Gå til innhold

Romfart og astronomi - diskusjon, nyheter og annet som opptar deg


Enceladus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
5 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Det er CGI, mener jeg. Men det ser veldig nært ut den faktisk separasjonen.

ah, okei takk for info. Det er fryktelig vanskelig å vite nå til dags.

Jeg var i ferd med å gjøre litt research på opptaket selv. Har ikke twitter/X konto så jeg må gjennom en del ekstra steg for å få opp kommentarene der nå.

Men det burde vel begynne å dukke opp en del høykvalitets opptak etter hvert nå. Venter spent på Everyday Astronaut.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Sjørøver said:

Noen som kan anbefale noen gode videoer på YouTube rundt kolonisering av månen og mars? 

Det er masse videoer på youtube, men de jeg har sett går i hovedsak på spesifikke temaer. Jeg ville kanskje heller vurdert å se noen tv-serier på temaet, hvis ikke det er noe spesifikt tema du lurer på (i så fall, bare søk litt.) F.eks "Mars" som man kan se første sesong av på Disney+ og "For All Mankind" på Apple TV+. Mars er lagt opp til å være noenlunde realistisk, mens For All Mankind tar betydelig mer friheter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

For All Mankind passer absolutt til å "scratch that itch" når det kommer til å kolonisere verdensrommet. Noen deler mer realistisk enn andre. Samme med The Expanse som tidvis både er mer realistisk og urealistisk. I tillegg er det jo spill som går ut på å kolonisere mars også som kan være interessant, som Surviving Mars.

Ad Astra er også en film der kuleste delen tar plass på månen, men gud bedre for en kjedelig film det var tross pene bilder.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

@Espen Hugaas Andersen @Comma Chameleon

Jeg har akkurat sett de to første episodene av sesong 4 For all Mankind, og kjente at det begynte å klø veldig etter oppskytningen av starship. 😛

Hjelper heller ikke at jeg har hatt en solid uke foran TVen nå på grunn av covid, og begynner og gå tom for ting jeg vil se. Har spilt en den Surving Mars og Off World Trading Colony, men har ikke ork til det akkurat nå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For All Mankind er noe jeg har spart en stund nå av ulike grunner å se. Den siste utsettelsen min skyldes apple vision pro som jeg håper kan gi en skikkelig god kino opplevelse.

Og så håper jeg jo også at det kommer noe slags mediaopplevelser som kan ses i AR/VR som enten er basert på ekte opptak av Starship eller visualiseringer som er veldig realistiske. Starship er jo noe jeg har lyst å oppleve i et 1:1 størrelsesforhold; og der må jo VR/AR være perfekt tenker jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er spent på om flight 3 blir samme flight profil som de to forrige eller om de tør å sende opp last; f.eks Starlink.

Det er når de først får sendt opp last at det er jeg føler vi virkelig er i gang. Og da slipper vi kanskje også en del av de teite overskriftene når noe eksploderer og nærmest blir erklært som mislykket.

Gjenbruk er såklart viktig på sikt men det tar nok en god del forsøk før de får det til tipper jeg.

Heldigvis kan det nå se ut til at det ikke blir lenge å vente til neste oppskyting, ettersom så mye gikk riktig med flight 2. De aller mest optimistiske sier en oppskytning til i år, men mer realistisk er nok februar neste år.

 

Lenke til kommentar

Jeg tror de ikke vil ha last på tredje flygning, men jeg tror fjerde flygning vil ha last, i form av Starlink satellitter. Og tidsmessig ville jeg gjette på tredje flygning i januar, og fjerde flygning i mars.

Men det skal ikke helt utelukkes at de går for last på tredje flygning. Det kommer jo i hovedsak an på hvor sikre de er på at tredje flygning vil gå bra. Hvis destruksjonen av øvre trinn har en logisk forklaring som de mener de vil ha fikset på tredje flygning, sammen med masse andre forbedringer, så kan det hende at de er villige til å satse noen Starlink satellitter. Det ville også gi de muligheten til å debugge mekanismen for å slippe løs satellittene.

Det trenger de for øvrig ikke være i LEO for å gjøre, det er også et alternativ å ofre noen satellitter bare for å teste ut mekanismen på vei til Hawaii. Da gjerne noen som kanskje er utdaterte eller har feil som ikke lønner seg å utbedre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...