Gå til innhold

[Løst] Grei GPS til å feste på hundebånd?


Anbefalte innlegg

Heisann, lurer på om det finns noen greie gps bånd som varer fra 5-10 dager som ikke er noe stort som passer til drever? Bikkja har begynt å rømme så mye i det siste og blir lei av og bruke lang tid på å finne han igjen. (han er jakthund) prisen kan være noe fra 500 til 1.500kr, men trenger å være vanntett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er det en enkel løsning må, hunden skal etter hundeloven følges med aktsom kontroll, alternativt gå inngjerdet.

 

Altså må du rett og slett begynne å bruke bånd eller innhegning om hunden stikker av slik og du mangler kontroll.

 

Det kan fort gå skrekkelig galt om den løse hunden din kommer seg borti biler eller andre dyr som ikke setter pris på selskapet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

TS.

 

Tror dette er en dårlig løsning, så jeg er enig med Snylter. Du kan ikke fotsette å la hunden stikke av. Og det er mange farer der ute. Påkjørsel er en av dem, kamp med andre hunder, ville dyr, m.m. Og den kan bli oppbrakt og innlevert til Viking/Falken (og andre), som oppbevarer hunder midletidig, før avlivning. Å få hunden tilbake, koster gjerne 1200 - 1500kr.

 

Men jakthunder krever ofte litt mer av uerfare, enn med andre hunder. Dressur er en ting. Men også fysisk og psykisk stimuli er viktig, da knytter du hunden nærmere deg (tilhørighet) og hunden får brukt seg. Understimulerte jakthunder, kan bli et mye større problem enn det du har nå. 

 

De eneste GPSer jeg kan annbefale, er de fra Garmin. Har mange venner og bekjente som benytter div. modeller av Astro, eller Alpha. Det er vel også kommet en billigere type T5. Og så kommer kart i tilegg, hvis du ikke får et av gratiskartene til å fungere. Men som noen nevner, så er det brukte å finne på finn.no Den du sikter til, har jeg ikke hørt om og tviler på både holdbarhet, brukervennlighet, kartløsninger og rekkevidde. Spessielt i kuppert terreng. Så hvis ingen andre har praktisk erfareing med den, ville ikke jeg kjøpt en slik billig løsning. Selv garnins enheter, har sine begrensninger for hunder som er "langt ute" i søk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...