Gå til innhold

Statoil trengte 90 dollar fatet i USA for å tjene penger. Slik skal de klare det for 50


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Interessant, men skremmende, å se hvordan Reitan kun omtaler de markedsmessige mulighetene dette gir for Statoil. Vekst, teknologi, markedsandeler og energipriser. Når vi vet at fracking er svært omdiskutert fremstillingsmetode for utvinning av gass. Både av hensyn til potensiell forgiftning av grunnvann og destabilisering av grunnforhold (synkehull etc.). For ikke å snakke om at Statoil kanskje heller burde ha investert mer offensivt i ny, fornybar energi for å gjøre seg mindre sårbare for en utvikling innen energimarkedet som vi alle vet er i full omstilling.

 

Det skal sies at bransjen selv sier at det ikke er fracking som teknologi i seg selv som er problemet, men "bad practice" fra aktører med dårlig teknologi. Så får vi se om dette er riktig. Uansett virker det som om å gå bakvendt inn i fremtiden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den kommentaren var jo skikkeleg politisk korrekt.

 

Så er det jo slik at om du har ein flott visjon for framtida, så må ein kunna komma seg dit. Det må som regel skje gradvis, og ein oppdagar nye ting underveis; men ein har kanskje muligheit til å snu eller justera kursen etter kvart.

Så eg trur ikkje det er ein god ide at alle selskap/land i verda kastar alt og sit seg på overlyds-flyet til "Grøn-land" så fort som mulig. Det har altfor høg risiko.

All erfaring viser at nye "fantastiske" teknologiar falmar etter kvart som ein oppdagar problema med dei (DDT skulle forresten redde verda, det også). Eg trur at ein evt. massiv overgang til .f.eks. EL-bilar i verda, vil avdekka ei heil rekkje med problemstillingar, som ein ikkje har nok fokus på når kun 0.2% av bilparken i verda er elektrisk.

Lenke til kommentar

Dagens oljepris beviser to ting: At oljeprisen over langt tid har vært alt for høy. I tillegg reflekterer dagens oljepris at verden flyter over av olje. Altså det var på tide at det ble pøst ut så mye olje at markedet kollapset slik at den helt unødvendige resurssløsingen tok slutt. Slike markedsreguleringer må komme inn i mellom slik at galskapen tar seg inn. Olje og gass har verden mer enn nok av i hundrevis av år fremover så det er ikke noe problem, derfor må måten man utvinner energien på få seg et like sjokk og strammes inn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...