Gå til innhold

Trenger litt råd


Emsal

Anbefalte innlegg

Jeg har søkt aktivt nå i snart et år(begynte før jeg ble ferdig med bachelor) etter jobb. Men har ikke fått noe. Jeg tenker da jeg vil videreutdanne meg eller utdanne meg til noe annet. Vil helst ikke ta master da det ikke interesserer meg så veldig selv om jeg har søkt (1)IndØk og (2)IT ved UiA. Jeg kan vurdere noe innen nettverk. I den anledningen tenker jeg kanskje IKT-Servicefag slik at jeg hvert fall kan komme inn som lærling i en bedrift. Jeg vurderer også IT studie hos Noroff(Nettverks- og systemadministrasjon). Jeg ønsker helst å ta studiet på deltid og jobbe 100% ved siden av, men mulig jeg kan gå med på heltid. Jeg er samboer i Kristiansand og er ferdigutdannet data ingeniør. Jeg kan nevne at jeg strøk i et mattefag og ble ikke helt ferdig før i desember i fjor.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har data ingeniør bachelor ved UiA. Hvor det er 2 linjer å velge mellom i andre året. Nettverskdrift og sikkerthet, og datateknikk(går hovedsakelig på programmering), hvor jeg valgte datateknikk. Ville ikke kalt IKT Servicefag for en unødvendig nedgradering når jeg ikke får meg jobb som utvikler og kunne tenkt meg noe innen nettverk? Har på følelsen at det er lettere å få lærlingplass enn en fast jobb rett etter studie.

 

Jeg har mulighet til å ta nettverksdrift og sikkerhet ved UiA, har en kompis som har gjort det. Jeg trenger bare ta de 2 siste årene. Lurer litt på om det er lurere det enn å ta studiet på noroff. Men noroff har fordelen med at det tilbys som deltid.

Lenke til kommentar

Det er fordel at noroff har deltidsstudie? så du har en type jobb nå?

 

Hvis du vil drive med nettverk ville jeg kjørt selvstudie og meldt meg på til en CCNA eksamen.

 

Klarer du CCNA på egenhånd innen sommeren med bachelorgraden din som bakgrunn har du jobb til høsten, det vil jeg tro.

 

Masse info og hjelp om CCNA på nett. De har test center i Oslo og noen andre steder i Norge.

 

https://www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/certifications/associate/ccna-routing-switching.html

 

Tror ikke det er hensiktsmessig å gå 2 år til for å ta en bachelorgrad nr2. Da kan du like godt gå master, selvom du sier du ikke vil.

http://www.uia.no/studier/informasjonssystemer

http://www.uia.no/studier/informasjons-og-kommunikasjonsteknologi-sivilingenioer2

Endret av almond
Lenke til kommentar

Først og fremst takk for hjelp mye bra info!

 

Jeg har faktisk ikke tenkt på sertifisering. Har generelt fått inntrykk av at folk sier man heller burde studere først og heller ta sertifisering etter man har fått jobb eller f.eks etterutdanning. Noe jeg f.eks kunne tatt hvis jeg hadde gått IKT eller valgt en annen rettning i dataingeniør linjen.

 

Skal søke på "INFORMASJONS- OG KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI, SIVILINGENIØR" noe som virker mest interessant av de master studiene. Jeg må se litt mer på det med sertifisering, og hvor attraktivt det er.

Lenke til kommentar

Hvis du ikke er motivert for videre utdanning da blir en master fort veldig tung. Hvis det er jobb du vil ha så bør du no heller prøve hardere å få deg en jobb. Det dukker opp muligheter etterhvert for dem som ser seg rundt. Om du ikke føler du er flink nok eller det har blitt påpekt svakheter på intervju så bør du bare jobbe med den delen du ikke er flink i. Å studere noe tilfeldig for å bli mer attraktiv for en jobb du har all mulighet til å få nå er prokrastinering på høyt nivå. Du vet sikkert selv områder du kan bli flinkere i, da er det mye bedre å bare fikse tingene som holder deg tilbake og ikke tro at noe flere studiepoeng på vitnemålet vil forandre noe. Programmer mer så får du jobb.

Lenke til kommentar

Jeg har søkt på jobber overalt i Norge. Mest på stillinger med C#, men søker også på diverse andre språk. Lov å håpe.

 

Tilbakemeldinger jeg har fått fra intervju har vært at jeg ikke er så flink til å selge meg selv og at en konsulent stilling ikke hadde vært noe for meg. Dette var hos Capgemini. Men at jeg var på/over snittet i programmering(.NET/C#) noe jeg har jobbet mest og trivdes mest med på skolen. Jeg er vel forsåvidt enig, tror ikke jeg hadde trivdes så mye med så mye kontakt med kunde. Hos noen andre har jeg fått beskjed om at jeg ikke har tilstrekkelig med erafring i Java når det gjelder rammeverk så de har ment at det ikke var verdt det å lære meg opp. En som sa jeg var kjempeflink og kom sikkert til å finne meg jobb(.NET/C#), men de ville ikke ha meg av en eller annen grunn.

 

Jeg vet ikke hva du mener med å prøve hardere, jeg søker på jobb med en gang det kommer stillinger ute. Det er det første jeg gjør etter jeg kommer hjem fra jobb. Jeg har også vært hos NAV for å se om de vil hjelpe, men jeg er veldig nedprioritert siden jeg allerede har jobb, hadde faktisk hjulpet om jeg ikke hadde jobb. Jeg får også hjelp med å finne stillinger. Jeg ser ikke for meg at jeg har all mulighet til å få en jobb nå da jeg nettopp ikke har fått en jobb enda.

Lenke til kommentar

Søk på alt, om du er flink i c# så tar du java og andre språk lett og om de tar inn juniorer vil de ikke forvente at du kan alt. For all del ta no hvertfall ikke noe Noroff studie med ditt utgangspunkt. Er bra arbeidsmarked rundtom i landet så nekter å tro du ikke kommer til å finne noe om du kan flytte på deg og fortsetter å stå på. Lykke til  :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...