Gå til innhold

SAMLETEST: 18-volts proffdriller


Anbefalte innlegg

Veldig merkelig test som lukter litt muffens.

 

Hva slags testkriterie er å sage 30cm hull (ikke mm som i artikkelen, skriveleif der) med batterimaskin? Ingen av disse maskinene er hverken designet eller vil yte særlig bra til slike oppgaver. Blir litt som å teste en vanlig størrelse sedan til å trekke en 2,5 tonn tilhenger. Alt er mulig med om det er nødvendig eller pratisk er en annen sak.

 

Så kommer en ny "nerdkriterie" der man synes BT er greit å ha. Orly? Både IoT eller noe annet gimmick-funksjonalitet er nettopp det... i alle fall hvis man snakker om den type verktøy.

Hva? 30 cm hull? Du får ikke hullsager så store engang.. Det er snakk om 30 mm hull, området i rundt der er ganske vanlig i rørlegger bransjen, så det er en ypperlig test å ta på disse maskinene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er det egentlig dere har målt og basert testresultatene på?

 

Hvilke kvantitative tester er utført og hvordan er score på hver av disse vektet? En oppsummerende tabell hadde vært til hjelp.

 

Har pris noe å si (og hvor mye), har vekt noe å si (og hvor mye) har batterilevetid noe å si (og hvor mye), hvor mange ganger ble falltesten utført (hvis det bare var en gang er den verdiløs), har moment egentlig så mye å si, har kvalitet noe og si (og kan det måles). Hvordan tåler maskinene støv og regn?

 

Som andre har nevnt virker testen som veldig subjektiv uten harde kriterier utover moment, hvordan kan f.eks enheten som klarer under halvparten av antall hull som de andre få en helt ok karakter? Virker også som om saging med store hullsager har fått veldig stor vekt i testen, hvor representativt er egentlig det for hva en typisk vil bruke slike maskiner til? Nå er ikke jeg proff, men det er veldig få ganger jeg har hatt behov for større enn 100 mm hullsag....

Hullsag i de dimensjonene er relevant for ventilasjon. En grei måte å teste så lenge de klarer å luke ut alle feilkilder.

Lenke til kommentar

Synes det var en ganske grei test egentlig. Det som dere gjerne kunne brukt en halvtime på hadde vært å gjort bitte litt research på garantien. Antar det er litt forskjell på hvor mange års garanti de ulike drillene har. Forbrukerkjøp er dekket av forbrukerkjøpsloven, men dersom man handler dom næring må man forholde seg til fabrikkgarantien.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

For de som kjøper en slik drill til husbruk så vil den vare i mange år.

De er laget så solide at sporadisk bruk ikke vil slite dem ut.

På jobben har jeg nå en 18V Makita maskin og den er 5 år gammel og jeg bruker den hver dag og borer blandt annet skjultanlegg med den.

Må vel innrømme at den begynner å bli slitt men så lenge den fungerer så blir den brukt.

Samme maskin til husbruk hadde var i 20 år eller til elektronikken feilet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Likte denne testen bedre enn den forrige. Dere har fått med de maskinene som virkelig er med på konkurransen i denne klassen. Panasonic, Festool, Flex, Hilti osv er bra greier, men de har havnet litt i bakleksa de senere årene. Dette er også maskiner som tåler å bli kjørt på grensen av hva de kan daglig og allikevel opprettholder ytelsen. At Milwaukee stikker av med seieren er bare rett og rimelig slik tendensen har vært de siste årene. De har det beste for tiden helt enkelt. Bosch har vært en klokkeklar "Runner up" i det siste, og det kommer også tydelig frem her.

De som ikke forstår poenget med å kjøre maskinene på ytegrensen, kjøre dem varme osv, er neppe i målgruppen for en slik test.

Lenke til kommentar

For noen måneder siden byttet jeg ut Dewalt-drillen med en fra Makita. Jeg har opplevd at Makita-en holder lengre (hadde ferskt batteri til Dewalt-en også), men forskjellen er ikke stor. Det er litt overraskende at Makita-en kommer så dårlig ut på batteritid her.

 

En hovedårsak til at jeg byttet, er at jeg nå kan kjøre det aller meste av verktøy fra samme 18 volt-batterier og lade alt i samme lader. Det er svært praktisk, men er kanskje ikke så lett å vektlegge i en test som denne.

Lenke til kommentar

Jeg har en slik Makita 18V med 5ah batteri.. den har IKKE den dårlige batterilevetiden dere viser til her.. Nå har jeg ikke utført samme test dere har gjort, men til hardt proffbruk(av tømrerre somhar lånt den) så har den vart tilsvarende bosch og de walt.

Lenke til kommentar

Siden dere også nevner at Milwaukee har 9Ah batteri som fungerer ideelt på sirkelsag og annet arbeid som trenger ekstra batterikapasitet, så vil jeg også nevne at Makita sitt system er enda mer genialt, og det er å bruke to av sine 18V batterier på utvalgte produkter. Har deres 2x18V sag, og fungerer utmerket, selv om vi fortsatt må vente litt på en børsteløs versjon. Hjelper dog noe på effektiviteten med 36V motor. 

 

Ellers nevner dere at største batteriet er 5Ah, men dette er feil, du får kjøpt 6Ah batterier til Makita, selv i Norge. Og selv om de ikke er å få over alt, som Milwaukee sine 9Ah, så synes jeg jo det fortjener å nevnes. Er jo tross alt evigheter siden de ble lansert.   :)

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Hilti er bra på mur, betong osv. Ikke skrutrekkere. 

Festool derimot, det er bra saker! Litt dyrt, men de nøler ikke med å reparere/gi ny.  

 

Gammel denne tråden, men hvis du påstår at Hilti ikke er bra på skrutrekkere kan du prøve å gjøre research på nytt. Jeg er tømrer, og har flere skrutrekkere fra Hilti, samt slagtrekkere. Hadde Festool tidligere, og Hilti står ikke tilbake på noen områder. Alt her er selvfølgelig smak og behag, men påstanden om at Hilti ikke er bra på skrutrekkere må du nok veldig langt ut på landet med.

Lenke til kommentar

 

 

Hilti er bra på mur, betong osv. Ikke skrutrekkere.

Festool derimot, det er bra saker! Litt dyrt, men de nøler ikke med å reparere/gi ny.

 

Kan ikke en 18V-drill som testes her brukes på mur om man må?

 

AtW

Ja og nei. Slagene er alt for små til en solid betong mur, noe som gjør at det tar lang tid bare å bore et 6mm hull, men til noe mer porøst som leka fungerer de godt.
Ja, til mur er slike driller vanligvis håpløse. Jeg har kjøpt meg et billig Biltema slagbor som jeg bruker de gangene jeg trenger å borre i mur. Og da er det stort sett kvaliteten på borret som er utslagsgivende. Bruker 18v'en ellers.

 

Edit: Så ikke datoen på det siterte innlegget før nå. Litt gammelt altså....

Endret av KalleKanin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...