vedlagt bilder av kontakt, ledninger fra komfyr, koblingsinstruks bak på komfyr, hvordan kontakten i veggen er koblet og hvordan jeg har koblet det nå(ikke satt i/prøvd)

post-60320-0-86675200-1498745015_thumb.jpg

post-60320-0-11488700-1498745028_thumb.jpg

post-60320-0-98870700-1498745039_thumb.jpg

post-60320-0-74182400-1498745103_thumb.jpg

post-60320-0-96628600-1498745209_thumb.jpg

post-60320-0-28904500-1498745264_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal kobles forskjellig etter hva slags nett du har og hvor mange faser som er lagt opp frem til komfyren.

 

-Det står jo nederst på klistremerket hvordan du skal koble hvis du har standard IT nett med to faser?

 

Edit; Altså skal 1 fase på 1,2 og 3 og den andre på 4 og 5.

Endret av kjetilkl
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

svart, brun og hvit på en pinne, og blå på den andre. og selvfølgelig jordingen på sin pinne.

Ok, det er det samme hvilken pinne jeg kobler blå på?

Du er sikker? Jeg har ikke lyst til at noe går opp i røyk

 

 

Ja det blir riktig - Du kan jo sjekke mot klistremerket som er tydelig merket. - Som du ser står det allerede en shunt mellom 4.5 som blå er koblet til, så da blir ovenstående riktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar alle sammen, jeg har nå fått strøm på den og den ser ut til å fungere. Det tok litt fikling for å få 3 ledninger til å passe på en pinne. 

Jeg klarte rett og slett ikke forstå det koplingsskjema, men etter å ha lest gjennom svarene gikk det opp for meg (døøh..) ;)

Lenke til kommentar

SVJV er det fremdeles lov å koble disse selv. Hvis man vet hva man gjør. Men blir det for mange som kobler uten å vite hva de gjør blir dette også snart forbudt.

Ifølge forskriftene kan man koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording. Her er støpselet i seg selv helt innenfor, men kablen er firepolet + jord og da mener jeg at jobben ikke er innenfor hva som er gjør-det-selv. Den mest korrekt koblingen her er vel å bruke shuntene som er med og koble med "norsk komfyrkabel", og da er det ihvertfall jobb for fagmann.

 

 

 

 

Ja det skulle tatt seg ut om de skulle hatt kontakten ferdig tilkoblet, så man slapp å risikere liv og helse ved at gud og hvermansen prøver så godt de kan å koble selv. :p

Før bla alle vanlige komfyrer, stekeovner og platetopper levert med kabel og støpsel etter markedet det skulle selges på. Men nå skal alt være så effektivt og billig at flere og flere produsenter gjør det enklest mulig på flere og flere produkter ved at de leverer uten støpsel og/eller kabel på komfyrer, stekeovner og platetopper.
Lenke til kommentar

Takk for svar alle sammen, jeg har nå fått strøm på den og den ser ut til å fungere. Det tok litt fikling for å få 3 ledninger til å passe på en pinne. 

Jeg klarte rett og slett ikke forstå det koplingsskjema, men etter å ha lest gjennom svarene gikk det opp for meg (døøh..) ;)

Har akkurat samme problemstilling som det du hadde. Men hvordan i all verden fikk du tre ledninger til å passe på en pinne? Blir smått irritert på slike ting når jeg ikke får det til. For det føles ut som det er helt umulig.

 

Virker som om skruen min er for liten til å ha alle disse tre ledningene på samme sted. Må vel kanskje på utkikk etter en lengre skrue

Endret av Montema
Lenke til kommentar

Det skal ikke være 3 ledninger på en pinne.

Løsningen ser ut til å være på de to bildene i midtre rekke. Bruk shunt hvis du har. Eller flytt flatstiftene, det er plass til 3 på hver terminal. Da trengs bare 2 ledere + jord til støpselet.

Da henger jeg ikke helt med. Ifølge Puke Nukem skal svart, hvit og brun på samme pinne. Og resten av det du sier er nesten helt gresk for meg, like før jeg bare gir opp og kontakter en elektriker. Skulle ikke være lett :)

Lenke til kommentar

Du ser kanskje bare en ledningsende og et støpsel? Men du må også se på andre enden av ledningen, dvs inne i komfyren. De to bildene viser en romslig koblingsklemme og et koblingskjema.

Ja, både skjemaet og koblingene inne i komfyren er 100% identiske

Lenke til kommentar

Skjema viser 3 (4) mulige koblinger, den nederste er merket Norge. 

1, 2 og 3 skal kobles sammen i komfyren. Tilsvarende som bildet viser at 4 og 5 er koblet sammen med en bøyle.

Så kan du selv velge om du vil bruke brun, sort eller hvit i støpsel, du trenger bare en av dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...