Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

hjelp til beregning av timebruk og pris (håndtverker, Oslo)


Anbefalte innlegg

Jeg har ønske om å bygge et ekstra soverom i stuen, ca 6m2 grunnflate og 2,8m høyt under taket. I den ene døren vurderer jeg skyvedør i stedet for vanlig dør (innfelt i ene veggen). jeg ønsker også å få satt inn et strømuttak i veggen med bryter til lampe.

 

Først tenkte jeg å prøve å prøve bygge selv (to lettvegger samt vanlig dør) men ambisjonene vokste forbi det jeg nok får til & jeg har begrenset med handy venner. Derfor har jeg tenkt å sette det bort.

 

Har noen forslag på hvor lang tid noe sånt vil ta for en eller to håndtverkere? Og ca pris? Hva kan jeg evt gjøre selv for å minimere kostnadene til håndtverkere?

 

Selv om jeg har en svingt en drill før, føler jeg meg veldig newbie med første egen leilighet.

 

Er Oslo-basert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finn stendere og dragere/takbjelker der du vil ha veggen og merk i gulvet akkurat hvor veggen skal gå (tegn inn svillene). Samme for tak. Sørg for nøyaktige mål.

Merk inn hvor døren skal stå.

 

Gjør rommet til et arbeidsrom. Legg papp på gulv og dekk eller fjern alt som ikke tåler støv. Bær på plass alt materiell.

 

Nå skulle snekker enkelt og greit bare komme å montere veggen du har lagt klart.

Snekker kler en side av den nye veggen. Du bestiller elektriker, om du ikke tar det selv. Du borer hull i stendere og legger inn trekkerør så skjærer du til isolasjon og isolerer veggen. Elektriker kobler veggbokser. Du får snekker tilbake som kler innerveggen også kommer trikker tilbake og monterer støpsel og bryter (om du ikke gjør det selv).

 

Dette får du til selv! :)

(Men ta gjerne inn elektriker).

En times arbeid for elektrikeren og vipps ferdig!

Lenke til kommentar

Må huske på ar du må ha tilkobling til strøm fra enten tak, vegg eller gulv. Derfor må du også regne med å åpne f.eks vegg delvis der stendere på lettvegg kommer mot vegg først sånn at du får koblet deg på en veggboks eller trekkerør. Så en time elektriker er neppe nok. Bør ha elektriker inn først sånn at du får et "startrør" der nye veggen kommer.

Samtidig skal du kanskje opp med lyspunkt i taket dersom det ikke er det fra før?

Ikke problem å bruke eksisterende heller om det er et. Så lenge du får koblet deg på eksisterende trekkerør så kan trikkeren trekke kabel å fikse dette.

Hvis det derimot ikke er takpunkt så må du nok ned med deler av taket også om du skal ha lys der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...