Gå til innhold

Pris for tv titting? Varmeovntv


Anbefalte innlegg

Hei. Har en elfunk 4217 hd , gammel som avgir mer varme en en varmeovn. Samboeren min mener det koster ingenting, derfor har hun den på i ca 4-5 timer mens hun sover fordi lyden er beroligende. Men hun klikker når jeg skrur den av selv om lyden er på. Hvordan regner jeg ut hvor mye dette koster i uken?

Hvordan kan jeg forklare at dette er en prinsippsak for å spare strøm?

Står bare 230 volt 1.8A

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Alle enheter som bruker strøm avgir også akkurat like mange watt i varme. En 200watt TV som ingen faktisk ser på er identisk med en 200watt varmeovn.

 

Derfor så er det kun bortkastet å la elektriske apparater stå på dersom huset ditt ikke trenger noen form for oppvarming - for ellers så vil bare termostaten din slå inn tidligere og du vil forbruk akkrat like mye ekstra energi i opvarming som du "sparer" fra å slå av en TV.

 

Hvis derimot huset er varmt nok til  ikke trenge oppvarming, eller er FOR varmt, så ja  da er det ren sløsing, men dette gjelder ikke store deler av året i Norge da vel og merke...

 

Så kort sagt så realistisk sett er det neppe noe som gjør deg til fattigmann. Jeg garanterer deg at 90% av elektrisitetsregningen din går med til oppvarming av noe slag. Det sliter nok ut TVen ganske fort dog.

 

Som Anders sier så se om TVen din har en "screen off" funksjon. Hvis ikke så bruk en av de bildeprofilene som dere ikke faktisk bruker til vanlig (som movie kanskje?) og sett ned alle lys og baklys instillinger til minimum. Panelet bør da ende opp med å bruke en brøkdel av strømmen som normal - og og det er enkelt å flipe over til en ny billedprofil når den skal brukes normalt senere. Dette høres jo ut som en ganske ideell løsning som begge parter kan akseptere :)

 

Jeg gjør ofte det samme med min gamle HDTV når jeg vil sitte i godstolen og høre på en audiobook. De fleste nyere TVer har funksjoner for å slå panelet av fullstendig, men det var ikke så vanlig på de tidligere generasjonene.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...