Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Løgner om mørketid


Anbefalte innlegg

Miljøargumentet faller helt bort her i Norge der vannet kommer fra oven og energien til både rensing og oppvarming fra samme sted.

Den eneste reele grunnen til å bruke sparedusj er om man vil spare penger på strømregninga også, men det er en annen diskusjon.

Har du en vitenskapelig artikkel eller lignende som forteller dette? Jeg vil gjerne argumentere med det du skriver, men det må komme fra noen andre enn meg, og jeg kan ikke akkurat vise henne denne tråden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du mener i fullt alvor at du må ha en vitenskapelig artikkel om norsk vannkraft og drikkevannskilder?

I såfall skal jeg se hva jeg finner etter jobben når jeg sitter forran PCen.

Er du sikker på at miljøargumentet faller bort? Det står i Dagbladet at "hvis alle husstander i Norge installerer sparedusj ville de spart miljøet for 750 000 tonn CO2".

 

Hun nekter å gi seg på dette og viser til slike artikler som i Dagbladet. Nå er situasjonen her i huset den at hun setter inn sparedusj-tingen før hun dusjer, og jeg tar den ut før jeg dusjer. Begge må da skru av og på dusjhodet før hver dusj.

Lenke til kommentar

Norge får 98% av sin elektriske kraft fra vannkraft.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Vannkraft

Verdens totale elektriske energiproduksjon fra vannkraft utgjorde i 2014 ca 16,6 %, eller 3875 TWh, og i tiden 1965-2010 var den årlige økningen på 2,5 %. I Norge er en meget stor del av den elektriske kraftproduksjonen fra vannkraft (98 %), men det finnes land i verden med inntil 100 % av sin elektrisitetsproduksjon fra vannkraft.

Så hvor kommer CO2 utslippene fra dusjinga?

Årsaken til at vi ikke har 100% vannkraftproduksjon er fordi når det er som kaldest klarer ikke vi å produsere nok til oss selv og vi importerer strøm fra utlandet som kan være kull eller gassbasert mens vi ellers i store deler av året eksporterer norsk vannkraft til resten av europa.

Men du får spørre henne hvor CO2 utslippene kommer fra til å rense vann, varme det for dusjing og rense avløpsvannet.

Alt utført vha. elektrisitet fra Norsk vannkraft.

Vannet er oppsamlet regnvann og snøsmelting som renses før det sendes ut i vannettet.

Det samme gjelder vannkraften, den er vann og snøsmelting som samles opp i store dammanlegg og brukes til å drive turbiner som i sin tur drar elektriske generatorer som produserer strøm, så hvor er CO2 delen av dette?

Lenke til kommentar

Nok er nok. Jeg ble lei av å ta av og på dusjhodet før hver dusj, så i dag kastet jeg sparedusj-tingesten i søppelet. Jeg sa hun kunne selge bilen og anskaffe seg en hest hvis hun skal spare miljøet. Nå har hun dratt. Uvisst hvor.

 

Jeg ser for meg at folk med sparedusj kan få betydelige problemer med oversvømmelse. I hvert fall oppdaget jeg med vanlig dusjstråle at sluket var halvveis tett av hår- og såperester. Med sparedusj kom det så lite vann at fortetningen ikke ble tydelig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det er tydelig at dere trenger en samlivsterapeut.

Jeg vil anbefale han her:
 



 

Det første som slår meg er jo at dette her må jo være en tulletråd, men en vet jo aldri.

Problemstillingen kunne vært dratt rett ut ifra tv serien Dag.
Faktisk håper jeg på at noen som er involvert i den serien leser denne tråden og blir inspirert til å ta det med. Fordi det er en episode jeg hadde så absolutt sett!   :)
 
 
Uansett, dette her blir for dumt. Snakk om å henge seg opp i bagateller!. Om en er såpass narsissistisk og selvopptatt at en ikke kan tåle at andre folk ikke innrømmer "feil" ned til hver minste detalj, så har en et alvorlig problem. Forholdet er uansett dømt til å gå  adundass.
Lykke til. 
 
(PS! Kunne ikke la være å høre Dag sin stemme mens jeg skrev/leste dette   :rofl: )

 

 

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...