Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Mobbing på arbeidsplassen og ansvar


D3FaUlT

Anbefalte innlegg

Først og fremst vil jeg si at jeg er veldig usikker på hvor jeg skal plassere dette, så om det finnes et bedre alternativ så flytt det gjerne.

 

jeg er 26 år og driver med omskolering, og i den forbindelse har jeg nå en 3-ukers praksisperiode hos bedrift.

 

igår var jeg vitne til noe jeg fort opplevde som rasisme og mobbing på arbeidsplassen, jeg opplevde det først som uskyldig moro, men ble gående og gruble på det, og tenkte spesielt på at det ikke var første gang, og "offerets" latter kom akkurat så forsinket at jeg skjønte at ikke alle syns dette var morsomt...

 

spørsmålet kommer da, har jeg noe ansvar? burde/bør jeg gjøre noe? eller er skal jeg overlate det til noen andre? 

 

teknisk sett så har jo alle et ansvar... men skal en skoleelev måtte ta på seg dette og evt gå videre med det? forventes det? hvordan vil det bli mottatt?

 

jeg har nå vert her i to av tre uker og har dannet meg et inntrykk av hvem man kan ta opp sånne ting med, men er usikker på om det er rett av meg å gjøre dette

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første du bør gjøre er å snakke med den du mener blir mobbet, og få klarhet i om den personen opplever det på samme måte. Så oppfordre denne å gå til verneombudet i bedriften med dette selv om det er noe som føles som plagsomt/mobbing. Om denne personen av ymse grunner ikke ønsker dette, bør du høre om den har noe i mot at du går til verneombudet med saken.

 

Det kan være grunner til at det ikke er ønskelig/nødvendig, og hvor du kan gjøre det verre for alle parter ved å ta dette videre før du har klarhet i hva situasjonen er, og hvordan den oppfattes av de involverte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du har ikke noe ansvar, men det er det riktige å gjøre. Har selv opplevd mobbing på arbeidsplassen og ble ledd av når jeg tok det opp, ble verre etter det for da var jeg "en oversensitiv kjerring"... Kan gå begge veier :hm:

 

Har også opplevd tendenser i den retning. Hvertfall på den måten at også formenn og sjefer delvis var med på å latterligjøre meg.

Arbeidsplasser kan være skikkelig dritt.

 

Anonymous poster hash: 0dce8...424

Lenke til kommentar

Jeg mener du har et moralskt ansvar til å gjøre noe med dette. Mobbing på arbeidsplassen er trist, og svært destruktivt for både den som blir mobbet og de rundt. Dette til tross for at du er der for en kortere tid.

 

Som andre sier, kan det være lurt å ta en prat med den du mener blir mobbet, H*n avfeier det kanskje for å ikke gjøre noe utav det, men uansett mener jeg du bør gå til din nærmeste leder og beskriv situasjonen slik du oppfatter den. Får du ingen respons der, kan du forsøke en annen leder, HR-sjef eller noen andre du mener kan ha påvirkning til å gjøre noe med dette.

 

Beskriv det som en opplevelse for deg. Du trenger nødvendigvis ikke å kaste ut påstanden om at "X blir mobbet"

men bør forklare hvordan det så ut for deg. Det kan godt hende at dette ikke er ukjent for lederen din.

Endret av steinrawr
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...