Gå til innhold

Hva er mest attraktiv å åpne i Oslo?


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg lurer på om noen vet hva som er mest attraktivt å åpne her i Oslo, åpne for eks en kafe eller en nattklubb, eller kanskje matvarebutikk, hvordan finner man ut hva som mest etterspurt?

Jeg vet at det finnes noen gratis kurser for ny begynnere, men er det noen som vet hvor?

Mange takk for alle svar!

 

Mvh. Alex

Endret av << Alex >>
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Matvarebutikk blir det nok vanskelig å få til utan å gå inn i eit franchise som ein del av dei store kjedane. Som utanforståande vil det nok være svært vanskelig å komme seg inn på det markedet. Skal du drive matvarebutikk så måtte det i så tilfelle være ein matbutikk som spesialiserer seg på heimelaga mat og liknande spesialprodukter då konkurransen er langt mindre der.

Men så var det dette med kundegrunnlaget.

 

Det enklaste er nok å starte café/bar/nattklubb sidan det då er lettare å stå heilt åleine om du har eit bra produkt, men det krever at du har ein del kapital som du er villig til å bruke på å få til noke slikt.

I dei beste områda er det nok dyrt å kjøpe/leige brukbare lokaler, og du skal ha eit svært bra produkt å levere for å kunne få kundane til å reise veldig langt for å besøke deg.

Ein stor fordel med slike virksomheiter er at du der i all hovedsak blir bedømt utifrå kva atmosfære og produkt du leverer på cafeén eller pubben, så i motsettning til ein matvarebutikk som nesten må konkurrere på pris så kan du med ein café få ein del kundar sjølv om du selg varene dine litt dyrare så lenge det er ein fin plass å være på.

 

 

Det er også greit å ha nemnt at i tillegg til å finne ein bransje som du vil drive med så vil det være ein del regelverk som du må sette deg inn i.

For ei rask innføring så kan du sjå på http://regelhjelp.no for å sjå kva du må ha oversikt over. Sjå då særlig på "detaljhandel" og "hotell og restaurantvirksomhet" som er dei to bransjane som du har forespeila.

Her vil du få ei enkel oversikt over alt frå internkontroll, serveringsløyve, sikkerheitskrav, osv.

Lenke til kommentar

Hva med internetkaffer? Eller tilsvarende som house of nerd i oslo de er vertfall de jeg mener burde få mere konkuranse. Velg f.eks bayonette som internetlevrandør.

 

Starter man resturang, kafe eller noe annet er det veldig konkuranseutsatt så går det sikkert dårlig.

Sats heller på noe som det er lite konkuranse på, dermed er det lettere å få folk å reise.

 

Men er ikke sikker på selv om ideen er god er det ikke garantert suksess.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det er ingen servicetilbud som er nevneverdig mer attraktive å etablere enn andre i noen deler av Oslo. De store konsernene og enkelte lokale eiere har allerede fugt markedet tett lenge og tettet hullene i tilbudet like fort som de har rukket å oppstå. Vær også klar over at steder med god beliggenhet og høy etterspørsel må bruke tilsvarende mer ressurser på leie, ansatte, logistikk og annen drift, slik at de ikke nødvendigvis er mer lønnsomme enn mindre attraktive beliggenheter. Hvis du likevel vil lære mer om markedet, kan du for eksempel begynne med Hovedorganisasjonen Virkes sider. Jeg har sett at de har publisert tall og informasjon om bransjene sine. Ellers kan du bruke kilder som proff.no og purehelp.no og nettsidene til de ulike aktørene for å lære mer om konkurrenter og leverandører. Jeg har nylig jobbet med markedsrådgivning og jeg begynte gjerne slik.

 

Jeg tror ikke at du vil finne noen spesielt attraktiv posisjon i markedet. Det er heller ikke lett å finne på noe nytt som ingen har prøvd eller vurdert å prøve tidligere. Selv om du får en idé, er det også en stor risiko for at et nytt konsept ikke vil slå an. Skal du ha forutsetninger for å kunne etablere et konkurransedyktig servicetilbud, er du nok avhengig av å besitte noen ressurser som andre aktører ikke har eller kan etterlikne eller være i stand til å drive servicetilbudet bedre, hvilket gjerne henger sammen med ressursene du besitter. Begge deler er svært vanskelig i møte med for eksempel Reitangruppen.

Lenke til kommentar

Akkurat no er nok "gullalderen" for etableringa av asylmottak over. Flyktningsstrømmen har minka og dei som hadde lokaler har alt inngått avtalar med UDI slik at det ikkje lenger er stort behov for fleire mottak.

 

Kunsten med å tjene seg rik på slike ting er å være tidligare ute enn alle andre.

Skal du f.eks. starte ein uteplass som ikkje blir berre ein av dei mange så må du nok sattse på ei nisje, som f.eks. ein jazz-bar. Kundegrunnlaget er nok tynt så sannsynlegheita for at det går dårlig er stor, men dersom jazz plutselig blir veldig populært igjen så har du fordelen med å være tidlig ute og du vil då nærmast kunne kuppe heile markedet.

 

Eller så må du ha noke heilt spesielt å tilby, enten det er at du kan å bake dei beste kakene som ingen andre cafeéar kan tilby, eller gode kontakter slik at du får spesielt gunstige prisar på det du selger.

Lenke til kommentar

En barnevakttjeneste tror jeg kunne blitt bra, hvis det ikke finnes noe fra før da. http://www.entrepreneur.com/article/243322

Takk for alle konstruktive svar og deres tid alle sammen.

Hvordan kan jeg finne ut mer om barnetjeneste?

La oss si for eks hvis jeg leier en lokal på 50kvm med liten ute terrasse. Der bør være kjøkken, må leie inn en kokk, ett par barnepassere, kjøpe mat for barn, og kanskje spesielle tiltak eller regler som gjelder åpning av privat barnehage?

Noen som kan forklare step by step?

Endret av << Alex >>
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...