Jump to content
Micko

Tyskland forbyr snakkende dukke – norske butikker senker prisen

Recommended Posts

"Kan brukes av fremmede til å avlytte barna dine, sier Forbrukerrådet"

 

"Vi forstår ikke hvor deres følelser og samfunnsansvar er i denne saken. Når man selger leker til barn i 6-10-årsalderen skulle man trodd at man tok sikkerhet og personvern på alvor"

 

Hva kan man si til det? Er det virkelig vits å skrive en lang avhandling om hvor idiotisk dette høres ut når man tenker på alt annet som går imot alt av samfunnsansvar, sikkerhet og personvern. Det er helt greit å gi faen så lenge det ikke gjelder barn...

  • Like 2

Share this post


Link to post

Dette er jo en varslet problemstilling. Det er hvertfall et par år siden det blei tatt opp på DefCon. Da var det Barbie sin versjon de snakket om da. De demonstrerte hvordan en svakhet gjorde at man kunne ta kontroll over den, avlytte og verst av alt, skaffe seg tilgang til inernnettet den var tilkoblet. Hver eneste IoT-enhet man legger til introduserer en ny svakhet som kan utnyttes. En dukkeprodusent har gjerne ikke kompetansen til å sikre seg godt nok mot angrep. En annen tech-demo jeg har sett viste hvordan man kunne utnytte hull i en WiFi-styrt vaskemaskin og bruke den som proxy. Ja, når slike feil blir avslørt kan det hende de oppdaterer firmware, men hvor mange flasher kjøleskapet sitt?

  • Like 1

Share this post


Link to post

IoT sikkerhet er en farse. Alle skal skvise inn trådløs teknologi i enhetene sine, og ingen gidder å prioritere sikkerhet.

 

Alt som er koblet til det interne nettverket i huset ditt er en angrepsvektor, enten det er en Kina-tablet du kjøpte på Ebay eller en vaskemaskin som tweeter når klærne dine er ferdige.

  • Like 3

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...