Gå til innhold

Domenespekulasjon, kjøp og videreselging


Reisegutt

Anbefalte innlegg

Heisann,

 

jeg lurer på om noen har tips og råd innenfor dette teamet. jeg har nemlig drevet litt med spekulasjon innenfor domenebransjen og kjøpt meg noen domener innenfor forskjellige kategorier. Noen er slike som kan bli populære en gang hvis jeg er heldig, mens andre er sånne som bygger på kjente domener, bare med skrivefeil og lignende.

 

Et domene jeg eier er shutterstokk.com, noe som bare er en skrivefeil fra å være shutterstock.com. I dag fikk jeg så email fra de som driver med å verne rettigheter hos shutterstock om at dette domenet må jeg overføre til dem, de dekker overføringskostnaden, men ikke noe mer. Dette ettersom de ikke ser at jeg har noen egentlig planer for domenet, og ettersom dette enkelt kan misforstås med deres, samt misbrukes.

 

Har noen erfaring med slike temaer? Noen som har tips? Takker på forhånd for all hjelp og tips!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel bare en trussel fra deres side, i en eventuell rettssak så vil de være nødt til å betale deg (i forhold til det domstolen bestemmer?). Skriv tilbake at du er rettmessig eier av domenet og at det ikke er noe krav om å ha planer for et domene og at du er villig til å selge til dem for en "rettferdig sum" :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Heisann,

hva er TS, når du skriver at TS er i det gale? I emailen jeg fikk fra Shutterstock henviste de til begrepet Cybersquatting. Så, nå har jeg altså to varianter, den ene som sier at jeg bare burde kjøre på og selge for høy pris, den andre er kanskje å kaste inn håndkle for å unngå at det blir tatt til retten?

Lenke til kommentar

Du har kjøpt domene og du har all rettighet til det.

 

Om du vrir på det så har du like stor eierskap til shutterstock.com og kan be de om det samme

Nei, du har nemlig noe som heter registered trademarks for å beskytte et merkenavn. Du kan f.eks. ikke registrere cocacola.com om det er ledig, mens soda.com er greit.

Dersom han hopper inn i markedet til shutterstock med det domenet så vil ha få problemer. Om han bruker det til å selge bruktbiler så går det antagelig greit. Men det er en juridisk gråsone her (hvor er registrar registrert f.eks., hva om han registrerte shutterstock.cn) og shutterstock har budsjettert med advokatutgifter for dette, noe jeg tipper TS ikke har. :)

Lenke til kommentar

Du kan faktisk kreve mellom $100-$1000 av de for å overføre domenet. Du skriver tilbake at du ønsker å starte en nettside for å selge gardiner og at du ikke visste om shutterstock. Du har snakket med dette om med din "attorney" som seier at dei har ingen grunnlag for å kreve dette domenet fra dag. $500 er mykje mindre enn det koster dei å sende advokater og stevne deg til retten. Og retten jobber mot helst å få til forlik, så då blir det eit lite beløp uansett.

 

Skulle dei gå så langt å ta deg til retten over $500 så kan godt få deg ein advokat og skru opp prisen til $100 000. Du vil framleis jobbe mot eit forlik og truleg gå i pluss. Også sitter du igjen mykje klokare enn før ;)

 

Dette er bare business, du får verken bøter eller fengselsstraff.

Lenke til kommentar

500-1000$? Det koster dem nesten mer i advokatutgifter å sende en mail om at de drar han for retten, er du klar over prisene noen advokater opererer med? Jeg synes TS burde skrive en mail og "referere til en samtale med advokat" (les; juge) der han mener at en pris på 10.000$ er rettferdig med tanke på bakgrunnen for kjøpet av domenet og eventuelle kostnader ved en rettssak.

 

Vel, uansett så bør TS svare med en mail der han spør om dette kan løses utenfor rettssalen med et forlik der begge parter vinner. Shutterstock er jo bokstavelig talt bak mål når de ikke har klart å dra fingern ut av brunøyet og kjøpt dette "skrivefeildomenet". Jeg trodde det var standard for selskaper av en viss størrelse å gjøre det.

 

Lykke til TS! :)

Lenke til kommentar

Vel, uansett så bør TS svare med en mail der han spør om dette kan løses utenfor rettssalen med et forlik der begge parter vinner. Shutterstock er jo bokstavelig talt bak mål når de ikke har klart å dra fingern ut av brunøyet og kjøpt dette "skrivefeildomenet". Jeg trodde det var standard for selskaper av en viss størrelse å gjøre det.

Det er jo ikke sikkert at Shutterstock er involvert (ennå). For alt vi (og TS) vet, så kan jo det like gjerne være et advokatfirma som jobber "frilans" med slike ting, og så sender regning til Shutterstock etterpå, når de har klart å "redde" domenet.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...