Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Biltema 6x9 høytalere, noe å satse på?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Låner litt fra leif erikg på http://baatplassen.no/i/topic/101390-bilstereo-i-b%C3%A5ten-dumt/

 

"For det første, så er plasseringen svært viktig. Hvor mye fuktighet blir høyttalerne utsatt for på forsiden, og hvor mye blir de utsatt for på baksiden. Spesielt bak bør sørge for at de ikke blir utsatt for vann, og spesielt ikke saltvann. Jeg har ingen store motforestillinger mot å bruke bilhøyttalere og frontenhet i båt.

 

Når det gjelder høyttalerene, så må man imidlertid velge riktig om de skal stå utsatt til. Hvilke materialer kon og oppheng er lagd i er viktig. Pappmembran er en dårlig ide. Plastbelagt papp går vel til nød. Glassfiber og lignende er jo meget bra. Oppheng i butylgummi eller lignende er greit å ha. Skumgummioppheng forsvinner raskt i solen. Det er heller ikke alle coax design som er heldige å bruke i båten om høyttalerne blir sprayet med vann, då mange av disse vil slippe vann rett inn til spolen. Står høyttalerne godt beskyttet vil de aller fleste vare svært lenge, også i en båt."

 

==> Hvis Biltemas høyttalere er av noenlunde grei kvalitet, bør det nok gå bra. Husk forøvrig på at hvis båten skal ligge i saltvann, vil lufta alltid ha i seg salt slik at komponenter vil utsettes for større ytre påvirkning enn i en bil.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt noen pioner 6 toms høgtalere fra før,men de er gamle og den ene har takket for seg. De står ikke så utsatt til. Det er hulrom inn mot skroget, så det er god lufting bak. Høytalerne er som sagt under tak så lenge kalesjen er oppe. De er ikke utsatt for direkte sjøsprøyt eller regn.

Endret av Tullballj
Lenke til kommentar

Alternativt kan du jo dytte noen 6" høyttalere ment for marint bruk rett i dagens hull, hvis ikke du vil ha 6x9"? Både Biltema og Jula mfl. har slike.

 

http://www.biltema.no/no/bat/elektrisk/elektrisk-tilbehor/marinhoyttalere-2000030779/ (Riktignok 6.5" men mulig de går likevel, eventuelt med noen spacere.)

 

https://www.jula.no/catalog/fritid/bat-og-maritime-produkter/batelektronikk/hoyttaler/bathoyttaler-6-610110/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...