Gå til innhold

Lydløs pc til bruk i lydstudio


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det skal ikke være noe problem å få kjølt en i7 6700 passivt eller med vifte @ 300 RPM og bruke passiv eller semipassiv PSU og integrert grafikk i en musikkarbeidsstasjon.

 

Det er vel også effektgjerrige Xeon-prosessorer å få tak i.

 

Du bør helst gå for en prosessorkjøler som makter 90-95W passivt, men disse tror jeg det er vanskelig å få kjøpt i norsk butikk for tiden.

 

Sørg gjerne for et romslig kabinett uten mye kabelføring og at det er åpent/grill/gitter/rillerogr fri passasje i toppen av kabinettet hvor den varme lufta skal stige.

 

Mini-PC med passiv kjøling blir nok i svakeste laget for større prosjekter.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar

http://www.prisjakt.no/list.php?l=292983

Her er en test av kjøleren der de overklokker en i7-2600K (65W TDP, samme som CPU i mitt forslag) til 4.4 GHz, som resulterer i 69 grader celsius på full load. Stock klokk kjører den på 58 celsius på full load. Testen sammenligner denne kjøleren mot NoFan CR-95C Nickel, som angivelig skal takle opptil 95W TDP, og Zalman-en gjør det marginalt bedre i denne testen.

i5-6600 er plukket på bakgrunn av 65W TDP kontra 95W TDP på i5-6600K. Selv om kjøleren hypotetisk skal takle 95W er lavere alltid bedre, og spesielt når vi skal ha det lydløst. i5-6500 og i5-6400 har også 65W TDP, og er bortimot like raske.

Kabinettet skal takle CPU-kjølere opptil 185mm iflg. prisjakt.no, og kjøleren er oppgitt å ha dim 156x157x156mm. Jeg hadde egentlig tenkt Corsair Carbide Air 240, men denne støtter kun opptil 120mm.

PSU er plukket litt på måfå. Blant de passive PSUene jeg fant, var denne i sortimentet hos flest butikker. Du klarer deg strengt tatt med langt mindre enn 520W for dette systemet, men prisene for de svakere variantene var nesten helt like. Modulær PSU med platinumsertifisering. Har 4x 6+2-pin PCIe tilkoblinger som du aldri, aldri kommer til å få bruk for i dette systemet.

Hovedkortet støtter M.2, både SATA og PCI-e. SSD er en M.2 SATA-variant med 540/500 MB/s les/skriv. Ønsker du å fleske til med noe skikkelig kjapt, kan du gå for denne, som er PCI-e-basert med 2150/1550 MB/s les/skriv.

Nå er altså alle komponentene passive (uten vifter), med unntak av kabinettet som kommer med én vifte som kan tas ut, men som også har plass til flere. Skal du ha det fullstendig lydløst kan du ikke ha vifter i det hele tatt, og selv da er det ikke umulig at transistorer kan lage noe lyd. Har du imidlertid ingen vifter er det fremdeles en viss varme som må sirkuleres ut av kabinettet. At CPU-kjøler skal takle opptil 95W TDP hjelper ikke mye hvis varmen blir værende på innsiden av kabinettet. En løsning kan da være et åpent kabinett, som Thermaltake Core P5 eller tilsvarende. Jeg kan på ingen måte stå inne for at komponentene i listen min vil fungere bra om du tar ut den eneste medfølgende viften, men kanskje er du heldig. Med en CPU med enda lavere TDP, eksempelvis i3-6300T som har 35W TDP, er også sannsynligheten større for at varmen klarer å sige ut på egenhånd. Men så spørs det, da, hvor mye prosesseringskraft en er villig til å ofre for å få ting absolutt lydløst. Ikke vet jeg.

Endret av srbz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan kjøpe en PC med Thunderbolt og sette den i et annet rom. Thunderbolt takler både skjermsignaler, mus/ tastatur og det meste du klarer å kaste på den av overføring med USB-pinne etc, samtidig. Det blir dog ganske kostbart.

 

Hva skal du kjøre på maskinen egentlig, umulig å gi et fornuftig svar i forhold til pris uten å vite det. Kjøpte et HK med en integrert Atom for en del år siden, taklet passiv kjøling med en slik

413nlI2MozL._SY300_.jpg

:new_woot::lol:

 

Edit; Ca budsjett hadde også vært greit å vite. Mange tenker under 5-6.000,- når de skriver så billig som mulig.

Endret av SlikGårNoDagan
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...