Jump to content

Fornuften selv

Medlemmer
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Det korte og riktige svaret er: nei du skal ikke ha noen kelpie.
 2. Jeg håper du virkelig ikke mener at å fylle ut A-meldingen er vanskelig eller tidkrevende? Det tar maks 30 sek per snute å rapportere for, og du kan basere månedens rapportering på forrige måned.
 3. Rett over ditt sitat leser man: Mao din "trøndersk" kunne ikke ha startet før tidligst 1350, hvilket er 250 år etter vikingtidenhttps://no.wikipedia.org/wiki/Vikingtiden Ellers er det verdt å påpeke at wikipedias artikkel her blander sammen konseptet "norsk" med "norrønt", trolig siden artikkelforfatter projekterer sine egen kultur over til en tid der denne ikke eksisterte kun på grunnlag av å befinne seg på samme geografiske området. Les heller den engelske artikkel om samme tema, der unngår de dette sammensurium av norsk og norrønt, og beskriver det mer riktig som vestlig norrønt og østlig norrønt (+ Gotlandisk) https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Norse For illustrere kan du jo lese dette brevet skrevet i Trondheim i 1314 http://www.dokpro.uio.no/perl/middelalder/diplom_vise_tekst.prl?b=142&s=n&str= Trøndersk? Endelig, det er jo selvfølgelig dette språket denne trønder'n snakker, selvfølgelig. Opprøret har allerede startet.
 4. Selv om han ikke har klart å skrive det riktig enda, så skal du ikke se bort ifra at det er moren sin hund som er 6 år.
 5. Heh, kjenner til den. Det er en tålmodighetsprøve innimellom, men gjøre fra seg skal de, så da blir det bare å være ute litt lenger. Jeg har lært hundene kommandoen "tisse" eller "gå og tiss" (bruker de om hverandre), fungerer strålende.
 6. Er ikke det ute (min utheving)? Lære hunden til å gjøre fra seg inne på bestemte plasser vil vel bare gjøre det vanskeligere å få den 100% husren?
 7. ^ Dette ^ er fullstendig korrekt. ^Dette^ er fullstendig feil.
 8. Hundeloven paragraf 4 skulle dekke spørsmålet ditt.
 9. Her har du hvordan det har vært i år Arbeidsgiveravgift og skattetrekk frister innrapportering og betaling: - 15. januar = 6. termin 2013(november og desember 2013) - 15. mars = 1. termin 2014(januar og februar) - 15. mai = 2. termin 2014(mars og april) - 15. juli = 3. termin 2014(mai og juni) - 15. september = 4. termin 2014(juli og august) - 15. november = 5. termin 2014(september og oktober) Merverdiavgift frister innrapportering og betaling: - 10. februar = 6. termin 2013(november og desember 2013) - 10. april = 1. termin 2014(januar og februar) - 10. juni = 2. termin 2014(mars og april) - 10. august = 3. termin 2014(mai og juni) - 10. oktober = 4. termin 2014(juli og august) - 10. desember = 5. termin 2014(september og oktober) Andre frister: - 31. januar = levering av lønns- og trekkoppgaver - 31. mai = levering av selvangivelse - 31. august = levering av årsregnskap Dog skal dette gå over til noe som kalles A-meldingen eller A-ordningen.
 10. Er selskapet Fovea? Når du skal logge deg inn for å se bildene som er tatt, aksepterer du at de sender deg bildene sammen med en faktura. Søk litt på nettet så finner du ikke mye pent om denne ordningen.
 11. Skal du anonymisere hva slags produkt det er. Rett før den røde biten står det Forbrukerrådet som minnelig løsning at klager får erstattet prisforskjellen for dekningskjøp av "VARE" (byttet ord) hos annen forhandler.
 12. Tror du misforstår. Jeg tar telefonen utenfor arbeidstid og stiller opp når det trengs. Er bare mer det at hun forventet at jeg skulle lese gjennom jobbmailen på fritiden. Jeg får rundt 60-80 mail per dag og det er alltid noe som skal besvares eller som må gjøres. Derfor har det heller vært at ved krise så tar man kontakt på telefon. Tror ikke jeg misforstår! Hun ber deg bare se gjennom jobb mailen utenfor arbeidstid?? Jeg lurer fremdeles på hva som kan forårsake en slik vrangvilje på din side. Vrangvilje? Å skille jobb og fritid er tydeligvis meget viktig. http://forskning.no/arbeid-psykologi-organisasjonspsykologi/2012/05/glem-jobben-pa-fritiden Så det å bli bedt om å "bare" lese jobb-mail på fritiden eller gjøre andre jobbrelaterte ting, er tydeligvis et dumt trekk hvis du vil leve ett bedre liv, og kanskje også fungere bedre når man er på jobben.
 13. Ahhh, det oppklarer "lovligheten" for denne type trening, takker
 14. Høres ut som vanlig Ipo trening av hund. Noe som alle kan drive med hvis de har den interessen. Så nå som det ikke er båndtvang, så er ikke paragraf 4 brutt (du sier de hadde god kontroll), ei heller 19, da Ipo er (ifølge wikipedia) verdens største sport for brukshunder, og ikke ulovlig å drive med.
×
×
 • Create New...