Gå til innhold

Hva er galt her? Vått rundt propell/ror


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Normalt er det pakkboksen som lekker, det er tre typer på markedet. Fett, olje eller vannsmurte pakkbokser. Vann og oljesmurte pakkbokser skal ikke lekke, legger dem må tetningene byttes.

Med fettsmurte pakkbokser skal det dryppe en dråpe vann i minuttet eller noe sånt og du må etterfylle med fett i fett/smørekopp, tyter det fett ut rundt propellakselen er det på tide og etterstramme pakkboksen eller montere inn nye talgpakninger. når du fortøyer båten etter helgen kan det være lurt og etterstramme smørekoppen så det slutter og dryppe, ved veldig lange turer anbefales det og vri an halv tørn på fettkoppen hver 6 time.

 

Hvis ikke hylserøret er støpt inn i kjølen hender det at de løsner grunnet vibrasjoner og da kan det komme vann-inntrenging, skal du få det tett igjen må du ta ut hylserøret, rengjøre og montere på nytt ofte ble det brukt hamp "rørleggerhamp" tidligere som tetting hvis det var litt stort åpning rundt hylserøret. Bruk tec7, sikafleks, wurth kleb/tett eller tilsvarende "ikke bruk vanlig silikon som er basert på eddiksyre".

 

Er hylserøret støpt inn i kjølen kan det være pakkboksen som lekker, men da burde du lese deg opp på hva du skal gjøre i henholdt til type pakkboks du har.

 

Roret kan også ha en smørekopp eller en fettnippel som må smøres et par ganger under sesongen "avhengig av mengde båtbruk", den kan også være tettet med talgpakning eller en kombinasjon da skal du kunne etterstramme rundt rorhylsa.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...