Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er melk ekkelt?


Janbanan123

Anbefalte innlegg

Voksne mennesker har ingen nytte av melk fremfor andre produkter med tilsvarende næringstoffer.

Hva slags produkter er dette?

 

 

 

Ingen andre dyr drikker andre arters melk,

Jo, maur. De drikker "melken" til bladlus.

 

Husk at du får i deg musedritt, stafylikokker og E. Coli når du spiser sjokolade da.

Tarmbakterier dør etter noen dager utenfor kroppen, og sjokolade er varmebehandlet, så at det er levende tarmbakterier i sjokoladen tviler jeg på. Endret av Emancipate
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Normalt celletall i melk hos norske kyr er 10 000 til 50 000 celler per ml. Det er lavere enn f.eks USA men ikke til å komme bort ifra.

Hvor mye det er av disse tingene i melk har jeg aldri funnet noen oversikt over. Det i seg selv bør vekke bekymring.

 

men mengdene av farlige stoffer er så forsvinnende lav at det er ikke av betydnng.

 

 

Jo, men det er tydeligvis nok til at folk blir syke av det. Museeksperiment og befolkningsstudier har vist at proteininntak og særlig kasein i stor grad styrer kreftutvikling. Melk har også en beviselig sammenheng med diverse immunologiske sykdommer og benskjørhet. Samt at det senker hormonnivåene til menn. Resten kan man bare undre seg over.

 

Hvis man ikke har noen oversikt over mengden av de stoffene du summerer opp i melk, så ville jeg heller forholdt meg avslappende til det. Om mengden av disse stoffene hadde vært alarmerende høye, så ville media slått dette opp på førstesiden av avisene sine, akkurat som "Cola har x antall sukkerbiter", "så mye salt er det i køttdeig" osv. Man gjør stort sett en kvantitativ måling når man sjekker innhold av stoffer i et produkt, og det er det ikke gjort her. 

 

Hvilken aldersgruppe er disse studiene gjort i? Det er viktig å skille mellom melkeinntak i barnealder vs. voksenalder, da kroppene er i to veldig forskjellige tilstander i forhold til utvikling. Vil casein føre til kreft hos personer som har drukket lite melk i oppveksten, kontra de som drikker mye melk i oppveksten, og hvilke aldersgrupper og befolkinger er disse studiene gjort på? Man ser at noen sykdommer er mer prevalente i f.eks. Asia kontra Europa, og at vi har utviklet oss såpass forskjellig at vi genetisk sett er så ulike at vi kan leve på et sett som de ikke kan.

Lenke til kommentar

Hvordan kan noen her sitat melk er negativt for skjelettet?

Jeg har iallefall hørt det motsatte, og når jeg var innlagt på avdeling fornspiseforstyrrelser fikk vi servert ett glass melk hver dag, og de kostplanene er jo laget av ernæringsfysiologer..

 

 

melke bransjen er skitten, da matpyramiden ble lagd var det forskere som jobbet for de store meieriene som lagde pyramiden og de konkluderte med at melk er noe en må ha hver dag.

 

I dag er sannheten kommet fram og beinskjørhet er mest prevalent i land der det drikkes mye melk.

 

Grunnen til at de tvinger i deg melk er nok fordi de bruker bedre føre var prinsippet og at de mener kalsium må inntas via melk. Du må huske at for bare 50 år siden trodde samfunnet at sukker var slankende, det gjelder i stor grad å ikke være naiv i dagens samfunn.

Endret av Janbanan123
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jo, det er verk i norsk melk. Det kalles celletall. Det er flere hundre millioner pussceller per liter melk.

 

I tillegg er det blod, kuimmunceller, endotoksin, østrogen, progesteron (og 57 andre hormoner for kalver), antibiotika, antifungale medisiner, smertestillende, et titalls antiinflammatoriske medisiner, sprøytemidler, miljøgifter, tungmetaller, og mye annet. En av hovedbestanddelene i melk er jo protein, og 80% av melkeprotein er kasein, som øker celledeling massivt - fordi en kalv skal gjøres om til en ku eller okse på kort tid for å unngå predasjon. I voksne individ er kasein sterkt kreftfremkallende.

 

75% av mennesker på planeten tåler ikke melk overhodet i voksen alder. De mangler genet for å fordøye laktose som voksne. Genet spredde seg ifra Tyrkia for en ~8000 år siden. Melk er bare noe mennesker har drukket så lenge dyr har vært domestikert.

 

Norge er et foregangsland når det gjelder hva som kan være igjen av medisiner i melken. Hvis det er et målbart innhold av antibiotika i melk eller kjøtt blir det kastet. Jeg vil gjerne se saklige kilder på det du sier om sporbare nivåer av hormoner, medisiner og tungmetaller.

http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2015/07/18/1020/500000-liter-melk-kastet-grunnet-medisinrester

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

I dag er sannheten kommet fram og beinskjørhet er mest prevalent i land der det drikkes mye melk.

Er det ein korrelasjon eller kausalitet?

 

Korrelasjonsundersøkelser. Det trenger ikke å være en årsakssammenheng.

 

Årsaker som vi vet om

* Gener

* Lite d-vitamin

* Fysisk inaktivitet

* Lavt antall barn fødes per kvinne (graviditet styrker skjelettet)

* Høy levealder

* Sekundær osteoporose (osteoporose som skyldes bivirkninger av medisiner, sykdommer som anoreksi, etc)

 

Trenger man egentlig putte inn melk når man har så mange dokumenterte årsaker?

 

Men dere som ikke drikker melk, hva er det dere erstatter det med? Det nytter ikke å si "ikke drikk det" uten å ha noen erstatning.

 

Endret av Emancipate
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norske kvinner har de skjøreste bena på planeten. D-vitamin og geografi påvirker også mye og gjør nok at vi ligger på topp, men det er faktisk melkekonsum som gjør at vi ligger på topp.

 

Et eksempel: Kvinner ifra Oslo Øst har de skjøreste bena av alle i hele verden. Hvorfor ikke vest? Kvinner på Oslo vest trener mer og spiser mindre meieriprodukter. Norsk-pakistanske kvinner som har lavere D-vitaminnivåer enn norske - og lever i samme geografiske område - har langt mindre benskjørhet. Hvordan kan det ha seg? Jo, fordi norsk-pakistanere bruker veldig lite meieriprodukter. Grunnen er at over 80% av befolkningen på det indiske subkontinent er laktoseintolerante.

Endret av misanthrope
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...