Jump to content

Techpoint

Medlemmer
 • Content Count

  1554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Kan nevnes at det er kommet noen nye regler såvidt jeg har forstått, hvor du må ha fast jobb i bemanningsbyrået, som da viderefører ditt engasjement på konsulentbasis til en arbeidsgiver f.eks. https://www.arbeidslivet.no/Arbeid1/Vikarer/Flere-stengsler-for-utleie-bransjen/
 2. Gå i dialog med skolen ang.tilpasset løp, har du endel fridøgn kan du jo ta skole ved siden av jobb.
 3. Dette er ikke noe nytt, med mindre man har en lederstilling så vil folk med fagbrev fort ha samme lønn eller mer enn folk med bachelorgrad, og også mastergrad avhengig av yrke. Når jeg jobbet som elektriker her i sørnorge i 2010 så hadde jeg 510 000,- og det er jo noen år siden allerede.
 4. Jeg jobber som prosjektleder med den komboen. Med forholdsvis stort ansvar
 5. Deter viktig å tenke på hvor man vil etterpå. Med mer utdanning kan man få flere muligheter. Men kan være du allerede har muligheter med bakgrunnen din i dag. Jeg har jobbet på kontor hvor mange har samme bakgrunn og utdanning, men ikke alle kan være leder. Og da vil han som er leder tjene mer enn en håndtverker, mens mange av de som sitter under ledernivå tjener det samme, og til og med mindre enn en håndtverker. Så pek ut en retning, snakk med en studieveileder på en fagskole og universitet/høyskole. Har selv erfaring fra begge deler. Og fagbrev som elektriker.
 6. Det er avhengig av hva bedriften vil betale og hvor i landet du bor. Jeg har endel mer enn din kamerat pr time. Når det er sagt så er det ikke uvanlig at montører i slike bedrifter tjener mer. Dette fordi mange har 8 timers betalt arbeidsdag, mens de på kontoret ofte har 7,5 timers betalt arbeidsdag. De fleste plasser jeg har jobbet, litt i oljesektor og litt i håndverksyrker så er lønna basert på stilling/erfaring, og ikke utdannelse.
 7. Ikke overrasket over at mange fullførte. Og heller ikke overrasket over at du kom fort i arbeid. Utdannelsen har jeg tatt selv og har de samme erfaringene som deg
 8. Entelechy Gaming mot BinKings i en spennende finale Kan ses her. Kommentatorer er LANDOR og Prebz https://www.twitch.tv/thelandor
 9. Bare vær varsom med å trekke tungt med DSG. jeg holdt meg unna vw nå pga mye feil ?
 10. Bare å ta lappen på automat. situasjonene folk her beskriver har jeg aldri vært borti. Når du har kjørt en stund i trafikken og fått automatisert alle prosessene kan du selvfølgelig vurdere å oppgradere førerkort til å gjelde manuell også ?
 11. Er det noen som har noe å si om disse bilene? Sånn rent motorteknisk, elektronisk osv? Er klar over at enkelte sliter med rust, men dette er ting som er forholdsvis lett å sjekke.
 12. Det er vel i grunnen ingen markant økning av utgifter her, så ser ikke helt problemet
 13. Tenkte å nevne at de stemplene sitter ofte jævli hardt hvis du har slitt skoene ned til stålet, for da har stemplet skrudd seg langt ut. Hvorvidt det skal skrus med eller mot klokka varierer fra bilmerke til bilmerke, og samme om det er motsatt vei på den ene siden kontra den andre. På min ford Mondeo så skal det skrus med klokka på begge sider, og det er tungt og tar litt tid
 14. Spør arbeidsgiver hva de tenker om saken, hvis du er en person med kompetanse de ønsker å benytte fremover så ville jeg nok vurdert å gjøre dette nå. I motsetning til de andre svarene du har fått her så skal jeg stille meg på den andre siden. Det er NÅ du har muligheten, du er tydeligvis i en god posisjon til å teste ut for å se om det går, fordi du ikke har så mange forpliktelser. Normalt sett så regner man nesten dobling av fakturering mot en arbeidsgiver hvis man går fra å være ansatt til konsulent. Dvs at hvis du har 375 000,- nå, så skal du fakturere bedriften dobbelt så mye som konsulent, dette fordi du skal dekke lønn + alle avgifter og utgifter, samt ha noe igjen til deg sjøl på toppen av lønnen. Problemet er mer hvis du er en i flokken, ikke skiller deg ut på noe særlig vis, da er det ikke sikkert bedriften ønsker å ha innleie i tillegg. Angående det som ble nevnt at man er førstemann som ryker i en nedbemanning om man er innleid er nok dessverre ikke tilfellet. Jeg var selv innleid i en bedrift, og 50 ansatte (35% av de ansatte) måtte gå før meg, fordi innleie er en annen post på budsjettet enn lønnskost. Men det var jo også fordi min kompetanse var ønsket.
×
×
 • Create New...