Gå til innhold

Vil forbedre lydkvaliteten til mic'en min. DAC/AMP, eksternt lydkort, justering?


Anbefalte innlegg

Siden nyttårstider har jeg nesten daglig spilt rainbow six siege med kompiser. I det siste har noen av dem jeg spiller med, begynt å laste opp noen av tingene vi gjør på youtube, og jeg ble overrasket over hvor ille lyden på min mic var.

 

Kjøpte for ett par år siden en antlion modmic (tror det er v3) etter å ha drivi research og fant ut hvor overlegen kvaliteten var, i tillegg til den gode prisen. Var 100% sikker på at mic'en min kom til å være den klareste av alle kompisene mine, men den har stort sett vært ubrukt fram til nyttår. Men nå etter å ha hørt meg selv fra andres pc'er så vil jeg prøve å få løst dette.

 

Vi har brukt skype, ventrilo, teamspeak, mumble og curse. Sistnevnte er det eneste vi bruker for tiden, fordi det er den eneste clienten som klarer å autojustere voice activation sånn at det ikke støyer hele tiden. jeg klarer ikke å justere den manuelt. alt for mye støy på mic'en. Jeg har ett billig hovedkort med integrert lydkort. Kabinettet har ett frontpanel som jeg har plugga i HD lyd. Vistnok er det ikke no forskjell på hvilket I/O jeg plugger i.

 

Eksempel på hvordan mic'en min høres ut gjennom curse mens vi spiller:

 
Jeg lurer på om det er no software som jeg kan bruke for å justere lyden på mic'en som er mer avansert enn det som er i windows(10) eller om jeg burde kjøpe ett eksternt lydkort, eller DAC/AMP? Isåfall noen eksempler på det?
 
Har også ett Beyerdynamics DT770pro headsett på 80Ω som tilleggsinfo (som det integrerte lydkortet drar veldig bra, legger ikke merke til støy under bruk)
 
Sett litt på prisguiden og funnet fram til noe sånt som dette:
 
Har ikke pc høyttalere, eventuelt låner jeg stereo høyttalere en gang i blandt av dama
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Din mikrofon "peakar" på grund av för hög gain eller du har den för nära munnen. Det kan också hända att ljudkortet helt enkelt inte "passar" väldigt bra med den mikrofonen. Har ett par mikrofoner hemma som är helt omöjliga på innbyggt ljudkort, men via USB adapter fungerar de helt fint.

Det är sällan en god ide att ha mikrofon i fronten av kabbinett. Att Modmic är känd för god ljudkvalitet kan jag inte förstå, för det är det inte. Att den är "versaitle" kan jag hålla med om, but that's it. Fristående mikrofoner, tex Blue Yeti, Audio Technica AT 2020 är något helt annat, men de är dyrare. Över tusenlappen. Med Blue Yeti får du också en helt ok DAC du kan koppla in dina DT770.

 

Vill du höra hur en Yeti låter på teamspeak så säg till, så ska vi prata på min server.

Lenke til kommentar

Jeg fant Modmic'en gjennom Tech Syndicates youtubekanal, hvor de tar en test av den, og jeg ble overrasket over lydkvaliteten på den under dette klippet:

 

 
Det her er Specs:
Pattern: Uni-directional Sensitivity: -38 ± 3 dB Response: 100 Hz–10 kHz 
SNR: >50+ dB
Impedance: 2.2 KΩ
Operating Voltage: 1 to 10V
Max current at 2.0V: 500 µA
Max input SPL: 110 dB

Jeg er kjent med lyden til Blue Yeti, og har sett på det også, men syns det blir litt overkill kanskje.

 

Jeg satte micen i en posisjon så den peker rett opp på siden av hodetelefonene og lyden ble mye bedre bare på det, men ser at voice activation ikke helt tar tak i den som den skal nå, og det er fortsatt kraftig signal støy. Ville tro det skulle høres ut som på youtube klippet over. Har også lagt ved en lydfil på noen sekunder som viser signalstøyen til mic'en når jeg ikke snakker i den.

Modmic signalstøy.mp3

Endret av Profanity
Lenke til kommentar

Pc'en er plugga i en surge protector sak, men er ikke jording i resten av boligen, så surge protectoren er ikke jordet. Det er ingen coaxial kabler i boligen heller. Eneste radiosignalene i/rundt huset er wifi. Pc'en står intil ett annet kabinett (pc'en til dama) og vi har trådløs router 1m i fra pc'ene. Fiberkabern kommer inn i samme rom som pc'ene står i.

 

Har enda ikke fått prøvd eksternt lydkort, men vet jeg har en guitar pro ett eller annet sted her som jeg ikke har brukt siden før jeg kjøpte meg halfstack.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...