Gå til innhold

«PewDiePie» svarer på kritikken i ny video


Anbefalte innlegg

At store aktører som Disney og Youtube forsøker å minske ytringsfriheten er urovekkende.

Dette har ikke noe med ytringsfrihet å gjøre.

Disney og Google kan velge hvem de vil samarbeide med uten at det er knebling av ytringsfrihet. Ingen kan gå til Disney for å kreve at de skal publisere sine meninger.

 

Hvis PDP er så sur på disse, så kan han lage sin egen publiseringsplatform der han kan være sin egen redaktør.

 

Og når du har 50 millioner unger som lytter til alt du sier, så er du ikke lenger en liten, stakkarslig amatør. Da er du en profesjonell aktør og må ta det ansvaret som følger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja vi bør helst ikke støte noen med humor. Jeg syns at butikker som selger monty python burde boikottes. Monty python var svært støtende i sin tid. For å ikke nevne south park, nei visse ting kan man ikke spøke med. All humor må nøye redigeres. Mat Stone som er av jødisk opphav må være antisemittist for south park er mye drøyere enn Pewdie Pie. Hva med American Dad? De gjør narr av alt og alle og det syns folk flest er greit. Hensikten med videoen er jo å vise noe som er drøyt for så og ta avstand fra det. South park er pokker meg like mye rettet mot barn som hans kanal er. Til slutt fra en jødisk venn av Felix

 

Denne artikkelen er en god oppsummering på hvorfor PDP feiler, men South Park, Sasha Baron Cohen og andre klarer å gjøre humor av kontroversielle temaer.

 

http://www.polygon.com/2017/2/17/14637642/pewdiepie-south-park-anti-semitic-jokes

Lenke til kommentar

Feiler egentlig PDP?

 

Jeg ser poengene til Polygon artikkelen, og jeg tror ikke det er mange her som er av den oppfatningen av at det var spesielt morsomt. De kan si at han ikke er er flink som komiker, og de skriver jo at han selv har sagt det. Tross alt ble han kjent for å spille spill, ikke å være komiker. 

 

Men et av poengene til Polygon er at de bruker karakterer til de forskjellige, der karakterene har bygd opp en karakter. Er ikke det samme tilfellet for PDP? Har Polygon sett nok PDP videoer til å bedømme hvilken karakter han har og hvordan publikumet hans reagerer på diverse? Siden de skriver hvor dårlig han er tviler jeg på det. 

 

De ignorer og helt aldersgruppen PDP sikter seg inn på. Det er ikke akkurat mye voksne, er det vel? Så de har annen humor, har de ikke? 

 

Så jeg støtter at Disney trakk kontrakt, ser ingen problem med at det kommer reaksjoner i form av artikler som her på gamer.no. Jeg er imot artikler som fremstiller dette helt feil på en manipulerende måte med overlegg. Det må være lov å være imot den slags artikler fra aviser?

Lenke til kommentar

Feiler egentlig PDP?

 

Ja, det er vel et godt spørsmål. Akkurat det kommer jo ann på hvordan du måler det. Tjener han penger, ja. Treffer han sitt publikum, ser slik ut. Fungerer det som humor, avhenger av personen som ser.

 

Og der er her problemet er. PDP har et publikum som er til dels veldig lettpåvirkelig. Derfor bør han ta både en og 4 runder før han publiserer ting som er på kanten. Kunne han f.eks. fått frem samme poeng om den nettsiden ved å bruke et annet budskap enn det han valgte. Det er jeg ganske så sikker på, men han vet at han er avhengig av omtale og at slikt skaper masse omtale og dermed øker hans views og dermed inntekter.

 

Da må han også tåle kritikken som dukker opp. Det er fullt ut lovlig å være uenig i artikler, men da må PDP også kunne tåle at det kommer kritiske artikler uten å skylde på at media er ute etter han.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig i at pga publikumet sitt så bør han tenke ekstra over det. Mulig barn synes det er morsomt og ikke voksne, men samtidig så er det jo ikke bare bare å vise barn ting fordi de synes det er morsomt. Det å betale folk 5 USD for å gjøre all slags synes jeg eksempelvis ikke så mye om, og barn bør ikke læres at det er greit, selv om intensjonene hans er harmløse.

 

Og uenig i at mediene er ute etter han, og det blir litt offerfremstilling, men noen av artiklene har vært ganske drøye. Grensen til å bare angripe han som person fremfor noe annet. Han hadde en video der han kledde seg opp i en (åpenbart) britisk militæruniform og så på en Hitler tale, og sa at det er slik media ser han som, som SATIRE. Og så tok media ut det klippet og mente han hadde nazistinnhold på kanalen sin. Så han lagde en video med en klipp om hvordan media fremstiller han feil, og så ser media det, og klipper likevel ut den delen og later som han lager videoer om Hitler. Latterlig. Det er overlegg. Og det har vært MYE clickbait.

Lenke til kommentar

Jeg tror clickbait er hele poenget. Piediepie er nazi. Johaug er tatt i doping. Terror har drept 9 mennesker et eller annet sted. Alt er clickbait. Click gir penger og media blir clickbait. Media i dag er designet folk som roper landsforædere i kommentarfelt og kaller ei og annen slettet melding for brudd på ytringsfrihet.

 

Jeg las en god artikkel på forskning.no idag

Endret av Limbeck
Lenke til kommentar

Det er nok ting jeg ikke er helt enig i heller, men jeg går nå ikke rundt å whiner som en jentunge om alt og nå snakker jeg ikke om man liker cola eller pepsi best.

 

Alt som får politisk korrekte jentunger å de som tror de er noe til å grine.

 

Det skjer verre ting her i verden enn at noen holder opp en plakat med noe som egentlig ikke har noen betydning i det store å hele.

 

Men hey, jeg er nå ikke god i hode så hva vet vel jeg.

 

Voldsomt som du snakker ned jenter da. Noe du vil fortelle oss?

Lenke til kommentar

 

Ja vi bør helst ikke støte noen med humor. Jeg syns at butikker som selger monty python burde boikottes. Monty python var svært støtende i sin tid. For å ikke nevne south park, nei visse ting kan man ikke spøke med. All humor må nøye redigeres. Mat Stone som er av jødisk opphav må være antisemittist for south park er mye drøyere enn Pewdie Pie. Hva med American Dad? De gjør narr av alt og alle og det syns folk flest er greit. Hensikten med videoen er jo å vise noe som er drøyt for så og ta avstand fra det. South park er pokker meg like mye rettet mot barn som hans kanal er. Til slutt fra en jødisk venn av Felix https://www.youtube.com/watch?v=JLNSiFrS3n4

 

 

Denne artikkelen er en god oppsummering på hvorfor PDP feiler, men South Park, Sasha Baron Cohen og andre klarer å gjøre humor av kontroversielle temaer.

http://www.polygon.com/2017/2/17/14637642/pewdiepie-south-park-anti-semitic-jokes

Jeg sier ikke at han er like flink komiker som overnevnte, men han er mer tydelig på at han ikke vill drepe alle jøde enn Eric Cartman er.

Dette er et klart angrep fra pressen, og alle med en iq over 80 forstår at den videoen ikke handler om å "drepe alle jøder". Kusinen min på 12 forstår dette.

Den artikkelen peker på at han er såååå dårlig komiker. Jeg er 32 år gammel og en stor fan av seinfeld, modern family, bobs burger, monty python osv, men vet du hva, jeg har sittet og ledd av denne fyren på youtube som alle i min generasjon liksom ikke skal like. Det blir som musikk, det er en kvalitetsmafia som skal bestemme hva som er bra musikk og hva du bør like hvis du har peiling på musikk. Du skal iallefall ikke like pop, bortsett fra mange år etter hvor bruce sprinsteen pluttselig ikke er pop lenger.

Mente ikke å høres krass ut og jeg forstår at du ikke peker på at han er jødehater. Du forsto sikkert videon også, og likte den ikke noe som er helt greit.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Både GG og Trump har vel fortjent all pepper pressen har lempet på dem og mere til. Du trenger ikke sette fake news i hermetegn. Det er akkurat det mesteparten av disse nye sidene er. Fake fra ende til annen.

 

WSJ er på ingen måte i ferd med å tape mot nye medier og publikumet til pewdiepie og WJS har ingen skjæringspunkter. Pewdiepie er ingen trussel mot WSJ og kommer aldri til å bli det.

 

Det er heller ingen jakt på Pewdiepie, men når man slenger opp plakater med Death to all jews kommer det selvsagt reaksjoner. Det spiller ingen rolle om det var ment som en spøk eller ikke.

 

Det er forøvrig heller ingen seriøse medier som har påstått at han er rasist eller nazist, så det er bare et tåpelig stråmannsargument.

 

 

 

Nei, de fortjener ikke all pepperen og mere til. De har gjentatte ganger blåst ikke-saker ut av dimensjoner.

 

Hvor mange artikler har for eksempel VG nevnt at "Trump fjernet alt LGBT-innhold fra Whitehouse.gov siden for å prøve å fremstille Trump som anti-LGBT? Når den enkle forklaringen er at alt Obama-innhold ble tatt ned og arkivert? Trump er for eksempel den første presidenten i USA som offentlig har vært pro-homofilt ekteskap ved innsettelse.

 

Hvor mange "hate crimes" har ikke blitt blåst opp av mediene og lagt på Trumps skuldre for så å vise seg å a) Ha blitt gjennomført av anti-Trump-aktivister, eller b) Aldri skjedd i det hele tatt.

 

Såkalte "uavhengige fact checkere" har også gitt tilnærmet like utsagn fra for eksempel Trump og Sander to vidt forskjellige resultat.

 

Og så har den svake dekningen av all faenskapen Anti-Fa har drevet med de siste par månedene.

 

Eller hva med CNN som gjentatte ganger har kuttet live-streamen til intervjuobjekter som sier ting som ikke samsvarer med deres politiske standpunkt?

 

Det siste nå er jo alt peset rundt Trumps anklager om overvåkning fra Obama. Mediehus som tidligere har skrevet om hvordan "Obama" skaffet FISA-ordrer mot Trump går nå plutselig hardt ut mot for eksempel Mark Levin og ber han bevise sine påstander når alt han gjør er å henvise til artikler mediehusene selv har skrevet.

 

GG var en forbrukerbevegelse som hadde fokus på å rydde opp i det korrupte forholdet mellom medier og utviklere/utgivere. Noe de også klarte da flere spill-medier endret sine retningslinjer. Var det folk som opplevde trakassering når det stod på som verst? Ja, men slikt er vanskelig å unngå når det er en online bevegelse. GG hadde til og med egne grupperinger som jobbet for å gå etter de som eventuelt drev med trakassering.

 

WSJ drev så definitivt en jakt på PDP, de satte seg ned og så gjennom alle videoene hans i jakt på rasistiske ting, og når de fant det gikk de rett til Disney. Og når en ser nærmere på saken og skal være litt konspiratorisk så oppdager en også at den ene journalisten har ett eksisterende forhold til Disney, og at kona hans faktisk har jobbet for Disney og at Maker-studioet var i en prosess med massive kutt.

 

Og hvorvidt det kommer reaksjoner kommer helt an på hvem det er snakk om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

 

Både GG og Trump har vel fortjent all pepper pressen har lempet på dem og mere til. Du trenger ikke sette fake news i hermetegn. Det er akkurat det mesteparten av disse nye sidene er. Fake fra ende til annen.

 

WSJ er på ingen måte i ferd med å tape mot nye medier og publikumet til pewdiepie og WJS har ingen skjæringspunkter. Pewdiepie er ingen trussel mot WSJ og kommer aldri til å bli det.

 

Det er heller ingen jakt på Pewdiepie, men når man slenger opp plakater med Death to all jews kommer det selvsagt reaksjoner. Det spiller ingen rolle om det var ment som en spøk eller ikke.

 

Det er forøvrig heller ingen seriøse medier som har påstått at han er rasist eller nazist, så det er bare et tåpelig stråmannsargument.

 

<snjp masse tull>

 

GG var en forbrukerbevegelse som hadde fokus på å rydde opp i det korrupte forholdet mellom medier og utviklere/utgivere. Noe de også klarte da flere spill-medier endret sine retningslinjer. Var det folk som opplevde trakassering når det stod på som verst? Ja, men slikt er vanskelig å unngå når det er en online bevegelse. GG hadde til og med egne grupperinger som jobbet for å gå etter de som eventuelt drev med trakassering.

 

WSJ drev så definitivt en jakt på PDP, de satte seg ned og så gjennom alle videoene hans i jakt på rasistiske ting, og når de fant det gikk de rett til Disney. Og når en ser nærmere på saken og skal være litt konspiratorisk så oppdager en også at den ene journalisten har ett eksisterende forhold til Disney, og at kona hans faktisk har jobbet for Disney og at Maker-studioet var i en prosess med massive kutt.

 

Og hvorvidt det kommer reaksjoner kommer helt an på hvem det er snakk om.

 

GG en forbrukerbevegelse?

 

Om noen er interesset i hva GG var kan de se en veldig god oppsummering her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLJA_jUddXvY62dhVThbeegLPpvQlR4CjF

Endret av ism_InnleggNO
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...