Gå til innhold

Hvordan gro skjegg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er som Salvesen sier, det enkleste er å godta at man blir litt shabby en periode å bare la det gro vilt. Kan barbere halsen slik at du får en neck line.

Lurt å si fra på jobb og til familie, og kanskje kle seg litt ekstra fint denne perioden. Så må man tørre å la det gro opp mot tre måneder før man tar en avgjørelse om man har noe å fare med.

Endret av carzas
Lenke til kommentar

Mitt beste råd er å leve med den dårlige perioden i noen måneder, og trimme det ned 1mm i uken etter at du har fått 3-4mm. Det er også viktig å barbere bort alt håret til ca 1 cm over adamseplet, slik at du ikke får neckbeard og ser shabby ut.

 

Jeg har hatt helskjegg helt siden jeg var gammel nok til å gro skjegg, og det eneste jeg gjør er å trimme det ned for å få mer tykkelse og jevnhet, barbere bort hår som går ned på halsen, barbere barten rett under neseborene slik det ikke ser ut som barten renner ut av nesen, og barbere hår som går opp på kinnene. Å ha skjegg krever mer personlig hygiene/stell enn å være glattbarbert, hvis ikke så ser du fort ut som en uteligger/basement dweller.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Er da nok å stryke litt i det i ny og ned for at det ikke skal gå alle veier? 

 

Men så har jeg ikke noe imot å se ut som en uteligger heller da.

 

 

Edit: føler meg mer som en sjørøver, eller en outlaw-cowboy, uteligger høres så kjipt ut, men ja, neckline er viktig, men trenger jo ikke ta den mer enn en gang i måneden når den allerede stort sett har forsvunnet bak skjeggveksten på haka.

Endret av Primer4
Lenke til kommentar

Skjeggtrimmer er et must om du skal ha noe mer enn 3-dagers skjegg.

 

Voks, shampoo, balsam skal ikke være nødvendig. Du kan selvsagt putte litt voks i skjegget om føler du vil gjøre det, men for det meste så blir det bare ekkelt og får hår til å stå i alle retninger så snart du tar på haka di.

 

 

neckline er viktig, men trenger jo ikke ta den mer enn en gang i måneden når den allerede stort sett har forsvunnet bak skjeggveksten på haka.

 

 

Det er vel så greit å barbere deg der når du trimmer ned lengden. Konstant trimming er viktig for at du ikke skal få tynning enden av skjegget med to stusser som går ned.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Jeg bruker bare hjørnet på høvelen. Det fungerer greit nok.

 

Anbefaler forresten å kjøpe en stor trimmer med lang lengdejustering. Min går til ca 40mm, som gjør at jeg kan barbere over hele skjegget uten å miste særlig med lengde. De små trimmemaskinene duger ikke alene.

 

Trenger du anbefaling så fungerer OBH Nordica 5536 helt fint.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Skal du gro skjegg må du bare akseptere, som allerede nevnt flere ganger, at du ser ut som en boms i en periode.

 

Kjøpte meg her forleden en boks med balm(Link) bare for å prøve ut og i perioder hvor jeg ser ut som en boms bruker jeg dette om jeg skal ut blant folk. Fungerer fint for meg.

Endret av Hansien
Lenke til kommentar

Braun Cruzer er en flott maskin til skjegg og hår. En saks er også greit å ha.

Skal du ha lengde på skjegget så er skjeggolje et ekstremt godt hjelpemiddel for å roe uryddig, stivt skjegg.

 

Og personlig hygiene er kritisk, skjegget skal vaskes når du har spist noe som setter seg i skjegget. Så stort sett alt unntatt vann og kjeks eller knekkebrød uten pålegg.

Lenke til kommentar

Takker for tips, folkens!! Kommet veldig mye nyttig.

 

Målet mitt er liksom Gandalf, men jeg er bare 19 år og har ikke den beste skjeggveksten så tror ikke det blir med det første. Men nå skal jeg gå all in og spare i minst et år så får vi se hvordan det blir.

Lenke til kommentar

Det er viktig å reflektere på hvordan du ser ut, da det er fort gjort å gå inn i en vrangforestilling tilsvarende da du trodde mopedbarten din passet deg som 14-åring. Gro langt skjegg som en ung mann kan fort bli noe mer som dette:

neckbeard.jpg

 

Fremfor dette:

5b525fe6c91ac68aaf88d2c5f2f17df3.jpg

Endret av Gavekort
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

https://i.gyazo.com/6c43771ca30c5db66f07f6e3cc9e3208.png

Jeg har for første gang i mitt liv latt "skjegget" vekse for en stund (ja, du skulle ikke tro dette er min treukers...). Jeg har ikke gjort en dritt, og trenger rett og slett din mening og råd. Er det håp for meg, eller skal jeg bare shave vekk driten og bli ferdig med det. Ser så satans dumt ut. Vær ærlig.

 

Har for ordens skyld ikke planer om å gro beard, men det som for andre er en tredagers om man tenker på lengde.

 

Dunet er langt i barten og på kjeven, er det nå jeg skal ta skjeggtrimmeren på 2-3 mm og gå over det verste, så får jeg bare akseptere at det trengs mer tid for å bli jevnt? Skal fjerne det på halsen.

Endret av Psycho
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...