Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Leie bil av venn i ett år


penguino

Anbefalte innlegg

Jeg har en venn som skal bo ett år i utlandet og trenger derfor å bli kvitt bilen sin for denne perioden. Jeg har løst avtalt med han at jeg låner bilen hans for dette året, siden jeg trenger bil, men har ikke råd til å kjøpe bilen hans. Avtalen er at jeg betaler for at bilen omregistreres på meg, og jeg har fullt ansvar med forsikring osv.

 

Jeg har ikke så mye erfaring med bil, så er det noe jeg må passe på ang. en slik avtale? Er det f. eks. bindingstid på bilforsikring, så jeg må betale utover det året/10-11 månedene jeg har bilen? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det er bindingstid på forsikringa vil kunne variere frå forsikringsselskap til forsikringsselskap, men eg har ikkje høyrt om at nokon har hatt bilforsikring med binding. Litt av poenget er jo at ein avslutter forsikringsforholdet dersom ein selg eller vraker bilen, så då er det lite hensiktsmessig å binde seg for lang tid.

 

Ellers så er det fleire måtar å gjere dette på.

Det ser ut som at dere forestiller dere en løsning der dere gjennomfører dette som om bilen blei solgt, men med avtale om betaling av leige og tilbakeføring etter eit år.

Eg vil ikkje anbefale ei slik løysning. Dersom din venn omrgegistrerer bilen på deg så er bilen bil din etter alle praktiske formål. Dette åpner blant anna for at du kan selge bilen utan tillatelse frå din venn.

Ein kan sjølvsagt avtale at dette er noke du ikkje skal gjere, men eg vil anbefale at bilen blir ståande på orginal eigar, og at dere heller avtale kven som skal stå ansvarlig for diverse utgifter i driftsituasjon, og eventuelle skader som skulle oppstå.

Lenke til kommentar

Utenom forsikring betaler du drivstoff, spylervæske, minst ett oljeskift i løpet av året, årsavgift, bompenger, evt. bøter. Service om intervallet tilsier det, reparasjoner som må (?) gjøres, kanskje EU-kontroll? Bilen må kanskje ha nye dekk eller nytt batteri, service på klima? Du skal vel også vaske bilen, kanskje polere en tur? Om du ikke har mer enn startbonus på forsikringen så blir det fort mye penger der også. Skal du betale noe for å låne bilen? Om du kjører plettfritt så blir det uansett slitasje og bilen vil ha gått lenger. Om ett år vil den fort være verdt flere tusenlapper mindre enn nå.

 

Skal dere omregistrere fram og tilbake er det minst 3000 kr bare der, er bilen nyere er det fort 3500 x2. Er den veldig ny blir det fort over 10 k totalt i omreg.

 

Høres egentlig ut som at du må fort forbi 15-20k bare for å låne bil, ikke medregnet drivstoff. Hva skjer hvis girkassa ryker? Skal du punge ut for en ny? Tror at det er høy sannsynlighet for å bli uvenner om noe skulle ryke her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...