Gå til innhold

Hvem er idioten som fant opp A-melding


Anbefalte innlegg

Ting gjøres hele tiden vanskeligere. For bedriftseiere av størrelsesorden med 0-8 arbeidstakere er det nå innført a-melding. Det var ille nok med det gamle lønns og trekksystemet, men det var ihvertfall 10 ganger enklere. Nå må du levere A-melding hver måned. Selv om du bare skal rapportere inntekt for en måned i året. For en gammel bonde som har inntekt å rapportere 1 gang i året for en avløser, må han nå rapportere hver måned, selv om det ikke er noen inntekt å rapportere. Dette er helt på trynet når når datakunnskapene ikke er de beste. De må nemlig leie inn noen som kan fikse dette for dem. Enkleste løsningen er å si opp arbeidstaker etter den måneden han har jobbet som avløser, for så å ansette dem pånytt i påfølgende år. Da slipper man å levere a-melding ettersom jeg har forstått. 

 

Det blir bare mer og mer papirfløtting i staten, når skal det stoppe? Og når skal de begynne å forenkle ting?

 

Hadde det vært noen fornuftige personer bak A-meldingen så kunne det vært rapportert 0 inntekt for arbeidstaker automatisk. Bare tull å rapportere når det ikke er noe å rapportere. 

Endret av morgan_kane
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg håper du virkelig ikke mener at å fylle ut A-meldingen er vanskelig eller tidkrevende?

Det tar maks 30 sek per snute å rapportere for, og du kan basere månedens rapportering på forrige måned.

 

 

 

Kanskje du bruker 30sekunder? Har du tenkt på at det ikke er alle småbedriftseiere som er eksperter på data? Kjenner til flere tilfeller der personer som ikke kan skru på en datamaskin blir tvingt til å levere på PC. Hjelper ikke hvor mye du baserer på forrige måneds levering. Ting er så ille at man kan starte sin egen bedrift og leie ut sine tjenester for å levere søknader og diverse på data for mindre datakyndige bedrifter. 

 

Dessuten, poenget mitt med at A-meldingen er fullstendig ubrukelig står fortsatt om den er vanskelig, lett eller tidkrevende. Det gamle lønns og trekksystemet gjorde samme nytten og den trengte du bare å levere en gang i året. Det fungerte i alle år, så hvorfor skulle man 12 dobble antall rapporteringer i det store og hele? 

Lenke til kommentar

A-melding er funnet opp gjennom et samarbeid mellom Brønnøysundsregisterene, NAV, Skatteetaten, SSB og norsk næringsliv. Totalt sparer den norsk næringsliv for hundrevis av millioner i året, og erstatter 5 tidligere separate skjemaer. Den reduserer også behovet for bruk av ressurser i det offentlige til kontrolloppgaver. Så den skaper ikke arbeidsplasser - den reduserer behovet for arbeidsplasser. Også fordi man har helt fjernet papirflytting.

 

Så for det meste av norsk næringsliv er dette en enorm forenkling. At den faller uheldig ut for en del aktører i næringslivet som tidligere hadde svært enkle forhold er klart - og kanskje et område der man ikke såg godt nok på om man kunne ha visse unntaksregler.

 

Og det er helt feil at man kun trengte å levere en gang med det gamle systemet. Har man gjort det, da har man ikke gjort det helt korrekt. Lønns- og trekkoppgave ble levert en gang i året, men i tillegg måtte man lever oppgave til skatteinnkreveren for hver 2 mnd når det gjaldt innbetaling av skatt (man kunne la være for perioder der man ikke hadde utbetalinger). Dersom man hadde sykmeldte så måtte man levere oppgave til NAV, og så skulle man levere statistikk til SSB.

 

Jeg ser klart at dette er et problem for mange - men ordningen har vart i et år - omstilling tar alltid noe tid.

Endret av Bolson
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...