Gå til innhold

Boeing vil slå Musk – skal bli førstemann til Mars


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så det er det eneste? Man kan bare ikke returnere til jorda? Trodde kanskje skjelettet ble for svakt på Mars også  :hmm: 

Etterhvert så vil jo mennesker (fordi evolusjon) og gjøre at vi kommer til å se annerledes ut, da vi vil måtte tilpasse oss Mars. Jeg syns dette er ekstremt spennende saker egentlig :)

Lenke til kommentar

Hvis man ikke er syk, så vil skjelett og muskulatur tilpasse seg den belastningen de blir utsatt for. Det er bl.a. derfor trening virker. Og det skal ikke mange måneder til på den internasjonale romstasjonen (uten trening) før man får problemer med å stå oppreist på de russiske stepper etter landing. (Eller lander de i Kazakhstan? Whatever.)

Lenke til kommentar

De som mener dette er bortkastet penger har nok ikke fått med seg hva teknologi vi har fremprovosert takket være månelandingen. https://www.google.no/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.nasa.gov/sites/default/files/80660main_ApolloFS.pdf&ved=0ahUKEwj25qmJs8_PAhWDFCwKHdwaBoEQFggbMAA&usg=AFQjCNFSbY07oGYltUnQ1iOrIrPwyZXIXQ&sig2=60eAwub7hPR7YzRdqpkR7A (Link til .pdf dokument fra NASA med en oversikt over noe av dette).

 

At flere er med på kappløpet betyr flere som muligens driver teknologien frem så jeg synest det er bra med konkurransen mellom Musk og Boeing.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et helt hinsides tåpelig prosjekt. Månelandingen var en vanvittig sløsing med ressurser, det fikk ut av den sto overhodet ikke i forhold til prisen. Marskolonisering er flere ganger verre.

 

Hva i all verden baserer du dette på? Bare fordi du ikke evner å se nytteverdien i noe, betyr ikke det at den ikke finnes.

Lenke til kommentar

Forhåpentligvis, så er det ingen på Mars som tror at Mars er flat, så kanskje der kan man få fred  :thumbdown:

 

3cd8a33a.png?1306264975

 

 

Boing - sign me up please!  :yes:

 

Det store spørsmålet er vel hvor mange generasjoner det tar fra "Øyenvitnene" lander på Mars, til enkelte av innbyggerne begynner å hevde at Mars er flat, og at all romteknologi er CGI..

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

 

Å bygge raketten er lett. Man må bare ha mye penger. Det er ikke verre enn at man bare må bygge den stor nok. Men det er tull å kaste bort penger på dette. Ingen har noe på Mars å gjøre. Bruk pengene på jorda.

 

Tja. Når astroiden eller en uheldig gamma ray utsletter alt livet på jorden, ville ikke det vært fint å ha en backup koloni på mars og andre steder?

Og gamma stråler har vi jo også på Mars. Det er ett av de virkelig store problemer som må løses. Sammen med vektløshet osv.

Lenke til kommentar

Et helt hinsides tåpelig prosjekt. Månelandingen var en vanvittig sløsing med ressurser, det fikk ut av den sto overhodet ikke i forhold til prisen. Marskolonisering er flere ganger verre.

 

Det sies vel at det hjalp for våpenkappløpet. Selv om man måtte synes at et våpenkappløp er bortkastet, så bidro det jo til rakettutvikling likvel.

Lenke til kommentar

Riktig at den kalde krigen finansierte måne-racet ja, slik er det jo ikke i dag, så det er bare positivt at private aktører (som Boing, Virgin og SpaceX) henger seg på mot NASA. Nå får vi forhåpentligvis satt en mann på Mars før 2030 samt en kolonisering. Månen også hadde vært artig om de startet litt utvikling av etterhvert :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...