Gå til innhold

Hva mener dere om venstreblinking i rundkjøring?


NickNack

Anbefalte innlegg

Jeg er ihvertfall enig med de fleste skribenter her, venstreblinking i rundkjøringer gir nyttig informasjon til andre trafikanter, bedrer flyt og forebygger ulykker. Spesielt når rundkjøringene er av mindre format. Alle som har kjørt i Stavangerregionen kan være enig i at det ville smelt mye hvis ikke venstreblinking ble praktisert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har aldri ment noe annet men nå skulle jo denne tråden handle om venstreblinking i rundkjøringer hvilket jeg mener er tull. Så viser det seg at den andre debatanten her som ville ha flyt i trafikken er en syklist og helst ville slippe å dette av sykkelen ved stopp. Da syns jeg argumentasjon for venstreblinking i rundkjøring er svak.

Han vil bare opprettholde den deilige farta han har fått på sykkelen sin.

Hvorfor mener du det er tull? Det sier du ingenting om.

 

Få deg litt kjøreerfaring og et par år ekstra på baken, så skal du nok se at det faktisk er nyttig å vite om en trafikant har tenkt å krysse din kjørebane eller ikke. Og forresten, jeg kjørte 13000 km i fjor på sykkelen. Lengre enn hvor langt en del folk kjører med bil. Og det var flere bilister som slet i vinter enn jeg...

 

La ikke merke til det jeg som vanlig opptatt med noe annet i bilen men merket en ørliten husk i bilen da jeg kjørte over kulen. Jøss var det rundkjøring det der? Ja, på sånne steder bruker man blinklys som i vanlige kryss. Ikke i store ordentelige rundkjøringer. Der kjører man inn, uten å blinke, --- rundt så langt man trenger - også blinker for å kjøre ut der man ønsker.

Hvis min bil står i blink venstre mens rattet også er dreid til venstre kan jeg ikke skifte over til høyreblink før rattet er rettet opp rett frem.

Er du egentlig skikket til å kjøre bil, eller forsåvidt et hvilket som helst kjøretøy? Når man kjører bil skal man vel være opptatt av å kjøre bil? Og i så fall vil man lett få med seg sånne ting.

 

Nærmer meg 70 da og kjørt bil siden jeg var 16 i mange land på to kontinenter

Dagens :p (eller i hvert fall minuttets, tett mellom "gullkornene" her, ja, haha)

Lenke til kommentar

Da er vi enige da, at blinking til venstre inne i rundkjøringer er tull. Ingen her har kommet med noen saklig grunn hvorfor. En har sagt at han må stoppe, men det er jo hensikten med rundkjøringer. At alle tar det roligere.

Helt sikkert. Like mye som at griser flyr, elefanter er rosa og at det snør i helvete. Haha :p

Lenke til kommentar

https://www.gjensidige.no/privat/tema/bilen-min/rundkjoring

 

Sving mot venstre

 

Blink til venstre når du kjører inn i rundkjøringen. Blink deretter til høyre ved siste vei ut (til høyre) før du kjører ut og behold blinklyset på til du er ute av rundkjøringen.

Overskriften her gjenspeiler vel de siste 10 sidene :p

http://m.dinside.no/935951/ingen-kan-regler-for-rundkjoring

 

Som om det var noen overraskelse. Litt tullete å diskutere på faktum...

Lenke til kommentar

 

Du har fremdeles vikeplikt ved feltbytte ;)

- Feil igjen, ikke i rundkjøringer. Er du i innerste fila har du forkjørsrett til å bytte filer utover. Det er de i de ytre filene som har vikeplikt for deg. Ellers hadde man blitt låst fast i innerste fila da.

(du har sertifikat for bil???)

In the Philippines er det sånn, der har de forkjørsrett inn i rundkjøringene og det ender opp med ett evig trafikkkaos overalt som trafikkpolitiet og trafikkbetjentene må løse. Der sørger de for aldri å bli arbeidsløse kan du si.

 

Ta en titt på denne, situasjon 3.

 

Som sagt, liten grunn til å ta deg seriøst, du farer stort sett bare med tull. Og, jeg har førerkort for både bil og tung motorsykkel. Og hvordan det er i Filippinene er totalt uvesentlig i denne sammenhengen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser denne tråden har blusset opp igjen. Ta en titt på denne videoen:

 

http://www.side3.no/video/slik-kjrer-du-rundkjring-riktig/3423236543.html

 

Hva synes dere om venstreblinkingen fra høyre felt ca. fra 2,05 i videoen?

Hva var uklart med det, egentlig? To felt til venstre. Men venstreblinking inn mot rundkjøring var på plass, nettopp mtp. trafikkflyt, som ble nevnt spesifikt. Igjen, ganske poengløst å diskutere på et faktum.

 

Jaja, får passe på ikke å mate trollet.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hva du maser om trollet hele tiden, vi diskuterer, saklig om hva vi mener om venstreblinking i rundkjøringer. Og slutt å påpek mine skrivefeil.

Men hvor har det blitt av NickNack som startet denne tråden? Har ikke sett det nicket siden

 

Hadde du sett litt bedre etter så ville du sett at jeg skrev ett innlegg en halvtime før du skrev dette.

Lenke til kommentar

 

Ser denne tråden har blusset opp igjen. Ta en titt på denne videoen:

 

http://www.side3.no/video/slik-kjrer-du-rundkjring-riktig/3423236543.html

 

Hva synes dere om venstreblinkingen fra høyre felt ca. fra 2,05 i videoen?

Hva var uklart med det, egentlig? To felt til venstre. Men venstreblinking inn mot rundkjøring var på plass, nettopp mtp. trafikkflyt, som ble nevnt spesifikt. Igjen, ganske poengløst å diskutere på et faktum.

 

Jaja, får passe på ikke å mate trollet.

 

 

 

Ok, men blinke til venstre når du ligger i høyre felt betyr jo at du skal skifte felt. Leste du forresten kommentarene under artikkelen?

Endret av NickNack
Lenke til kommentar

Å blinke til venstre i rundkjøringer det er dumt det. Det forteller ingen noen verdens ting. Ja, du har kjørt inn i rundkjøringen ja, også skal du rundt, men det skal du jo hvis du ikke blinker ut likevel. Og når du skal ut blinker du ut. Værre er det ikke. Man må ikke pålegge sjåfører altfor mye oppgaver heller selvom det ikke er problem for noen, det som heter å multitaske.

Hva med de stakkar'ne med bare én arm da som ikke kan sitte der som noen superrobot og dra alskens hendler mens man kjører hele tiden?

Senest i går så jeg en handikappet person blinke til venstre i en rundkjøring. Det at det i denne bilen var bygd en innretning som gjorde at personen kunne styre bilen med hodet vitner om at denne personen nok har større utfordringer å bruke blinklys enn det en som bare mangler en arm har. Ihvertfall om man setter litt lys på hva slags hjelpemidler en fint kan, og bør, skaffe seg om man har problemer med å betjene en bil fult ut.

Lenke til kommentar

 

Blinker folk til venstre venter jeg, blinker de ikke kjører jeg. Det kalles å holde flyt i trafikken. Folk som ikke blinker inn irriterer fettet av meg.

Det kan bli dyrt for deg.

Er derfor jeg kjører med dashcam. Det er såpass mange dårlige bilister der ute, er nesten nødt til å sikre bevis. I tillegg blir det YouTube materiale, selvsagt uten sladd :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...