Gå til innhold

Her bygges Europas største flytende solpark


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som alternativ til, eller suplement til, atomkraft så er solkraft en av få teknologier jeg har tro på kan gi ett bidrag som monner. Det er langt mer fleksiblet enn vindkraft og en mer holdbar teknologi i lengden. Så lykke til.

 

Tror vi må tenke ja takk, begge deler. Vind og sol har den egenskapen at de har en tendens til å utfylle hverandre godt. Statistisk sett er det ofte rikelig med vind på natten og på lite solrike dager når solceller produserer lite/ingenting. Og vice verca. Med tanke på forsyningssikkerhet må energisystemet bestå av en rekke ulike energikilder som har ulik produksjonsprofil. Utfordringen er å ha en tilstrekkelig andel store varmekraftverk som kan gi en sikker grunnlast i perioder de fornybare (og ofte mer intermittente) kildene ikke kan forventes å produsere nok. Dette bør med fordel være kjernekraft og gass, eventuelt bio. Med mindre desentralisert lagring også kan være med å redusere behovet for en stor andel stabil grunnlast, men dette er nok lenger frem i tid.

Lenke til kommentar

Blir vel lite liv under disse?

 

Det blir redusert sollys under anlegget ja. Solparken er en tilleggsstruktur oppå et reservoar som ble bygget i perioden 1957-1962 for å inngå i vannforsyningen for London. Reservoaret eksisterte ikke før dette. Dette er bla. drikkevann, og faunaen i reservoaret er sekundært ift. hensikten med å bygge det. Hadde det vært en naturlig innsjø hadde det trolig stilt seg annerledes ift. miljø og prioriteringer.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...