Gå til innhold

Gi folket brød og sirkus


WubWub

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke bare funker der til å holde befolkninga rolige. Men var også wn fin måte å spre propaganda ( lage show i Colosseum om hvor nasty disse kartaherebe/grekerene/kelterne er.

 

I dag heter det fox news og cnn. Og i stede for keltere. Er det brune mennesker. Onde brune mennesker som voldtar og dreper mens de sjeler jobber.

Eller onde brune mennesker som vil invadere usa og at over landet, selv om de har militær teknologi og kapasitet som får Norge til å se ut sim en militære stor makt.

Lenke til kommentar

Brød og sirkus, har i dag utvilket seg til økonomiske insentiver, velferd, forbruksvarer osv. Sirkus defineres ovenfor på en bra måte ved å henvise til TV og annen underholdning (som fremdeles handler mye om vold og drap og sex). På denne måten sørger det politiske estabilisementet å holde fast på makten over folket. Sist århundre handlet det om utopiske forestillinger om ting som kommunisme og fascisme for å skape et perfekt samfunn, mens nå holder de makt mye mer ved hjelp av propaganda (som ble omdøpt til Public Relations, etter tyskerne gjorde at "propaganda" ble politisk ukorrekt) om at verden er farlig og at man derfor trenger makt-apparatet til å kunne beskytte oss fra alle farene.

Lenke til kommentar

Dette er riktignok en av de store, historiske sannhetene, men det hadde ikke skadet med en mer utfyllende innledning. ;)

 

Slik jeg ser det er dagens sirkus i all hovedsak sport, fortrinnsvis fotball, mens brødet er masseprodusert junkfood (og det er ingen tilfeldighet at det fortsatt er hjerteproblemer som tar livet av flest). Det er interessant å se mennesker i land som sliter med store sosiale ulikheter og tilhørende problemer som engasjerer seg med brennende lidenskap for fotballlag, men ikke i å gå sammen om å løse de virkelige utfordringene. Eliten sitter trygt så lenge hvermannsen har sin hamburger og sin fotballkamp, men det hjelper plutselig ikke så mye når et familiemedlem blir sykt og helseforsikringen (hvis man har det) ikke dekker behandlingen.

Lenke til kommentar

Sport? sirkus er for å holde folket i ro, Fotball holder ikke folk i ro.Langt flere opptøyer rundt fotball og annen sport i den vestlige verden enn noe terrorisme. 

 

Er litt som Opium til folket. men i stede gi kokain, så alle løper rundt med maskingevær og leker Tony Montana.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...