Gå til innhold

Hvordan kan jeg skjøte denne kabelen?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har kjøpt et lite kamera som får strøm gjennom POE (Power over Ethernet). Det er ikke mulig å koble ethernet-kabelen rett inn i kameraet, kun i en POE-adapter på ledningen (se bilde 2), hvilket vil si at jeg

a) må borre et gedigent hull i taket (men jeg kan ikke ha større hull enn til en nettverkskabel)

b) må la ledningen henge ved siden av kameraet (ikke pent)

c) forlenge ledningen

 

Så spørsmålet er altså, er det mulig å forlenge denne ledningen?

Hvordan ville du gått frem? Hva heter de hvite små kontaktene, og hvor får jeg tak i en 12 eller 13-leders kabel?

 

Dette er innsiden av kameraet. Her kommer det totalt 13 ledere ut av den svarte kabelen. Det er her jeg tenkte jeg kunne rive ut kabelen og skjøte den.

2vhw2hk.jpg

 

Her er andre enden av ledningene. Jeg har en POE-switch så kommer ikke til å bruke den røde pluggen hvor jeg kan koble til 12V-adapter:

2q2q177.jpg

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig de ledningene er små nok til å passe i Scotchlock, de tar ikke så mye plass. Da vil det vel holde med en vanlig datakabel, da du ikke trenger å skjøte de du ikke skal bruke, de som går til den røde power-pluggen (2 røde og 2 svarte vil jeg tro). Men du må finne ut hvilket par som gir power på ethernetkabelen, og få den strømmen med på disse lederne (2 røde og 2 svarte) internt i kameraet.

 

Det er i hvert fall slik jeg ser det for meg.

Lenke til kommentar

Men det virker som alle disse ledningene er festet tim småe pluggbare kontakter inne i kameraet. Flere av disse pluggene er muligens så småe at du får presset dem igjennom hullet i taket?

 

En annen metode er å bruke en patshesnor med ferdig plugg og så klipper du av pluggen i den andre enden og stikker ledningsenden uten plugg igjennom hullet. Så må du selvfølgelig sette på en ny plugg på kabelen, men det er jo ganske enkelt dersom du bruker en RJ45 feltplugg.

Lenke til kommentar

Takk for svar folkens, dere er veldig til hjelp  :w00t:

 

Jeg vet ikke hva multileder-kabel er, men jeg må vel bruke en kabel med mange isolerte ledere inni? Som en nettverkskabel?

 

Søkte på krympestrømpe på google. Det så ideelt ut :)

 

Har testet, og kameraet fungerer uten den røde power-pluggen. 

http://i62.tinypic.com/10wo3d2.jpg  )

 

Se disse bildene. Det går 9 ledere fra kameraet til RJ45-pluggen. Hvorfor 9 når det kun er 8 i en RJ45?

 

 

http://i58.tinypic.com/2le7ak6.jpg

 

http://oi57.tinypic.com/aey2h5.jpg

 

Endret av decode
Lenke til kommentar

Det kan stemme El-Ateisten, for jeg ser nå at indikatorlysene på pluggen ikke funger etter at jeg klippet de røde og svarte lednignene inne i kameraet. Da sitter jeg igjen med 8 ledere, fantastisk! Da kan jeg jo bruke en patch-kabel :)

 

Ser etter krympestrømper å bestille, hvilket størrelse trenger jeg til disse små lederne? Hvordan måler man slikt? Størrelsen er lik som i en patch-kabel/telefonkabel.

 

Vil ha det så smått som mulig. 

1,5mm? http://bygghobby.no/produkt/led-belysning/montering/krympestrompe-15mm

Endret av decode
Lenke til kommentar

1,5 blir i største laget. Tror ikke det blir lett å skjøte disse med skjøtehylser. Disse er beregnet for formålet og tar ikke rare plassen.

 

Ettersom jeg sannsynligvis må ha skjøten inne i kameraet tror jeg det blir for stort allikevel. Jeg ser de har brukt slike skjøtehylser inne i kameraet allerede: http://oi60.tinypic.com/j6hrol.jpg

 

Her har vi en enda mindre på 0,5mm: 

http://www.ebay.com/itm/10M-32-8ft-125C-0-5mm-Polyolefin-Heat-Shrink-Tube-Shrinkable-Tubing-Black-/291532234586?hash=item43e0acdf5a:g:qB0AAOSw3ydVwf5l

 

Og enda mindre, 0.25mm:

http://www.ebay.com/itm/50pcs-26-24-AWG-Solder-Sleeve-Heat-Shrink-Butt-Wire-Splice-Connector-Waterproof-/331584458610?hash=item4d33f94f72:g:vMgAAOSwPcVVgWf1

Endret av decode
Lenke til kommentar

Med to Scotchlok per ledning vil det nok ta mye plass, ja. 

Bildet ditt er ikke en skjøtehylse, det er en krympestrømpe. 

Den første linken din er til en krympestrømpe. Disse må ikke være for små, da får du ikke tredd de på etter å ha loddet. At de er romslige er ikke noe problem, de skal jo krympes.

Den andre linken er til "Solder Sleeve". Disse var nye for meg, men ser ut som en god ide. Det kan knapt bli enklere.

Lenke til kommentar

Kikka ikke på den linken selv, men jeg er enig i at disse ser jo perfekte ut til formålet. Har heller ikke vært borti de før, men dersom de funker bra så er de geniale. Da vil jeg anbefale TS å gå for disse, da kan man jo skjøte kabelen utenfor kameraet. Slenge på en krympestrømpe utenpå lederskjøtene til slutt så har man en fullverdig skjøt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Klarte ikke la vær å teste disse. Litt kostbare saker, men det fungere veldig fint. Fikk loddet sammen lederne og smeltet på en beskyttelse samtidig. Trengte ikke loddebolt engang (brukte bare en lighter).

 

http://www.ebay.com/itm/50pcs-26-24-AWG-Solder-Sleeve-Heat-Shrink-Butt-Wire-Splice-Connector-Waterproof-/331584458610?hash=item4d33f94f72:g:vMgAAOSwPcVVgWf1

Endret av Professor Balthazar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...