Gå til innhold

Vil denne prosessoren passe min laptop?


Anbefalte innlegg

Har en gammel ASUS N52DA liggende.

 

Tenkte å oppgradere den litt og gi den til en jeg kjenne som ikke har så god råd.

 

AMD Turion II-mobilprosessor P520 / 2.3 GHz er prosessoren som står i nå, ser på internett at den har en "Socket S1 (S1g4)".

 

Er ikke så veldig flink på PC, forstår bare veldig basic. Vil denne prosessoren passe laptopen? http://www.ebay.com/itm/231860777266?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Den har Socket S1 (S1g4).

 

Takk for svar på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Modellen der skal ikke ha noen fastloddet CPU, men som Clayman nevner, det å kjøre opp på 45W fra 25W virker kanskje i det meste laget i forhold til varmeutvikling, ville da også kjøpt ny vifte, du må også ha selvsagt ny kjølepasta på chipsset, GPU og CPU, da kjøleelementet dekker som regel samtlige komponenter..

 

Alt i alt med tid og evnt rissiko.. så er det jo strengt tatt rimeligere å kjøpe en "ny" utgående laptop for 2 tusenlapper...

 

Men ja, den CPUn skal kunne passe den ASUS modellen der.. MEN muligens du må ha en litt kraftigere strømforsyning.. Heldigvis er jo de ekstern for laptoper ;)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

600,- + MVA + tollgebyr for å få en gammal haug minimalt bedre. Da er det bedre å spare et par hundrelapper til og kjøpe noe som er nytt.

 

For å rettferdiggjøre kostnaden så må ytelseshoppet ved å sette inn den CPU'en være enormt, men mest sannsynlig så blir det bare masse tullball pga ting som alerede er nevnt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

Som nevnt av andre så koster oppgraderingen mer enn den smaker.

Kanskje se etter en brukt laptop?

 

Har en ssd liggende og ram-brikker.

 

Å kjøpe en brukt PC til mer enn en prosessor til 150-600kr er ikke billigere.

 

Kanskje ikke billigere, men vil påstå at det gir langt mer PC for pengene.

Du finner mange kurrante PCer fra 1500kr på finn.

 

Å bruke nermere 1000kr (70$ + norsk mva) på en 2 kjernet CPU fra 2010 til en ca like gammel laptop er i hvertfall galskap.

 

Burde bare sette i SSD og RAM som du allerede har liggende og gi PCen slik. Det er garantert langt bedre enn maskinen opprinnelig var.

Lenke til kommentar

 

Som nevnt av andre så koster oppgraderingen mer enn den smaker.

Kanskje se etter en brukt laptop?

 

Har en ssd liggende og ram-brikker.

 

Å kjøpe en brukt PC til mer enn en prosessor til 150-600kr er ikke billigere.

 

Prøv først med det du har liggende, den bør bli raskere med ssd og mere ram. Jeg har en enda eldre bærbar enn din, og på den oppgraderte jeg minnet. Gikk fra 1 gb ram, til 2,5 gb og maskinen ble merkbart/betydelig raskere med kun den oppgraderingen. Så når du tross alt har en ssd og ram brikker liggende, så bør du prøve med det først. 

Lenke til kommentar

Meningsløst. Kjølesystemet er sannsynligvis ikke dimensjonert for dette, og du risikerer at ting smelter. I tillegg tar det gjerne 1-3 måneder å få sendt den fra kina når det er gratis frakt.

 

Du får bedre PCer enn dette til 600 kroner på finn. Eksempel: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=91887941 (Akkurat den er kanskje solgt nå, men du skjønner poenget.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...