Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

"veddemål" og skatt?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hvis en person kjøper seg mange forskjellige saker og ting, som denne personen egentlig ikke har råd til. Tar opp masse lån, som blir brukt til ferie-reiser, turer på byen, alt mulig tull og fjas.

 

I tillegg forsøker man å tjene inn noen kroner på forskjellige nett-casino, eller veddemål mot andre privatpersoner. For eksempel om hvordan en fotballkamp ender, eller rundt andre idrettsarrangementer...

 

Men denne personen taper nærmest alt som er av veddemål også. Hvis denne personen av en eller annen grunn prioriterer å betale det h*n skylder til andre privatpersoner, før man eventuelt begynner å tenke på lån og sånn. Men h*n har ikke nok penger å betale med, så man gir bort temmelig mye treningsutstyr, spillkonsoller og litt av hvert - som h*n tidligere hadde annskaffet seg på kreditt / avbetaling, men fremdeles ikke har betalt noe på...

 

Kan butikker (eller noen andre) kreve at de som har mottatt f.eks. treningsytstyr, spillkonsoller, dataspill og alt mulig, leverer alle disse tingene tilbake til butikken ettersom "kjøperen" egentlig ikke har betalt for varene?

 

Anonymous poster hash: 36ed3...105

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner ikke helt hvor skatt kom fra i tittelen, men for å svare på det du faktisk spør om: Kort fortalt: Ja, kreditorer kan på visse vilkår kreve å få tilbake ting som skyldneren har gitt fra seg. Hver enkelt av dem kan imidlertid ikke gjøre det, det må gjøres gjennom at det åpnes konkurs hos skyldneren. Da kan bostyrer omstøte transaksjoner, blant annet gaver og betaling av gjeld med uvanlig betalingsmiddel.

 

I praksis skjer dette svært sjeldent i situasjonene du beskriver.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Salgspant og andre rettigheter i tingen faller bort ved overdragelse til godtroende mottaker, jf. godtroervervloven § 1. Man kan altså ikke gjøre noe krav gjeldende direkte mot mottaker av tingen.

 

Men hvis veddemålet innebærer at overdragelsen er ugyldig vil butikken kunne tre inn i vedderens restitusjonskrav.

 

Som Herr Brun sier er dette sjelden kost. Det er dyrt, og vil antagelig bare komme på tale for særdeles verdifulle gjenstander (eller særdeles desperate kreditorer).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja, hvis vedkommende har en fast inntekt ender det mest sannsynlig opp med tvangsfullbyrdelse og trekk i lønn noen år fremover. Da er det også raskt stopp på kredittkort og andre pengekilder. Forhåpentligvis lærer vedkommende av å måtte leve på statens minimumssatser i noen år og det går seg til...

Hvis det derimot ikke er noe å hente ender det sannsynligvis med personlig konkurs og gjeldsordning.

 

Har han eiendeler med en viss restverdi, type hus/bil etc vil de ligge tynt an ved en konkurs. Det vil nok evt bli spørsmål om hvor de er blitt av. De aktuelle butikkene som har solgt varer av lavere verdi har nok stort sett overdratt kravene sine til et kredittselskap og de er nok ikke interessert i å få brukte varer, men det kan i værste fall bli et krav om at de selges for å dekke krav.

 

Krysser fingrene for at venner og familie også har lært og lar være å hjelpe (økonomisk).

Lenke til kommentar

En konkursbehandling er dyr, og må dekkes av kreditor som krever konkurs. Konkurs er heller ikke noe vilkår for gjeldsordning. Det er derfor relativt uvanlig at det åpnes personlig konkurs hvis man ikke har drevet næringsvirksomhet. (Hvis man har drevet næringsvirksomhet vil ofte ansatte eller skatte/avgiftsmyndighetene kreve konkurs)

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...