Jump to content

tempozzz

Medlemmer
 • Content Count

  863
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, de er lavt priset. Generelt sett så tror jeg det er trygt å kjøpe lakseaksjer, og jeg vil tro at hos de fleste selskaper så vil kursene stige jevnt og trutt over tid uansett. Mowi er vel favoritten for de fleste, trygt og "enkelt". Som jeg har skrevet litt lenger opp på siden her så vurderer jeg selv å kjøpe aksjer i Andfjord Salmon. Grunnen til dette er at jeg har tro på prosjektet deres og det at aksjen er fint priset akkurat nå, synes jeg. Jeg tror derfor at aksjekursen bare kan gå en vei straks de får satt ut smolt i det første bassenget og man ser at dette går bra. Men det er jo også der "nøtten" sitter, det er ny teknologi som skal brukes og når man blander biologi med ny teknologi så er det ingen som vet hvordan dette vil gå før man faktisk har prøvd. Dette prosjektet er dog såpass stort nå, og jeg velger å tro at de har brukt kompetente folk og gjort grundige undersøkelser før de har gått i gang med dette. Jeg anser dette derfor som trygt, og som en aksje jeg selv vurderer.
 2. Noen andre her som også vurderer Andfjord Salmon aksjen? I løpet av noen få dager kan aksjen kjøpes på Merkur Market.
 3. Takk til dere begge for svar, @Herr Brun og @Nimrad Selskapet jeg vurderer å kjøpe litt aksjer i er Andfjord Salmon, som jo da er på NOTC listen. Selskapet har nylig (i går) kommet med melding om at dem skal inn på merkur market ila juni. Aksjen kostet ca 47 kr for et par dager siden, som var fristende... Har steget litt nå, og ser ut som de unoterte aksjene vandrer en god del opp og ned. Har trua på selskapet, dette er stort og virker seriøst. Men samtidig ny teknologi dem skal bruke. Og er jo dog enda en stund til de tjener noe penger på selve produksjonen. Første smolten er enda ikke satt ut, og når den først blir satt ut så tar det rundt ett år før den er slakteklar og dermed inntjening på produksjonen.
 4. Har et par spørsmål til: 1. Er det sett på som gunstig å kjøpe aksjer mens et selskap fortsatt er unotert (OTC aksjer), men som deretter senere blir notert, enten på merkur market eller hovedindeksen? Går utifra at svaret på dette er ja, da det er sannsynlig at aksjekursen vil stige med tiden? 2. Er det noe man må være obs/påpasselig på ved at et selskap foretar en slik overgang, altså fra unotert, til merkur eller hovedindeks? Er det noen ulemper for en små aksjonær som har vært med siden selskapet var unotert, og til at det blir notert på enten merkur eller hovedindeks?
 5. 1. Noen her som har tips å komme med når det gjelder lakseaksjer, hvilke som kan være gunstige å kjøpe nå og/eller i nær fremtid (ila året)? 2. Forekommer det emisjoner i laksenæringen? Har dette skjedd tidligere? 3. Er det gitt at selskaper med unoterte aksjer, etterhvert som de gjør det bra at de kommer inn med børsnoterte aksjer? Eller kan selskapet selv velge å fortsatt være unotert selv om drift og inntjening går så det suser?
 6. Takk for alle innspill folkens 👍 Da tror jeg at jeg venter med NAS aksjer til de har fått ting mer på stell og/eller kursen blir lavere
 7. Det jeg ikke forstår er hvorfor det ikke er gunstig å kjøpe NAS aksjer nå, til så lav kurs. Slik jeg ser det så kan jeg ikke tape noe på det, så lenge de ikke går konkurs, og konkurs har de jo klart å unngå så langt. Såfremt de er på beina i mnd/årene som kommer så må da vel aksjekursen gå oppover? Det kan jo ikke bli noe særlig lavere enn dette pr aksje (hvis man ser bort fra emisjonen). Så hva er det egentlig å tape så lenge de ikke går konkurs? Jeg ser dog problemer hvis det skulle bli mange emisjoner i tiden framover, det vil sette litt kjepper i hjulene, men på sikt når de får bygd opp nye Norwegian og begynner å fly igjen så er det vel penger i dette? Hadde vært fint med en forklaring på det her.
 8. Har et par spørsmål om mulige scenarier 1. La oss si jeg har aksjer i et "lite" selskap, og så kommer det et større selskap og kjøper en masse aksjer og får dermed høy eierandel i det "lille" selskapet. Hva skjer så? Er dette ugunstig på noen måte? 2. Hva skjer hvis jeg har aksjer i et selskap som er på Merkur Market, men som senere flyttes til hovedindeksen på Oslo Børs?
 9. Takk for ryddig svar @Prusk Jeg har ikke så mye peiling nå nei, men jeg jobber med å heve kompetansen. Jeg er interessert i det, og ønsker å bruke tid på å sette meg inn i enkeltaksjer. Indeksfond har jeg vurdert tidligere, og det virker som en bra måte å få penger til å vokse. Kommer nok til å prøve dette også en dag. Ordinær høyrente/sparekonto hos bank er jo egentlig en litt "dårlig" form for sparing, med tanke på den lave renten.
 10. Hei, har et spørsmål om aksjer da jeg vurderer å kjøpe og prøve dette. Har lest meg litt opp, og prøver å bli kjent med dette. Det står jo de fleste plasser mye om risiko, og fare for å tape penger. Det er jo sånn sett greit det, det er klart hvis man har tenkt å kjøpe aksjer for store beløp og man er ny (som meg) så er det jo gambling. Muligens et dumt spørsmål, men altså hvor mye er det egentlig mulig å tape på aksjer? Kun innsatsen og kurtasjen, eller mer (gå i minus)? La oss si jeg kjøper aksjer for et lavt beløp, 1000 kr. Hva er det verste som kan skje med meg og disse pengene? At selskapet jeg har kjøpt aksjene i går konkurs og jeg taper de 1000 kronene? Eller kan jeg ende opp med å gå i minus, og bli skyldig penger?
 11. Etter at jeg har gjort litt research på Sprinter så kan man faktisk få de med 3500 kg tilhengervekt, både på kort og lang utgaver. Forsterket tilhengerfeste er ekstrautstyr og kan kjøpes (og monteres?) for rundt 12.000 kr. Da har man straks mange biler å velge mellom, siden Iveco Daily er "sjelden" vare.
 12. Ja er mange utgaver av f.eks Sprinter, men har enda ikke funnet en med 3500 kg hengervekt, her går det mye i 2000 kg. Ellers har man jo Chevrolet Express som kan dra tungt, men fortsatt ikke 3500 kg. Hadde mest lyst på Sprinter egentlig, men må nok heller vurdere Daily... billigere er den og.
 13. Er på leting etter varebil (ikke lett lastebil) med tillatt totalvekt på 3500 kg, og tillatt hengervekt på 3500 kg. Altså total vogntogvekt på 7000 kg. Hvilke biler har man å velge i? Har selv funnet Iveco Daily
 14. Flytt til Oslo sentrum. 0.8ms - 1 i ping til nix på fiber. 5 ms til sverige. Ikke aktuelt, men fin fin ping det der da Tror du kan ha rett i dette. Problemet løste seg egentlig helt selv etter noen dager. Om dette kom av det du nevner eller om serverne ble oppdatert, vites ikke. Nå har jeg det som jeg vil kalle akseptabel ping ved spilling. Har ca 55 i ping på server som er cirka 1800 km unna (luftlinje). Dette er bra nok til at det ikke blir lagg og tull. Edit: Bruker forøvrig kabel, og det har jeg alltid gjort
 15. Har nettopp fått økt hastigheten på internett fra Telenor, fra 16 til 20/2. Med denne endringen så har også ping gått ned, men er det mulig å få enda lavere ping uten å øke nedlasting/opplasting hastigheten? Er det noe jeg kan gjøre hjemmefra for å få lavere ping? Skulle gjerne økt hastigheten på nedlasting/opplasting enda mer hvis jeg kunne, men en bedre internett "pakke" fra Telenor er visstnok ikke mulig på min adresse... Har ellers scannet maskinen for virus, og sjekket i oppgavebehandlinga at det ikke er noe som bruker nett. Har ikke noe packet loss ved spilling.
×
×
 • Create New...