Gå til innhold

Smartklokke - Er det verdt å vente på neste generasjon


Anbefalte innlegg

De samme argumentene man som oftest bruker mot smartklokker kan man også bruke mot moderne smartmobiler: Store, tunge, må lades hver dag, tåler lite, dyre.

Likevel er det smartmobiler folk flest kjøper i dag, og kommer man med en enkel liten mobil med knapper og liten skjerm så flirer folk nedlatende, selv om denne også kan ringe og sende SMS.

 

For de som husker tilbake så var det mange som latterliggjorde både touchmobiler uten knapper og nettbrett uten tastatur og mus, ingen hadde vel behov for dette, men historien viser at de tok feil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til trådtarter og andre interesserte:

Vanskelig å finne rett smartklokke. Likesom det er vanskelig å finne den rette mobilen.

Utviklingen går meget raskt. Det er veldig mye å velge mellom på mobilfronten, men det begynner etter hvert å bli en del bra smartklokker også. Ennå er det et stykke til det blir allemannseie, som med mobiltelefoner.  Regner med at batteritid er det som er det største problemet med smartklokker. De fleste holder ett til tre døgn.

Det trenger likevel ikke være avgjørende. De fleste lader mobilen hver dag eller annen hver dag, uten at det er så veldig spesielt eller uoverkommelig. Det fines dessuten batteripakker man kan ha med seg i tilfelle man blir langt unna vegglading, f.eks på en helgetur eller lengre flyreise. 

Smartklokker gir nye muligheter, og man er mindre avhengig av å fiske opp mobilen når det dukker opp varsler. I tillegg er mange utstyrt med apper for trening etc. I tillegg til klokker fra Apple, Samsung, Huawei, LG, Pebble med flere, finnes det også klokker fra f.eks Garmin. Når det gjelder Pebble, sliter de økonomisk. De var blant det første med smartklokker, og tilbyr klokker, hvor de fleste har meget god batteritid. Dessverre er de fraløpt med hensyn til design og skjemteknologi, og spesielt etter at Apple Watch kom, fikk Pebble det tøft.

Jeg har selv gått fra den alle tiders Huawei Watch til Garmin Fenix 3 Sapphire, som har veldig god batteritid. Jeg måtte forsake er en skikkelig god skjerm, men til gjengjeld er Garmin-klokken vanntett, og tåler en støyt. Den har også safirglass, som Huawei Watch, men siden Garmin-klokken ikke har touch-skjerm, har den antakelig en mye tykkere skjerm. Jeg bruker Android, men Fenix kan godt brukes med iPhone også (se Edit!) . Dersom jeg går over/tilbake til iPhone, vil jeg dog sterkt vurdere Apple Watch.

Også "rene" klokkeprodusenter er kommet på banen. Altså produsenter man kun har forbundet med klokker. De har sett hvilken vei det går, og tilbyr smartklokkefunksjoner. 

Utvalget er altså større enn noensinne. Man må finne ut hva som er viktig av funksjoner og batteritid kan også være viktig. Dersom man ikke er låst til Android eller Apple, bør klokken støtte begge plattformene. Har man Windows-telefon, er det i praksis ikke støtte for dette for smartklokke.

Man bør også tenke på hvor enkelt det er å skifte rem, enten det er for å bytte etter humør eller når de absolutt bør/må byttes. Hvilke festeanordninger er det? Er de proprietære,  eller passer de til andre (smart)klokker?

 

Som andre også har foreslått, ville jeg prøvd ut en brukt klokke (til en ålreit, lav pris) først, og sett hva den er god for, og så ved en senere anledning slått til med en ny, når man er blitt mer fortrolig med smartklokke.

Les for all del tester, samt få en demo i butikk eller hos noen kjente som har en smartklokke.

Lykke til!

 

 

 

Edit:

Etter å ha sjekket, ser det ut til at Garmin har appstøtte også for Windows-telefoner. Så flott!! Jeg har brukt appen på en Android-telefon, og er meget fornøyd med hvordan det fungerer. Håper det fungerer like godt på Windows-mobiler (se linker under) og Apple.

https://connect.garmin.com/nb-NO/

https://www.microsoft.com/nb-no/store/apps/garmin-connect-mobile/9nblggh20c82

 

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

Selv om pebble sliter økonisk så har de virkelig tatt vare på kundene sine med oppdatering av firmware. Kommer stadig nye funksjoner, og nå som de har lagt til en mulighet for å slå av bluetooth om klokken ikke rører seg på 30 minutt varer batteriet så lenge at man trenger nesten ikke tenke på å lade den.

God kundeservice har de og. Har fått feil på klokken min 2 ganger og de har alltid sendt meg en helt ny en uten problem.

Har ikke måtte sende inn de gamle klokkene engang.

 

Utrolig praktisk - men skal man ha "gadgetfaktoren" så burde man gå for Android Wear.

Lenke til kommentar

Selv om pebble sliter økonisk så har de virkelig tatt vare på kundene sine med oppdatering av firmware. Kommer stadig nye funksjoner, og nå som de har lagt til en mulighet for å slå av bluetooth om klokken ikke rører seg på 30 minutt varer batteriet så lenge at man trenger nesten ikke tenke på å lade den.

God kundeservice har de og. Har fått feil på klokken min 2 ganger og de har alltid sendt meg en helt ny en uten problem.

Har ikke måtte sende inn de gamle klokkene engang.

 

Utrolig praktisk - men skal man ha "gadgetfaktoren" så burde man gå for Android Wear.

 

 

Veldig synd at Pebble sliter. De var tidlig ute med smartklokke, og jeg kjøpte den klassiske første modellen. Svart/hvit, lavoppløst skjerm, men alt funket. Har aldri hatt noe tull med den, og den har 5-7 dagers batteritid, samt at den er vanntett.

 

Får håpe ting endrer seg til det bedre for Pebble!

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

Uten å ha satt meg inn i situasjonen for Pebble, ser jeg at det har lansert nye modeller. Utviklingskostnadene for et produkt påløper som kjent før salgsstart, og inntektene kommer når produktet er i salg (dersom produktet selges i tilstrekkelig omfang), Pebble er en spesiell organisasjon, de startet opp med "crowd funding", og har en helt annen bakgrunn enn de store merkevarene de konkurrerer med. Jeg håper de greier seg, de er kjent for innovative og gode produkter, og har god funksjonalitet mot både iOS og Android.

 

Kanskje jeg burde kjøpe en Pebble også, en https://www.pebble.com/buy-pebble-time-steel-smartwatch eller en https://www.pebble.com/buy-pebble-time-round-smartwatch?sku=855906004665 ?

Lenke til kommentar

Pebble Round holder inntil 2 dager, så det er ikke så ulikt andre smartklokker, selv om det er mindre enn andre Pebble-modeller. Ser også at Pebble Round støtter hurtiglading, så 15 min lading gir en dags bruk.

 

Jeg greier meg fint med Moto 360 også, den holder en hel dag, selv med always on-display. Moto har trådløs lading, jeg legger den bare på ladeplaten på nattbordet.

Lenke til kommentar

Inspirert av tråden kjøpte jeg nå en brukt Pebble av første generasjon for kr 350 + frakt på Finn.

 

Da har jeg Sony LiveView (ubrukelig!), SmartWatch, SW2 og SW3. I tillegg har jeg Garmin Fenix 1 (<24 timer som smartklokke, >24 timer som GPS-logger) og Magellan Echo (simpel, men >6 måneder batteri), pluss Pebble som nå er på vei.

Den dyreste av disse var Fenix på tilbud til kr 999.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...